| 
 
 
 | 
ROKOKO | 
  | 
Oruç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6310 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006 
3,110 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
    2 bardak soğuk süt
 
    2 poşet krem şanti
 
    2 yumurta akı
 
    1 fincan pudra şekeri
 
    2 paket cici bebe bisküvi
 
    3 yemek kaşığı kakao
 
  Kreması İçin
 
    1 su bardağı süt
 
    6 yemek kaşığı toz şeker
 
    1 yemek kaşığı un
 
    2 yemek kaşığı kakao
 
    1 tadelle çikolata
 
    Yarım bardak su
 
Yapılışı
 
      Süt, krem şanti, yumurta akları ve pudra şekeri mikserde karıştırılıp üçe bölünür. Üç parçadan birine kakao karıştırılır. Bir kalıbın içine strech film konulur. Şekerli ılık sütün içinde ıslatılan cici bebe bisküvileri bir sıra dizilir. Üçe bölünen malzemelerin bir tanesi bisküvilerin üstüne konulur. Üzerine tekrar ıslatılmış olan cici bebe bisküvileri dizilir. Deepfreez veya buzlukta bekletilir. Sabah ters çevrilir. Strech film kaldırılır, üzerine kreması pişirilip ılık olarak dökülür. hindistancevizi veya ceviz serpilir. Tekrar buzlukta bekletilir. İstenildiğinde servis yapılır. (Arzu edilirse muz yada kuru üzüm kayısı vb. malzemeler konulabilir.
  
 | 
Rokoko | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc719 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2005 
2,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı dövülmüş fındık
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
3 paket krema
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
4 paket pötibör bisküvi
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
150 gr. bitter (acı) çikolata
 
Süslemek için, incir reçeli
 
 
Fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun. Yaklaşık 10 santim derinliğinde yuvarlak kabın dibine bastırarak döşeyin, mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın. Bisküvileri havanda dövün, kremalı karışıma ekleyip iyice çırpın. Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün. Buzlukta 3 saat bekletin. Süre sonunda klaıptan çıkarıp servis tabağına koyun, çikolatayı kısık ateşte tereyağı ile beraber eritin, dolaptan çıkanın üzerine döküp bıçakla üzerini düzeltin, tekrar buzluğa koyun, 1 saat sonra çıkarın, 1 paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı toz şekeri çırpın. Bu karışımı da tabağa ilave edein, üzerini düzeltin, incir reçeli ile süsleyip tekrar buzluğu koyun, servis zamanı buzluktan alaıp dilimleyerek servis yapın.
 
 
 ML® Rokoko için tıklayın
 
 
  
 | 
Rokoko | 
  | 
WoW 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54817 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010 
2,836 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1 paket krema (200 gr.)
 
2 paket vanilya
 
2 paket kakaolu bisküvi
 
3/4 su bardağı pudraşekeri
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
 
1/2 su bardağı kuru üzüm
 
1 limon kabuğu rendesi
 
3 çorba kaşığı kakao (içine)
 
kakao (üzerine serpmek için)
 
100 gr. bitter çikolata (kıyılmış)
 
 
Tek kişilik tatlı kâselerinin veya muffin kalıplarının içini şeffaf folyo ile kaplayalım. Bisküvileri un gibi olana dek dövelim. İçine kremayı, pudraşekerini, limon suyunu, fındığı, kuru üzümleri, limon kabuğu rendesini, vanilyaları, kakaoyu, çikolata kırıntılarını ekleyelim. (Gerekirse içine birkaç kaşık süt ekleyin.) Malzemeler birbiriyle bütünleşene dek karıştıralım. Bisküvi hamurunu folyo ile kapladığımız kalıpların içine bastırarak yerleştirelim. Rokokoyu buzlukta birkaç saat donana dek bekletelim. Servisten kısa süre önce buzluktan alarak üzerlerindeki folyoyu çıkaralım. Üzerlerine kakao eleyerek servis yapalım.
 
 
Not: Pastanın üzerine kakao elemek yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz. Tek kişilik kalıplar yerine büyük bir kasenin içini şeffaf folyo ile kaplayarak da rokokoyu hazırlayabilirsiniz.
  
 | 
ROKOKO | 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3013 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket krem santi
 
4 yumurta
 
1 bardak şeker
 
kakao 
 
1 paket petit beurre bisküvi
 
2 bardak süt
 
 
Krem şantinin iki paketi de iki bardak süt ile hazırlanır. Yumurta ve şeker çırpılır, krem şantiye eklenip tekrar çırpılır. Bu karışım ikiye ayrılıp, yarısına kakao eklenir (istediğimiz miktarda)borcam tencereye bir torba geçirilip, bir kaşık beyaz bir kaşık kakaolu olmak üzere doldurulur. Üst sıralarda tam tersi kaşık kaşık konulur, bittiğinde üzeri düzeltilip, boyuna üç parçaya böldüğümüz bisküvileri dik olarak bitinceye kadar içine batırıp, tekrar üzerini düzeltip torbayla üzeri örtülür, buzdolabında bekletilir. Donduğunda torbanın üzeri açılıp ters çevrilir torba çıkarılır.
  
 | 
Rokoko | 
  | 
Borekch 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3014 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
2,478 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket krem şanti
 
2 paket kakao
 
1 adet yumurta
 
1 avuç içi kadar fındık
 
3 su bardağı süt veya su
 
 
Krem şanti üç su bardağı süt veya su ile çırpılır ve katılaşması için buzdolabına konulur. Daha sonra iki paket bisküvi küçük parçalar halinde derince bir kaba kırılır.
 
Dolaptaki krem şanti yumurta ile biraz daha çırpılır ve kırık bisküvilerin içine fındıkla beraber ilave edilir. Harmanlaşıncaya kadar yavaşça karıştırılır ve arzu edilen kaba boşaltılarak buzdolabına konulur.
  
 | 
ROKOKO | 
  | 
gündüz yüzlü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65448 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011 
2,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ayşe Tüter
 
 
1 Paket kremsanti
 
1 paket fındık
 
2 adet portakal kabuğu şekerlemesi
 
2 adet incir şekerlemesi
 
2 adet tadelle
 
1 kaşık mısır nişastası
 
1 çorba kaşığı kakao
 
Biraz meyve suyu şekerlemesi
 
1 paket fındıklı bisküvi
 
 
Kremşantiyi sütle çırpın, içine dövülmüş fındık ve tadelle ufalayın. Bisküvi kırın, meyve şekerlemesi koyun ve karıştırın. Yuvarlak kaseye yarısını koyup bastırın. Yarısına kadar bir kaşık kakao karıştırın, üzerine koyun ve buzlukta bir gece bekletin. Tabağı ters çevrin ve sos dökerek servis yapın.
 
SOS: 1 su bardağı şekeri, 1 kaşık nişastayı, 1 yumurta sarısını, 1 kaşık kakaoyu ve 1 bardak sütü vanilya ile pişirin. Pastayla servis yapın.
  
 | 
ROKOKO | 
  | 
URLALI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2006 
Mesajlar: 47
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12340 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2007 
2,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 grSarelle
 
4 yumurta sarısı 
 
125 gr şeker 
 
50 gr su
 
2 yaprak jelatin 
 
250 gr krem şanti
 
 
Yumurta sarılarını bir kapta 10 dakika kadar çırpın. Başka bir kapta su ile şekeri, ağdalı kıvama gelinceye kadar pişirin. Kabı ateşten alıp, ağdalı sıvıya çırpılmış yumurtaları azar azar yedirdikten sonra, 5 dakika daha çırpın. Ilık suda eritilmiş jelatini ve krem şantiyi ekleyip, hazırlanan malzemeyi ikiye bölerek, bir bölümünü Sarel-le'yle karıştırdıktan sonra kâğıt döşenmiş bir pasta kalıbına dökün. Üstüne ikinci bölümü ekleyip, buzlukta l-2saat bekletin. Biraz daha krem şantiyle süsleyerek (istenirse) servis yapın.
  
 | 
Rokoko | 
  | 
zorba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.02.2012 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73088 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012 
2,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
9-10 adet petibör bisküvi
 
3 yemek kaşığı damla çikolata
 
1 adet muz
 
1 yemek kaşığı hindistancevizi
 
1 adet elma
 
 
Çırpılmış krem şantinin içine bisküviler ufalanır, muz ve elmalar minik minik doğranır çikolata ve hindistancevizi de eklenip iyice karıştırılır. Büyük bir cam kase sudan geçirilip karışım bu kaseye konulur. dondurucuda 3-4 saat bekletilir. Çıkardığımız zaman bıçakla kenarlarından havalandırıp tabağa ters çevrilir üzeri hazır çikolata sos ya da damla çikolata ile süslenir.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 14.08.2024
  
 | 
Rokoko Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160021 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2021 
456 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.milliyet.com.tr
 
 
Alt tabanı için:
 
2 su bardağı süt
 
2 paket krem şanti
 
2 adet yumurta
 
1 paket çikolata, sütlü
 
Yarım su bardağı kadar toz şeker
 
1.5 paket kakaolu bisküvi
 
250 gr. kadar ceviz içi
 
Üstü için:
 
1 paket hazır çikolata sosu
 
Yarım litre kadar süt
 
 
Öncelikle bir kapta iki su bardağı süt ile iki paket toz krem şantiyi mikser ile iyice çırpıyoruz.
 
Başka bir kabın içinde de iki adet yumurta ve yarım su bardağı kadar toz şekeri mikser ile şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.
 
Sonrasında çırptığımız yumurtalı karışımı diğer karışımın içine aktarıp, mikser ile düşük devirde birbirine karışmasını sağlıyoruz.
 
Üzerine elimizle kırdığımız, ufaladığımız bisküvileri aktarıyoruz. İri kıyılmış ceviz içini ve kırdığımız sütlü çikolatayı da ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
 
Hazırladığımız bu karışımı küçük bir borcama aktarıp, üzerini streçle kapatıyoruz.
 
Buzluğa kaldırıp, bir gece boyunca bekletiyoruz.
 
Servis zamanı geldiğinde çikolata sosumuzu hazırlayıp, buzluktan çıkardığımız rokokonun üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Rokoko | 
  | 
çanak çömlek 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 10.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152525 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2020 
434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı dövülmüş fındık
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
3-4 paket kakaolu bisküvi
 
1,5 su bardağı süt
 
400 mililitre krema
 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
20-25 adet limonlu beze
 
1 paket vanilya
 
500 gram kaymaklı dondurma
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
150 gram bitter çikolata
 
 
Toz şeker ve fındığı tavaya alıp kavurun.
 
Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin.
 
Geniş bir kasede bisküvilere süt ilave edin ve karıştırın.
 
Sütlü bisküviyi fırın kabının tabanına yayıp bastırarak yerleştirin.
 
Krema ve pudra şekerini ayrı bir yerde güzelce çırpın.
 
Bezeleri ufalayıp vanilyayla birlikte kremaya ekleyip karıştırın.
 
Kremayı bisküvinin üzerine dökün.
 
Fındıkları da kremanın üzerine yayın.
 
Son olarak oda sıcaklığında hafifçe yumuşattığınız dondurmayı tatlının üzerine yayın.
 
Tatlıyı buzdolabına koyup 3 saat kadar bekletin.
 
Diğer yanda çikolatayı tereyağıyla birlikte eritip buzluktan çıkardığınız tatlının üzerine dökün.
 
Yeniden buzdolabına koyup soğuttuğunuz tatlıyı dilimleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Rokoko | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153400 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2020 
415 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket krema (200 gr.)
 
2 paket vanilya
 
2 paket kakaolu bisküvi
 
3/4 su bardağı pudraşekeri
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
 
1/2 su bardağı kuru üzüm
 
1 limon kabuğu rendesi
 
3 çorba kaşığı kakao (içine)
 
kakao (üzerine serpmek için)
 
100 gr. bitter çikolata (kıyılmış)
 
 
Tek kişilik tatlı kâselerinin veya muffin kalıplarının içini şeffaf folyo ile kaplayalım. Bisküvileri un gibi olana dek dövelim. İçine kremayı, pudraşekerini, limon suyunu, fındığı, kuru üzümleri, limon kabuğu rendesini, vanilyaları, kakaoyu, çikolata kırıntılarını ekleyelim. (Gerekirse içine birkaç kaşık süt ekleyin.) Malzemeler birbiriyle bütünleşene dek karıştıralım. Bisküvi hamurunu folyo ile kapladığımız kalıpların içine bastırarak yerleştirelim. Rokokoyu buzlukta birkaç saat donana dek bekletelim Servisten kısa süre önce buzluktan alarak üzerlerindeki folyoyu çıkaralım. Üzerlerine kakao eleyerek servis yapalım.
 
 
Not: Pastanın üzerine kakao elemek yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz. Tek kişilik kalıplar yerine büyük bir kasenin içini şeffaf folyo ile kaplayarak da rokokoyu hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 27.01.2025
  
 | 
Rokoko Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168690 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2022 
404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Kek için:
 
1 çay bardağı un
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
2 yumurta
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
Rokoko için:
 
1 paket Dr. Oetker Rokoko
 
4,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)
 
 
Kalıba pişirme kağıdı serin.  Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve şekerli vanilini ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan ve kağıdından çıkarın. Kalıbı tekrar kullanmak üzere yıkayıp kurulayın.
 
Keki ortadan enlemesine ikiye kesin ve ilk katını kalıbın içine oturtun. 1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine çikolatalı tatlı karışımı poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremayı kalıptaki kekin üzerine dökün ve kaşık ile yayın. 1,5 cay bardağı soğuk sütü temiz bir çırpma kabına alın. Üzerine vanilinli tatlı karışımını boşaltın. Temiz mikser uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.  Kalıptaki kremanın üzerine yayın. Üzerine ikinci kat keki yerleştirin. Streç film ile kapatıp dondurucuya alın ve en az 4 saat bekletin.
 
1,5 çay bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine çikolatalı sos karışımını boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
 
Pastayı dondurucudan ve kalıbından çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Rokoko | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161635 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021 
394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İçi için:
 
4 adet yumurtanın akı
 
6 adet yumurtanın sarısı
 
150 gram toz şeker
 
100 gram bitter çikolata
 
100 gram beyaz çikolata
 
Krem şanti için:
 
300 gram krema
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
Mereng için:
 
3 adet yumurtanın akı
 
3/4 su bardağı toz şeker
 
Pandispanya için:
 
4 adet yumurta
 
3/4 su bardağı un
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
 
İlk olarak pandispanyayı hazırlamak için yumurtaları bir çırpma kabında 3-4 dakika kadar çırpma teli ile çırpın. Toz şekeri ekleyerek, katılaşıp kar halini alıncaya kadar 8-10 dakika mikserleyip kabarmasını sağlayın. Unu ekleyip karışıma iyice yedirin. Sıvı yağ ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Bitter ve beyaz çikolataları erimeleri için ayrı kaplara alıp benmari usulü eritin. Krem şanti için kremayı toz şeker ile çırpın. Mereng için yumurta aklarını mikserle 2-3 dakika kar halini alıncaya kadar çırpın. Toz şekeri ekleyip 8-10 dakika çırparak koyulaştırın. Bir sıkma torbasına alın. Karışımı pandispanyayı pişirdiğiniz yağlı kağıt ile kaplanmış kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 75-80 dakika kurutarak pişirin. İç karışım için yumurta sarılarını şekerin yarısı ile koyulaşıncaya kadar bir mikserle çırpın. Bu arada başka kapta yumurtaların aklarını çırpma teliyle 2-3 dakika çırparak kabartın. Kabaran yumurta aklarına kalan toz şekeri yavaş yavaş yedirin. Yumurta aklarını hiç bekletmeden yumurta sarılarına elle karıştırarak yedirin. Bu karışımı iki ayrı kaba bölün. Kaplardan birinin içine erimiş bitter çikolatayı ve krem şantinin yarısını ilave ederek karıştırın. Diğer kaba da erimiş beyaz çikolata ilave ederek karıştırın ve beklemeye alın. Kelepçeli kalıbın içini yağlı kağıt ile kaplayın. Kalıba ilk olarak pandispanya yerleştirin. Üzerine sırayla bitter çikolatalı karışım, mereng ve beyaz çikolatalı karışımı yerleştirin. En üste de pandispanya yerleştirip buzlukta 8 saat dondurun. Rokokoyu kalıptan çıkartıp yağlı kağıttan ayırın. Krem şantinin kalan yarısı ile rokokonun dışını sıvayın. Vişne sos ve vişne taneleri süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Rokoko | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163331 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2022 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 paket krem şanti
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
5 adet yumurta
 
Yarım su bardağı kakao
 
1 paket beze
 
1 su bardağı krokan
 
Süslemek için:
 
3 çorba kaşığı çikolata sos
 
 
Derin bir kap içinde soğuk süt ile krem şantiyi mikserle çırpın. Toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplarda mikserleyin. Önce yumurta sarılarını krem şantili karışıma ilave edip karıştırın. Daha sonra yumurtaların aklarını ilave edip, mikserlemeye devam edin. Bu karışımı ikiye ayırın. Yarısına bir paket kakaoyu katın ve karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün. Diğer tarafta beze ve krokanları buzdolabı poşetlerine koyup ufalayın. Ufalanmış beze ve krokanları kek kalıbındaki kakaolu karışımın üzerine yayın. Kalan karışımı krokanların üzerine dökerek buzlukta 1 gece boyunca bekletin. Kalıbı buzluktan alıp büyük bir servis tabağına ters çevirin. Rokokonun üzerini çikolata sosu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Rokoko | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178788 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2024 
184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
200 gram dövülmüş fındık
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket (200 gram) petibör bisküvi
 
1 su bardağı süt
 
200 ml krema
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
100 gram beze (elle ufalanmış)
 
500 gram kaymaklı dondurma
 
150 gram bitter çikolata
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Dövülmüş fındıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle birlikte, şeker karamelize olana kadar kavurun. Ardından soğumaya bırakın.
 
Petibör bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin.
 
Toz haline gelen bisküvileri geniş bir kaseye alın ve üzerine sütü ilave ederek iyice karıştırın.
 
Karışımı cam bir kalıbın tabanına bastırarak eşit şekilde yayın.
 
Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta mikserle çırpın.
 
Ufalanmış bezeleri ve vanilyayı kremalı karışıma ilave edin ve iyice karıştırın.
 
Hazırladığınız kremalı karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
 
Kavurduğunuz fındıkları kremanın üzerine eşit şekilde serpin.
 
Kaymaklı dondurmayı hafif yumuşatın ve kremalı karışımın üzerine yayın.
 
Pastayı 3 saat buzdolabında bekletin.
 
Bitter çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin.
 
Eriyen çikolatayı buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula yardımıyla sürün.
 
Pastayı 1 saat daha buzdolabında bekletin.
 
 
 
  
 | 
Rokoko | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179502 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2024 
150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Tabanı için:
 
3 paket kakaolu petibör bisküvi
 
1,5 su bardağı süt
 
Arası için:
 
400 ml. sıvı krema
 
3,5 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 paket vanilin
 
12 adet beze
 
Üzeri için:
 
750 gram kaymaklı dondurma
 
2 su bardağı kavrulmuş fındık
 
Süslemek için:
 
80 gram bitter çikolata
 
40 gram beyaz çikolata
 
 
23 cm'lik bir kelepçeli kalıba yağlı kağıt koyun ve kelepçeyi kapatın. 
 
Bisküvileri rondodan geçirin.
 
Üzerine süt ekleyip iyice karıştırın.
 
Kelepçeli kalıbın tabanına yayıp buzdolabında soğumaya bırakın.
 
Krema, vanilin  ve pudra şekerini bir kaba alın.
 
Mikserin en yüksek ayarında kıvam alana ve hacmi 2-3 katına gelene dek çırpın.
 
Üzerine bezeleri ufaltarak ilave edin.
 
Spatula yardımıyla iyice karıştırın. 
 
Buzdolabından çıkardığımız bisküvinin üzerine dökün.
 
Üzerine de fındık kırığını yayın ve elimizle hafif bastırarak kremaya yapışmasını sağlayın.
 
Buzluğa kaldırarak en az 3 saat soğutun. 
 
Dondurmayı 2 yağlı kağıt arasına alıp merdaneyle inceltin ve donan harcın üzerine koyun.
 
Buzlukta bu şekilde 1 gece dinlendirin.
 
Ertesi gün çıkarıp oda sıcaklığında biraz bekletin. 
 
Üzerine çikolata eritip süsleyin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
Rokoko | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181880 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2025 
103 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram bitter çikolata
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
3 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı çırpılmış krema
 
1 çay bardağı file badem (kavrulmuş)
 
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
 
1 tutam tuz
 
Süsleme:
 
Pudra şekeri
 
Rendelenmiş çikolata
 
Taze meyveler (çilek, ahududu veya frenk üzümü)
 
 
Bitter çikolatayı ve tereyağını bir cam kaseye alın. Kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine koyarak benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı ılıması için kenara alın.
 
Yumurtaların beyazlarını bir tutam tuz ile mikser yardımıyla köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
 
Ilınan çikolatayı yumurta sarısı karışımına ekleyip yavaşça karıştırın. Ardından çırpılmış kremayı ve köpük kıvamına getirdiğiniz yumurta beyazlarını ekleyerek spatula yardımıyla nazikçe karıştırın. Karışımın homojen bir kıvam almasına özen gösterin.
 
Kavrulmuş file bademleri karışıma ekleyin ve hafifçe karıştırın.
 
Karışımı tek kişilik porsiyonluk kaplara veya bir büyük kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan tatlıları oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Üzerine pudra şekeri serpin, rendelenmiş çikolata ve taze meyvelerle süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |