| 
 
 
 | 
Rus Salatalı Kanepe | 
  | 
Fadik Kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2012 
Mesajlar: 37 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71689 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2012 
2,134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet kanepelik ekmek dilimi
 
Maydanoz
 
Turp
 
2-3 çorba kaşığı Rus salatası
 
 
Ekmekleri istenilen şekilde kesip, hazırlayınız.
 
Hazırlanan ekmeklerin üzerine muntazam ve ince bir kat olarak Rus salatası sürünüz.
 
Rus salatasının üzerini maydanoz, turp vb. ile süsleyip, servis yapınız.
  
 | 
Rus Salatalı Kanepe | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113478 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2015 
1,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet havuç
 
1 su bardağı bezelye (hazır)
 
1 adet elma büyüklüğünde patates
 
200 gr. kadar salatalık turşusu
 
1 çay bardağı mayonez
 
50 gr margarin
 
10-14 dilim baget ekemek
 
 
Önce Rus salatası için, salatalık turşularını cacık yapar gibi küçük doğrayalım. Patatesleri ve havuçları soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz ve haşlıyoruz.Hazır olan haşlanmış (kendiniz de hazırlayabilirsiniz) bezelye ve turşuyu birbirine çukur bir kapta karıştırıyoruz, daha sonra mayonezini de katıp iyice karıştırıyoruz. İsteğe göre tuz atılabilir. Sonra kanepeler için ekmekleri dilimleyip margarin ile yağlıyoruz, bu salata karışımını kaşık yardımı ile ekmeklerin üzerine koyuyoruz.
  
 | 
Rus Salatalı Kanepe | 
  | 
akıl küpü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113025 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2015 
1,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
10 dilim burçak ekmeği
 
1 adet patates
 
1 adet ince havuç
 
1 çay bardağı bezelye
 
3 yemek kaşığı mayonez
 
1-2 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
Tuz
 
 
1 yemek kaşığı tereyağını ekmek dilimlerine sürüp orta dereceli fırına koyarız daha sonra rus salatası için; Patates ve havuç yıkanır soyulur ve 1 cm büyüklüğünde doğranır. Derin bir tencerenin içine su konur patates, havuç ve bezelye bir süzgece konularak suya değmeyecek şekilde tencereye yerleştirilir ve buharda 10 dk haşlanır. Haşlanan sebzeler iyice soğutulur. Soğuduktan sonra içine tuz, mayonez ve süzme yoğurt konularak harmanlanır. Daha sonra fırından çıkardığımız ekmek dilimlerine rus salatası sürüp afiyetle yiyebiliriz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |