|
Rulo Börek (hazır yufka) |
|
ŞerifTarganArmaç
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2007
Mesajlar: 22 Şehir: İstinye İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc16689
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007
3,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yufka
3 Domates
Yarım kangal sucuk ya da 4 Sosis
3 Sivri biber,
1 Su bardağı zeytinyağı,
1 Su bardağı gravyer peyniri
Tuz
Yufkaları üstüste genişçe bir yere yayarak ortalarından ikiye bölün. Bir tanesini açıp üzerine uzunlamasına olarak bir kat dilimlenmiş domates, bir kat peynir, biber ve doğranmış sucukları dizin. Sonra tekrar peynir, biber ve domatesle örtün. Yufkanın köşelerini içeri katlayarak rolü haline getirin. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartarak ayranla birlikte servis yapın.
|
RULO BÖREK |
|
MelisU.
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20745
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2008
2,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1/4 kalıp beyaz peynir (125 gr.)
1 küçük margarin (125 gr.)
1/2 demet maydanoz
Yumurtaları derin bir kâsede çarpınız. Yoğurt, eritilmiş yağ, rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırınız.
Yufkanın muntazam olanını masaya yayınız. Hazırlanan karışımdan 1/3 dökerek kaşıkla muntazam dağıtınız. İkinci yufkayı üzerine yerleştirip 1/3 karışım dökerek yayınız. Üçüncü yufkayıda diğerlerinin üzerine koyup artan karışımı dökerek yayınız.
Hepsini birden bir uçtan karşı uca doğru sarıp, rulo yapınız. Buz dolabında 2-3 saat bekletiniz, (sertleşmesi için). 2 parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye yatırarak yerleştiriniz. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
NOT: Arzuya göre karışıma rendelenmiş bir kabak veya havuç ilave edilirse börek daha yumuşak ve hafif olur.
|
RULO BÖREK |
|
fatmaeryaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22969
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2008
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 adet yufka
3/4 paket margarin
2 kâse yoğurt
2 kâse soğan
4-5 adet patates
Kırmızı biber
1 adet yumurta
Tuz
Yapılışı:
Margarini eritip, yoğurt ile karıştırın. İlk yufkayı masaya serip, içine yoğurtlu karışımı sürün. Diğer yufkaları da üst üste koyup, aynı işlemi yapın. Öte yandan patatesleri haşlayıp, püre yapın. Soğanı rendeleyip, biraz kavurun ve pürenin içine katın. Bunu yufkaların üzerine yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye bölüp, buzdolabına koyun. 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, fırına verin.
Not: Bu böreği kızartarak da yapabilirsiniz.
|
Rulo Yufka Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc74573
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012
2,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş soğan
1 büyük patates rendesi
200 gr kıyma
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 adet tuz
6 yemek kaşığı yufka
Sıvıyağ
Doğranmış soğan rendelenmiş patates kıyma tuz karabiber ve pulbiber hepsi karıştırılır. (Bütün malzemeler çiğ olacak) Yufka 3 yemek kaşığı yağ ile yağlanır ve ortadan kesilir. İçten koyun, ince ve sıkı sarın fırına verin.
|
Rulo Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95669
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2014
1,655 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
2 adet yumurta
6 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
250 gr.margarin
250 gr. beyaz peynir
½ demet maydanoz
Yumurtaları derin bir kaseye kırınız.
Yoğurt, erimiş yağ rendelenmiş peynir ve maydanoz koyup karıştırınız.
Yufkayı masaya yayıp üzerine 2-3 kaşık içten koyunuz, her tarafına eşit miktarda dağıtınız.
Üzerine ikinci yufkayı koyunuz, tekrar 2-3 kaşık içten koyup yayınız
Üzerine üçüncü yufkayı koyunuz.
Bunun da üzerine kalan içi koyup yayınız.
Sonra hepsini birden bir kenardan başlayarak sarıp rulo yapınız.
Tam ortadan kesip bir tepsiye koyup buzdolabında 3-4 saat bekletiniz.
Sonra her parçayı 3-4 cm eninde kesip yağlanmış tepsiye yatırınız.
Orta hararetli fırında altını üstünü pembeleşene kadar pişiriniz.
Sıcak servis yapınız,
|
Rulo Börek |
|
Özlem Çelik
Aşçı
Kayıt: 14.09.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc114536
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2016
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet hazır yufka
İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Maydanoz
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
Çörekotu
İç harcı için; peyniri ezip içine, kıyılmış maydanozu katılır. 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt ve tuz katılarak iyice karıştırılır.
Birinci yufka tezgaha yayılarak üzerine iç harcımızın dörtte biri sürülür. Üzerine ikinci yufka konur, aynı şekilde iç harcımızın dörtte biri üzerine sürülür. Onun da üzerine üçüncü yufka, üzerine iç harcın dörtte biri sürülür. Üzerine son yufka ve kalan iç harcı sürülür.
Yufkarın sağından ve solundan çok az bir kısmı içe doğru katlanır. Diğer tarafından sıkı bir rulo yapılarak sarılır.
Rulo halindeki böreğimiz buzdolabının buzluğuna kaldırılarak 1-2 saat orada tutulur.
Süre sonunda buzluktan alınan rulo 2 santim eninde dilimlenerek kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizilir.
Üzerine çırpılmış bütün yumurta sürülür, yumurtanın da üzerine çörekotu serpilir.
200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
|
|