|
|
Rüzgar Torbaları |
|
hatiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc37538
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2009
2,020 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
75 gr. tereyağı veya margarin
150 gr. un
1/2 litre süt
1 tutam tuz
3-4 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 litre krem şantiy
Yağı derin bir tavanın içinde eritin. Unu alüminyum kâğıt üzerine eleyin.
Sütü, tuzu katın. Kaynatın, unu ilâve edin. Yumurta teli ile hemen karıştırın.
Kalan yumurtaları ve kabartma tozunu hamura ilave edin.
Hamuru tahta bir kaşık ile karıştırın. Tencereyi ateşten indirin.
Hamura 1 yumurta kırın. Hamuru başka bir kaba alıp soğmaya bırakın
Hamuru bir torba içine doldurun. Torbanın ucunu delin. Hamuru tepsiye 8 eşit parça halinde sıkın
Tepsiyi fırına koyun ve 225 derecede 10 dakika pişirin. Sıcakken tam ortasından ikiye kesin.
Hamurların içini vanilya ile karıştırılmış, krem şantiy ile doldurup servis yapın.
Not: Rüzgar torbaları şu şekilde pişirildiği takdirde çok güzel olacaktır. Tepsiyi fırına vermeden önce, fırının alt kısmına içinde yarıya kadar su dolu bir kap yerleştirin. Pişirirken de fırının kapağını hiç açmayın.
|
Rüzgar Torbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105218
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2015
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 adet muz
1 adet mandalina
2 poşet sade krem şanti
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
50 gr margarin
Bir tencereye su, margarin, tuz ve şeker konulup kaynatılır. Tencerenin altı kısılır, elenmiş un bir seferde tencereye dökülerek, 3-4 dakika tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişen hamur daha çabuk soğuması için başka bir kaba alınır. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenerek hamura iyice yedirilir. Kabartma tozu eklenip, iyice karışması sağlanır. Hamur krema torbasına doldurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak mandalina iriliğinde bezeler sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırın kapatılır ama en az 20 dakika kapağı açılmaz. (Fırın kapağını açarsanız hamurlar söner. )
Kreması için; 2 poşet krem şanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır, içine minik doğranmış muz ve zarları soyularak küçük küçük doğranmış mandalina eklenir. Fırından alınan bezeler biraz ılınınca bıçakla ikiye kesilir. Arasına kremadan dolu dolu 1 yemek kaşığı yerleştirilip kapatılır ve hafifçe bastırılır. Hazırlananz rüzgar torbaları servis tabağına dizilerek üstlerine elekle bolca pudra şekeri elenir.
|
|
Rüzgar Torbaları Tarifleri Elmalı Kurabiye Tarifleri
|
|