| 
 
| 
 
 
 | 
 
Saç böreği | 
 
  | 
Şira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17088 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007 
13,915 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı su, 
 
2 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya, 
 
aldığı kadar un, 
 
tuz. 
 
İçi için: 
 
2 adet soğan, 
 
1 çorba kaşığı margarin, 
 
yarım kilo ıspanak, 
 
tuz, 
 
karabiber
 
 
Su, tuz ve mayayı hamur yoğurma kabına alın. Alabildiği kadar unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün. Hamur kabarana dek bekleyin. Sonra hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu hamur parçalarını pasta tabağı büyüklüğünde açın.
 
Ispanaklı iç için, ıspanağın yaprak kısımlarını doğrayın. Tavaya bir çorba kaşığı margarini alın. Küçük küçük doğradığınız soğanı pembeleşene dek kavurun. Ispanağı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ispanak bıraktığı suyu çektikten sonra tavayı ateşin üzerinden çekin. Hazırladığınız içten bir miktar açtığınız küçük yufkanın bir tarafına koyun. Yufkanın diğer tarafını üzerine kapatın. Yarım daire şeklindeki yufkayı sacda veya teflon tavada arkalı önlü pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Saç Böreği | 
 
  | 
yeni gelin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.09.2012 
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80152 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012 
2,292 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kilo un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yeteri kadar su
 
İçi için:
 
300 gram kıyma
 
1 soğan
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Derin bir kabın içine unla tuz alın ve üzerine yavaşça suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Bu karışımı yumuşak bir hamur haline getirip 20 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi de ince bir şekilde açın. İç malzemesi için soğanı rendeleyip sıvıyağ ile beraber kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin ve baharatları ekleyip ocaktan alın. Bu kıymalı harcı yufkaların içlerine paylaştırın ve kapatın. Saç üzerinde iki yüzünü de pişirip yağ sürün. Çok lezzetli bir börek oluyor denemelisiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 29.06.2021
  
 | 
 
Sac Böreği | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158620 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2021 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 su bardağı un
 
1 demet semizotu
 
Yeterli miktarda su
 
150 gram çökelek, tuz
 
100 gram (7 çorba kaşığı) tereyağı
 
 
Unu yeterli miktarda su ile ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Küçük bezeler koparıp, oklava ile açın. Bir kenarına ince kıyılmış semizotu ve çökelek ekleyin. Diğer kenarını üzerine kapatın. Yarım ay şekline getirin. Kızgın sac üzerinde her iki tarafını da pişirin. Pişen börekleri sacdan indirip, iki tarafına da tereyağı sürün.
 
 
 
  
 | 
 
Sac Böreği | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159509 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2021 
394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamur için:
 
1 kg un
 
Yeteri kadar ılık su
 
Tuz
 
Kıymalı iç harç için:
 
400 gram kıyma
 
2 adet orta boy soğan
 
2 adet büyük boy domates
 
1'er adet kırmızı ve sivri biber
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
Ispanaklı iç harç için:
 
750 gram ıspanak yaprağı
 
1 kahve fincanı krema
 
150 gram Mihalıç peyniri
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Patatesli iç harç için:
 
3 adet haşlanmış büyük boy patates
 
100 gram beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
karabiber
 
pul biber
 
Tahinli iç harç için:
 
1,5 su bardağı tahin
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Üzerine:
 
100 gram tereyağı
 
 
Öncelikle hamur için un ve tuzu yoğurma kabına eleyin. Üzerine ılık su ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın ve kurumaması için üzerine nemli bir bez örtün. Kıymalı iç harç için kıyma, kıyılmış soğan, kabukları soyulup, küp doğranmış domates, kıyılmış kırmızı biber, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Ispanaklı iç harç için kıyılmış ıspanak yaprağı, krema, Mihalıç peyniri, toz şeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Patatesli iç harç için haşlanmış patatesi ezin. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, karıştırın. Tahinli iç harç için tahin, toz şeker ve cevizi bir kapta karıştırın. 20 adet bezenin her birini tekrar iki parçaya ayırıp, toplam 40 adet beze elde edin. Hamurları teker teker açın. 5 adedinin içine kıymalı harcı, 5'ine ıspanaklı harcı, 5'ine patatesli harcı ve 5'ine de tahinli harcı paylaştırın. Kalan açılmış hamurları üzerine serin, kenarlarını elinizle bastırarak kapatın. Sac tavada önlü arkalı kızartın. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Saç böreği Tarifleri Milföyden Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |