|
|
Rumeli Paçası (Edirne) |
|
kışbaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc137921
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2018
1,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
3 Adet Yufka
1 tavuk Göğsü
1 Adet Yumurta
3 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Sirke
Yarım Su bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı tuz
Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
Üzeri için:
Yarım Çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmız pul biber
Tavukgöğsü 4 su bardağı su ile pişirilir, sonra 3 adet yufka yağlanmış tepsiye büzülerek aralarına zeytinyağı sürülüp, 175 derece fırında 15 dakika kızartılır.
Fırından çıktıktan sonra 3 Su bardağı et suyu kızarmış yufkaların üstüne sıcak olarak dökülür.
Daha sonra 1 çorba kaşığı margarin unla kavrularak üzerine azar azar 1 bardak et suyu topaklanmadan karıştırılarak koyu kıvam alınca içine 3 diş sarımsak ve 1 çorba kaşığı sirke ilave edilir.
Yumuşamış yufkaların üstüne krema gibi dökülür, en üstüne tavuk etleri didilir, kırmızı biberle yağını döküp sıcak servis yapılır.
|
RUMELİ PAÇASI (EDİRNE) |
|
Saliha Uslu
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Kavaklıdere Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22513
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2008
3,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 adet yufka,
1 adet tavuk göğsü,
1 adet yumurta,
3 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı margarin,
1 çorba kaşığı sirke,
yarım su bardağı un,
bir tatlı kaşığı tuz,
yarım su bardağı zeytinyağı,
4 su bardağı su.
Üzeri için;
yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.
Yapılışı:
Tavuk göğsü dört su bardağı su ile pişirilir. Sonra üç adet yufka yağlanmış tepsiye büzülerek aralarına zeytinyağı sürülüp, 175 derecelik fırında kızartılır. Fırından çıktıktan sonra üç su bardağı et suyu kızarmış yufkaların üstüne sıcak olarak dökülür. Daha sonra bir çorba kaşığı margarin unla kavrularak üzerine azar azar bir bardak et suyu topaklanmadan karıştırılarak koyu kıvam alınca içine üç diş sarımsak ve bir çorba kaşığı sirke ilave edilir. Yumuşamış yufkaların üzerine krema gibi dökülür, en üstüne tavuk etleri didilir, kırmızı biber ile yağı dökülüp sıcak servis yapılır.
|
|
RUMELİ PAÇASI (EDİRNE) Tarifleri Rumeli Yemekleri
|
|