|
Saba Melikesi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96524
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2014
3,019 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. sade acı çikolata
125 gr. şeker
2 yemek kaşığı süsleme şekeri
125 gr. tereyağı (ayrıca 20 gr. kalıp için)
80 gr. dövülmüş badem
60 gram nişasta
3 yumurta
Küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı tereyağında eritin. Yumurtaları kırıp sarılan şekerle çırparak yumuşak ve köpüklü bir karışma elde edin. Aklarına da aynı işlemi uygulayın. Çikolata ve yumurta sarılarını karıştırıp içine dövülmüş badem ve nişasta katın. Daha sonra köpük halindeki yumurta aklarını ekleyin. Yağladığınız kek kalıbına bu karışımı boşaltıp fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarmadan ızgaranın üzerinde ılıtıp süsleme ya da pudra şekeri serpin. Dilerseniz çikolata parçalan ile süsleyin.
|
Saba Melikesi Belkıs |
|
tombul yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26404
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2008
2,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme (8 kişilik):
250 gr. bitter blok çikolata,
250 gr. bal,
250 gr. tereyağı,
6 yumurta (sarıları ve akları ayrılmış),
150 gr. un (elenmiş)
125 gr. fındık (ayıklanmış)
Önce fırınınızı 5/6 dereceye getirip, ısıtın.
Çikolatayı rendeleyip bal, tereyağ, yumurta sarıları, un ve fındıkla karıştırın. Homojen bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Yumurta aklarını kar haline gelip sertleşinceye kadar çırpın. Çırpılmış yumurta aklarını kaşık kaşık, hamura ekleyip yavaşça karıştırın.
Yuvarlak bir pasta kalıbının ıçını yağlayıp hamuru kalıbın içine aktarın Kalıbı fırının orta katına sürerek pastayı 30 dakika pişirin. Pastaya batırılan bir şiş temiz; olarak çıkınca pasta pişmiş demektir. (30 dakika için pasta yeterince pişmemiş olursa bu süreyi biraz uzatın.)
Kalıbı fırından çıkarıp kalıbı altüst ederek pastayı bir tel ızgara üzerine çıkarın. Tamamen soğuduktan sonra bir servis tabağına koyup dilimleyerek servis edin.
Not: Bu pastayı dövülmüş veya taze krema ile servis edebilirsiniz.
|
|