|
Sable Bisküvi |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc1430
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
8,484 defa indirildi / yazdırıldı
|
4,5 su bardağı un
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
1 su bardağı Pudra şeker
3 yumurta (1 tane yumurta akı üzeri için ayrılacak)
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 su bardağı iç fındık
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 Un elenir. Ortasına yağ, pudra, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2 Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.
3 Bisküvilerin birer yüzleri yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir.
4 Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
ML® Sable Bisküvisi için tıklayın
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 26.09.2015
|
Sable Bisküvi |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc4200
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
4,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1,5 su bardagi un
250 gr. yumusak margarin
1,5 su bardagi pudra sekeri
3 yumurta(1 yumurta aki üzeri için ayrilacak)
limon kabugu rendesi
Vanilya
1 su bardagi findik içi
YAPILIŞI
Un, yag, 1,5 su bardagi, pudra sekeri, kabartma tozu, vanilya sicakla kiyilir. Ortasi açilir. Limon kabugu rendesi konur. Yumurtalar kirilir. Birinin aki ayrilir yogrulur. 10-15 dakika nemli bez altinda dinlendirilir. 1 cm. kalinliginda merdane yardimiyla açilir. Kalipla kesilir. Yaglanmis tepsiye dizilir. Kiyilmis findik serpilir. Orta hararetli firinda pembe renkte pisirilir.
Sicakken üstüne pudra sekeri elenir.
ML® Kaşık Bisküvisi için tıklayın
|
SABLE BÜSKİVİSİ |
|
Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19545
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
4,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
250 gr. un,
100 gr. pudra şekeri,
100 gr. fındık içi,
2 yumurta,
150 gr. yağ,
1 fiske karbonat,
vanilya.
Yapılışı:
1- Unu hamur tahtasına eleyiniz.
2- Ortasına yağı koyup bıçakla incecik kıyınız.
3- Kıyılan unun ortasını açıp 2 yumurta sarısı etrafına pudra şekeri ve vanilyayı koyup iyice yoğurunuz (birbirini tutuncaya kadar).
4- Hamuru 3 çeşit parçaya ayırıp yaş bez alımda 15-20 dakika dinlendiriniz.
5- Merdane ile 4-5 mm incelikte açıp fincan veya bardakla yuvarlaklara kesiniz.
6- Ayırdığınız 2 yumurta akına birer yüzlerini batınp kıyılmış fındığa bulayınız.
7- Hafif yağlanmış tepsiye dizip orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz.
8- Tabağa dizip üzerlerine pudra şekeri serpip kullanınız.
ML® Kış Güneşi için tıklayın
|
SABLE BİSKÜVİSİ |
|
astronot
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc21392
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2008
3,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yumurta; akı
1 Avuç kıyılmış fındık
Hamur Malzemesi:
3 Su bardağı un
1 Küçük margarin (125 gr.)
1 Yumurta
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı limon suyu
1/2 Çay kaşığı karbonat
1/2 Çay kaşığı vanilya
Unu genişçe bir kaba eleyiniz. Margarini katıp iki avuç arasında yağı una yediriniz. Ortasını açıp yumurta, yoğurt, pudra şekeri, limon suyunda eritilmiş karbonat, vanilya, limon kabuğu rendesi koyarak bir hamur yapınız.
Merdane ile 5-6 mm. kalınlığında açıp, 5-6 cm. çapında yuvarlak kalıpla kesiniz. Bir yüzünü önce yumurta akına sonra kıyılmış fındığa batırarak bir parmak ara ile tepsiye diziniz. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz. Servis tabağına dizerek üzerine vanilyalı pudra şekeri serpiniz.
ML® Karyağdı Bisküvisi için tıklayın
|
Sable Bisküvisi |
|
çaça
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2008
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22475
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2008
4,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta akı
1 paket yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 adet yumurta akı
Hamur malzemesiyle ele yapışmayan hamur yapılır. 20 dakika dinlendirilir. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açılır. Çay bardağıyla kesilir. Üzerine yumurta akı sürülür. Fındık bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık renk pişirilir.
ML® Cevizli Kare Bisküvi için tıklayın
|
SABLE BİSKÜVİ |
|
saturn
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc23850
Gönderme Tarihi: 15.May.2008
4,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500gr un
300 gr tereyağı
200 gr pudra şekeri
2 yumurta
biraz vanilya
üzeri için: fındık, ceviz
Yapılışı:
Unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını açıp yağı, pudra şekerini koyup elle yağ ve şekeri krem haline getirin. Sonra yumurta ve vanilyayı koyup kenarlardan un alarak bir hamur yapınız. 5-10 dakika dinlendiriniz. Merdane ile yarım cm kalınlıkta açıp istediğiniz şekillere kesin. Yağlanmış tepsiye dizip, ısıtılmış fırına verin.
ML® Kimyonlu Bisküvi için tıklayın
|
Sable Bisküvisi |
|
canay kurt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2009
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44752
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2009
5,773 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
100 gr. fındık içi
2 adet yumurta
1 küçük paket margarin
1 çay kaşığı karbonat Vanilya
Unu hamur tahtasında eleyiniz. Ortasına yağı koyup bıçakla incecik kıyınız. Kıyılan unun ortasını açıp, 2 yumurta sarısı, etrafına pudraşekeri, karbonat ve vanilyayı koyup.birbirini tutuncaya kadar iyice yoğurunuzu.Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp.yaş bez altında 15-20 dakika dinlendiriniz. Merdaneyle 4-5 mm. incelikte açıp, fincan veya bardakla yuvarlaklara kesiniz. Ayırdığınız 2 yumurta akına birer yüzlerini batırıp,kıyılmış fındığa bulayınız. Hafifi yağlanmış tepsiye dizip,orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz. Tabağa dizip, üzerlerine pudraşekeri serpip servis yapınız.
ML® Kimyonlu Bisküvi (görsel)
|
SABLE BİSKÜVİSİ |
|
dumrul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc46965
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2010
3,963 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
250 gr. yumuşak margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
5-5,5 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Unun ortasına yağ, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı yoğurt, kabartma tozu, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesi ilave ederek, yoğurunuz. Merdane ile 1 cm. kalınlığında açınız. Hamuru kalıpla keserek yağlanmış bir tepsiye diziniz. Orta hararetli fırında 25-30 dk. kadar pişiriniz. Sıcakken üzerine pudra şekeri eleyiniz.
|
SABLE BİSKÜVİSİ |
|
özlemistanbul
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Cankurtaran-İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc57203
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
5,565 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
250 gram tereyağı ve margarin
250 gram pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yumurta
50 gram fındık
Un elenir, ortası açılır. Tereyağ krem haline getirilir. Pudra şekeri, bir yumurta, bir yumurta sarısı, vanilya konur. Etrafındaki unlar alınarak hamur yapılır. Üstüne nemli bir bez konur. 20 dakika dinlendirilir. Merdana ile altına üstüne un serpilerek 1 cm. kalınlığında açılır. İstenilen büyüklükte yuvarlak ve şekilli kalıplarla kesilir. 1 cm. ara ile tepsiye dizilir. Bir kısmının üstüne yumurta sarısı sürülür. İnce bıçakla çizilerek şekiller verilir. Fındıklar kalın dişli makinadan çekilir, veya dövülerek kalan bisküilerin üzerine yumurta beyazı sürülerek çekilen fındık serpilir. Orta hararetli fırında 30 - 35 dakika pişirilir.
|
SABLE BİSKÜVİ |
|
aytaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc58789
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010
5,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
120 gr. tereyağı
100 gr. şeker
3 adet yumurta
100 gr. fındık, badem veya yeşil fıstık
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
Karbonat
Un hamur tahtasına elenir. Yağ konur. İki yumurta sarısı, un, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi ilâve edilir. Yoğurulur. Yirmi dakika dinlendirilir. Altına üstüne un serpilerek yarım santimetre kalınlığında açılır. Kalıpta şekillere kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Kıyılmış fındık yapıştırılır. Orta fırında pişirilir.
|
Sable Bisküvisi |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66342
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2011
3,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
300 gr. margarin
200 gr. pudraşekeri
2 adet yumurta
Biraz vanilya
Üzeri için:
Fındık, ceviz vb.
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Ortasını açıp, yağı, pudraşekerini koyup, elle yağ ve şekeri krem haline getiriniz.
Sonra yumurta ve vanilyayı koyup, kenarlardan un alarak bir hamur yapınız.
5-10 dakika dinlendiriniz. Merdaneyle yarım cm. kalınlıkta açıp, istediğiniz şekillerde kesiniz.
Üzerlerine yumurta akı veya sarısı sürüp, fındık, fıstık vb. ile kaplayınız.
Orta ısılı fırına koyup, hafif pembe renkte pişiriniz.
Fırından alıp, kırmadan servis tabağına koyup, pudraşekeri serpip, servis yapınız.
|
Sable Bisküvisi |
|
zümre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68956
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011
3,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
4.5 su bardağı un
1 paket erimiş margarin
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 su bardağı fındık içi
1 paket vanilya
Bir miktar limon kabuğu rendesi
Çiğ margarin, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya ve un karıştırılır. lde edilen hamurdan çay bardağı yardımı ile küçük yuvarlaklar yapılır. aptığımız yuvarlak hamurlara yumurta akı sürülerek üzerine fındık serpilir. aha önceden ısıttığımız orta sıcaklıktaki fırına sürülür.
|
Sable Bisküvisi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95585
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2014
3,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
250 g un
150 g margarin
100 g pudra şeker
1 adet yumurta
½ su bardağı un (açma payı)
5 g vanilya
5 g tuz
1 adet yumurta akı
100 g file (rende)fındık
Unu eleyiniz
Elenmiş unun içerisinde margarini bir bıçakla, yağ parçaları kaybolana kadar kıyınız.
Bu un ve yağ karışımının içine pudra şeker,vanilya ve tuzu ilave edip yumurtayı da kırdıktan sonra yoğurarak bir hamur yapınız.
2-3 parçaya bölerek yumak yapınız.
Hamuru 5-10 dakika dinlendiriniz.
Unlanmış tezgahta hamur yumağını düzgünce yassılaştırıp üzerini unlayınız. Merdane ile hamuru yerinden kaldırmaksızın 0,5 cm incelikte ve daire şeklinde açınız.4-5 cm çapındaki nemse kalıbıyla (veya başka şekillerde) kesiniz.
Bisküvi hamurlarının üst taraflarını, birkaç kere çırpılmış yumurta akına batırıp çıkarınız.File fındığa bulayıp yapışmasını sağlayınız.
Tepsiye birer parmak ara ile yerleştiriniz.
150 o C de önceden ısıtılmış fırında 9-10 dakika pişiriniz.
Fırından çıkardıktan sonra, soğuyunca üzerine pudra şeker serpiniz.
|
Sable Bisküvi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99875
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2014
3,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
125 gr. margarin
100 gr. şeker
3 adet yumurta
100 gr. fındık
1 paket Vanilya
1 adet Limon kabuğu rendesi
1 paket Karbonat
Un hamur tahtasına elenir.sana margarin konur. İki yumurta sarısı, un, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi ilâve edilir. Yoğurulur. Yirmi dakika dinlendirilir. Altına üstüne un serpilerek yarım santimetre kalınlığında açılır. Kalıpta şekillere kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Kıyılmış fındık yapıştırılır. Orta fırında180 derecede pişirilir.
|
Sable Bisküvisi |
|
makbule hürgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117765
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2016
1,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr tuzsuz tereyağı
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri (300 gr)
1 çay kaşığının ucu ile karbonat (üzerine 2 damla limon suyu)
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
4 su bardağı elenmiş un
Fındık veya fındık kırığı
1 adet yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
Oda sıcaklığında tereyağı çırpıcı ile çırpılır ve pudra şekeri ilave edilir. Çırpmaya devam edilir. Un hariç diğer malzemeler eklenir. Unumuzu yavaş yavaş ekleriz ve yumuşak bir hamur elde ederiz. Hamurdan istersek top top parçalar alıp yuvarlarız. Önce çırpılmış yumurta beyazına sonra toz şekere batırıp ortasına fındık oturtalım. Dilersek hafif unlanmış tezgahta kalın açıp Yuvarlak kalıpla keserek de aynı işlemi yapabiliriz. Fındık kırığına bulayarak 175 derece hafif beyaz pembe pişirilir. İlk sıcaklığı geçtiğinde servise alınabilir.
|
Sable Bisküvisi |
|
kuş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc127187
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2017
1,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Süslemek için:
Reçel
Çikolata
Marmelat
Pasta süsü
Hindistancevizi
Tüm malzemeler karıştırılıp normalden biraz daha sert bir hamur elde edilir ve merdane ile 1/2 cm açılıp su bardağı ile kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 30 dk buzdolabında bekletilir ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dk pişirilir üzerinin kızarmamasına dikkat edin.
Pişen bisküvilere reçel, marmelat veya çikolata sürülür ve ikinci bisküvi ile kapatılır kenarlarına reçel, marmelat veya çikolata sürülüp hindistan cevizine veya pasta süsüne batırılır.
|
Sable Bisküvi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159951
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2021
332 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı fındık yağı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Beyaz bisküvi kreması
1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata
2 çorba kaşığı silme un
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı soğuk süt
Beyaz bisküvi kreması için, un ve tereyağını bir tavada unun kokusu çıkana kadar kavurun. Tavayı ocaktan alıp içine soğuk süt ve iri parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin. Karıştırarak krema haline getirin.
Yoğurma kabına tereyağı, fındık yağı, yoğurt, yumurta, pudraşekeri ve kabartma tozunu alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp, 15 dakika dinlendirin. Hamur parçalarından birine kakaoyu ekleyin ve tekrar yoğurun. Kakaolu ve sade hamurları merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıplarla şekiller çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. İki adet sade bisküvinin arasına çikolata kreması, iki adet kakaolu bisküvinin arasına da bisküvi kreması sürün.
|
Sable Bisküvisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160512
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2021
228 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
300 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet portakal
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Glazür için:
Pudra şekeri
Limon suyu
Gıda boyası
Oda sıcaklığındaki margarinle 1 su bardağı pudra şekerini bir kapta karıştırın. Limon ve portakalın kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Pudra şekerli yağ karışımı, 1 tatlı kaşığı tarçın, zencefil, limon ve portakal kabuğu rendesini unun ortasına alın. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp una ekleyin ve yoğurun. Daha sonra buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru unlanmış düz bir zeminde merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Kalıplarla hamurdan şekil çıkartın. Şekilleri yağlanmış veya yağlı kağıt ile kaplı fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Kırılmamaları için tepside soğutun. Glazür için pudra şekeri limon suyu karışımını farklı gıda boyaları ile karıştırın. Soğuyan bisküvilerin üzerine glazürleri fırçayla sürüp donmalarını bekledikten sonra servis yapın.
|
Sable Bisküvisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169146
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2022
296 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
250 g yumuşak margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
3,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
4 - 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 su bardağı fındık kırığı
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Margarin ile pudra şekerini elinizle iyice yoğurun. Yumurta, yumurta sarısı, şekerli vanilin ve unu ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 5-10 dakika dinlendirin.
0,5 cm kalınlığında açın, su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp fındık kırığı serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika.
|
|