| 
 
 
 | 
Rulo Fırın Köfte | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2005 
4,087 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kıyma
 
2 yumurta 
 
3 dilim bayat ekmek
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
tuz
 
2 orta boy soğan
 
2 kaşık tereyağı
 
 
Soğanları rendeleyip, kıymaya katın, 2 yumurta ile ıslatıp sıkılmış ekmeği, tuz ve karabiberi katark yoğurup köfte hamurunu hazırlayın. Alüminyum ya da yağlı kağıda alarak yuvarlayıp şişe biçimi verin. Sonra kağıdı sarıp 1 kaşık yağla yağladınız tepsiye oturtup fırına verin.
 
 
 
  
 | 
Rulo Fırın Köfte | 
  | 
PELIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5017 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
2,931 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1kg kiyma
 
2-3 soğan
 
2 yumurta
 
bayat ekmek
 
maydonoz
 
köfte baharatlari
 
tuz
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
 
önce kiymayi köfte harci gibi hazirlayin, sonra biylon folyeye bu köfte harcini yayin, haslanmis yumurtalari yayilmis köfte harcinin ortasina koyun, sonra bu köfte harcini folye yardimiarin yumurtalarin gömiyecek sekilde, folyeyi cikarin, sonra bir tepsiye alin ve firina sürün, 200°pisirin 30-40 kadar
  
 | 
Rulo Köfte | 
  | 
hacı anne 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.07.2011 
Mesajlar: 18
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65611 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2011 
3,957 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
500 gr. yağsız kıyma (iki kere çekilmiş)
 
2 yumurta (akı, sarısı ayrılır]
 
1 orta boy soğan
 
4-5 dilim bayat ekmek içi
 
1 çorba kaşığı salça
 
tuz, karabiber, köfte baharatı
 
Köftenin içine:
 
2 yumurta (haşlanmış)
 
2 orta boy patates (haşlanmış)
 
1 iri boy havuç (haşlanmış)
 
100 gr. bezelye (haşlanmış)
 
 
Kıymayı bir kaba alıp içine ufalanmış ekmek içini, tuzu, baharatları, yumurta sarılarını ekleyelim. Soğanları rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak margarinle yağlanmış fırın kabına alalım. Köfte harcını 1/2 cm. kalınlığında dikdörtgen bir şekil vererek yayalım, haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayarak haşlanmış bezelyelerle karıştıralım. Tuzunu ayarlayalım. Köfte harcının orta kısmına uzunlamasına haşlanmış bir patates, yanına biraz bezelye-havuç karışımı, onun yanına haşlanmış bir yumurta, yanına tekrar bezelye-havuç karışımı olmak üzere malzeme bitene dek sıralayalım. Köfte harcının karşılıklı iki kenarını üst tarafa çevirelim. Kenarları hafifçe üst üste bindirip yapıştıralım. Köfteyi ek yeri alta gelecek şekilde ters çevirelim. 1 fiske tuzla çırpılmış yumurta akını rulonun yanlanna ve üzerine fırça ile sürelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, köftenin üzeri kızarana dek 25-30 dk. pişirelim. Salçayı, 1-1,5 su bardağı su ile inceltip kaşık yardımı ile köftenin üzerine ve fırın kabına gezdirelim. Köfteyi salçalı sosu ile birlikte 10 dk. daha pişirerek fırından alıp ılıttıktan sonra dilimleyip servis yapalım.
  
 | 
Rulo Köfte | 
  | 
ferzan ata 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2017 
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124442 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2017 
1,551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
500 gr. Kıyma 
 
70 gr. Galeta unu 
 
200 ml Süt 
 
1 Yumurta 
 
1 küçük Soğan, doğranmış 
 
1 çay kaşığı acı Hardal 
 
1 çay kaşığı TL Et suyu tozu 
 
1 çay kaşığı Tuz 
 
1 tutam Karabiber 
 
140 gr. dilimlenmiş Jambon 
 
500 ml Et suyu
 
 
Galeta unu ve sütü karıştırın, bir kaç dakika kabarmaya bırakın. 
 
Bu karışımı kıyma, yumurta, soğan, hardal ve et suyu ile karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. 
 
Bu karışıma bir somun şekli verin, jambon ile sarın ve yağlanmış bir sufle kalıbına yatırın. Kalıba 100 ml et suyu ilave edin. 
 
Otomatik program ile: Ekranda verilen bilgiye göre kalan et suyunu ilave edin. 
 
Otomatik Program dışında: Sürenin yarısı geçtikten sonra kalan et suyunu kıymanın üzerine ilave edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |