| 
 
| 
 
 
 | 
 
Rokalı Balık Salatası | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170410 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2023 
195 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Alabalık 400 Gram
 
Roka 1 Demet
 
Taze Soğan 1 Adet
 
Sarımsak 1 Diş
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Pul Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı
 
Kurutulmuş Domates 40 Gram
 
Sıvı Yağ 2 Yemek Kaşığı
 
Ahududu 250 Gram
 
Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
 
Üzüm Sirkesi 2 Yemek Kaşığı
 
 
Fırınınızın derecesini 180’e alın ve ısınmaya bırakın.
 
İlk önce temizlenmiş, başı ve kılçığı çıkarılmış balıkların üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, toz kırmızı biber, tuz ve çok hafif kekik koyun. Sarımsağı minik minik doğrayın üzerine ekleyin ve karıştırın.
 
Daha sonra tepsinize kesilmiş olan yağlı kağıdı serin, üzerine hazırladığınız soslu balıkları dökün ve ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
 
Balık pişerken salatanın ana malzemelerini yapmaya başlayın. Taze rokaları öldürmeyecek şekilde doğrayıp geniş bir kaba koyun, taze soğanı halka şeklinde, kuru domatesleri ince şeritler halinde kesip üzerine ekleyin, sonra cevizleri iri taneler halinde içine koyun ve karıştırın.
 
Sosu için kabın içine ahududuları atın, sirke, tuz ve tatlı kaşığının ucuyla zeytinyağı ekleyin ve robotla püre haline getirin. Streç filmle kabın ağzını kapatın ve buzdolabında 5 dakika dinlendirin.
 
Hazırladığınız salatayı servis tabağına alın ve pişen balıkların hepsini kaşık yardımıyla alın, salatanın üzerine güzelce serpiştirin.
 
Daha sonra buzdolabında dinlendirdiğiniz sosu üzerinde gezdirin. Servise hazır.
  
 | 
 
Rokalı Balık Salatası | 
 
  | 
Yurdaşen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2012 
Mesajlar: 23 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83093 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2012 
1,867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 demet roka
 
2 adet kırmızı kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
4 yaprak kıvırcık
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet limon
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 kutu ton balığı konservesi
 
 
Rokaların kalın sapları atılır. Yayvan bir tabağa sıkı sıkı, çiçek biçiminde dizilir.
 
Soğan yarım daire şeklinde doğranır, tuzla gevşeyene kadar ovulur. Üzerine kıyılmış maydanoz, kıvırcık eklenir, karıştırılır.
 
Limon ve zeytinyağı gezdirildikten sonra roka yapraklarının üzerine aktarılır.
 
En üzeri de yağı süzülmüş ton balığı konarak servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Rokalı Balık Salatası Tarifleri Kereviz Salatası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |