Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Döner Tarifleri > Sac Kebabı (5 adet - 165,146 defa bakıldı)

Sac Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sac Kebabı

BoraBora
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 26.04.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc23450
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
2,571 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg koyun kuşbaşı
3 büyük kuru soğan tuz
Karabiber
1 su bardağı su

Etleri sacın çukur tarafına koyup hafif ateşe oturtun. 1 bardak su ilave edin. Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Halka halka doğranmış soğan, tuz ve karabiber ekleyin. 25-30 dakika pişirin.


Sac Kebabı

şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc66732
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
2,417 defa indirildi / yazdırıldı




900 gr. koyun eti
5 büyük soğan
2 orta domates veya 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 bardak su
Tuz, karabiber

Sıvı yağ ve tereyağı bir tencerede kızdırılır. 2-3 santim boyunda, yarım santim eninde ince uzun doğranmış etler ilave edilir ve kızarıncaya kadar karıştırılarak kavrulur. Piyaz şeklinde doğranmış soğanların yarısı ilave edilir ve diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Soyulmuş, küçük doğranmış domatesler veya yarım bardak suda eritilmiş salça katılır ve domatesler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edilir. Sonra yarım çorba Kaşığı tuz ve kalan soğanlar ilave edilerek 5 dakika pişirilir. 2-3 kerede olmak üzere 2 bardak sıcak su ilavesiyle etler iyice yumuşayana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak ortadan az ateşte 1,5 saat kadar pişirilir. Tabağa alınarak servis yapılır.


Sac Kebabı

arıkuşu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.02.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc34125
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2009
2,411 defa indirildi / yazdırıldı




900 gram koyun eti
250 gram domates (2 orta) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
500 gram soğan (5 büyük)
40 gram çiçekyağı (2 çorba kaşığı)
80 gram sadeyağı ya da margarin (1,5 çorba kaşığı)
2 bardak su
Tuz

Bir tencereye; 2 silme çorba kaşığı çiçekyağı ile 1 1/2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin koyarak kızdırmak, sonra bu yağa aşağı yukarı iki - üç santim boyunda yarım santim eninde ince ve uzun parçalara doğranmış 900 gram koyun eti ilâve ederek, etler iyice kızarmış bir renk alıncaya kadar karıştırmak suretiyle kavurmalı, sonra da kavrulmuş bu etlere piyaz soğanı denen yarım ay şeklinde doğranmış 5 büyük soğanın yarısını ilâve ederek, soğanlar pembe bir hal alıncaya kadar bunları da karıştırarak kavurmakta devam etmelidir.
Doğranmış 2 orta domates ya da yarım bardak suda eritilmiş yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası katarak, domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmekte devam etmeli, sonra da bunlara yarım çorba kaşığı tuz ile kalan soğanları da ilâve ederek beraberce bir beş dakika daha pişirdikten sonra iki ya da üç defada olmak üzere 2 bardak da sıcak su katmalı ve etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar tencerenin kapağını kapatılmış olarak, ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı bir buçuk saat daha pişirmeli ve sonra eti tabağa alarak servis yapmalıdır.


Sac Kebabı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162819
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2022
210 defa indirildi / yazdırıldı




Nevin Halıcı

1 kg koyun budundan orta yağlı kuşbaşı et
2 kaşık sadeyağ
1 çay kaşığı kekik
5 ince biber
1 çay kaşığı kimyon
3 domates veya 1 kaşık salça
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
5 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1/2 demet dereotu

Saca yağı ve yıkanmış etleri koy. Etler bıraktığı suyu çekince, önce halka doğranmış soğanları, sonra ince doğranmış biberleri karıştır. Soğanlar sararınca doğranmış domatesleri ilave et, karıştır. Sıcak su, baharat ve kıyılmış dereotunu da ilave et, kaynat. Sofraya almadan önce kapağı kapalı olarak on dakika dinlendir.

Not: Tencere veya tavada da yapılabilir.


Sac Kebabı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179392
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet orta boy soğan
2 adet biber
2 adet domates
8 -10 diş sarımsak
4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 kilo kadar kuşbaşı doğranmış et
Eti haşlamak için 2 su bardağı kadar su

Öncelikle düdüklü tencerenin içine yağı koyup üzerine küp küp doğradığımız etimizi ilave edelim, kekik ve tuzumuzu da ekleyip 1 saat kadar haşlayalım et yumuşadıktan sonra sacımızı ısıtıp soğan biber ve sarımsaklarımızı doğrayıp sac da iyice kavuralım, onlar iyice kavrulduktan sonra üzerine haşlayıp süzdüğümüz etimizi ilave edelim, et kendi suyunu çektikten sonra domatesimizi doğrayıp ekleyelim, bu arada tuz ve baharatlarımızı da ekleyip kavurma işlemine devam edelim, 25 dk kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.






Sac Kebabı Tarifleri Döner Tarifleri



(5 adet Sac Kebabı 165,146 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort