|
Renkli Pilav |
|
bıçak sırtı
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20200
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye (konserve)
1 çay bardağı badem
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı su
Tuz
Pirinç suya ıslatılır. Tencereye yağ konur ısınınca, iç kabuğu soyulmuş badem atılır, sararana kadar kavrulur. Üzerine ince kıyılmış soğanla kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç atılır. Havuç yumuşayınca konserve bezelye katılır. Üzerine yılkanmış, süzülmüş pirinç katılır. 5 dakika kadar karıştırılır. Tuz ve su eklenir. Kapağı kapatılır. Orta ateşte 15 dakika pişirilir. Üzerine bez örtülür. Yarım saat dinlendirildikten sonra, karıştırılır ve servise sunulur.
|
Renkli Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99927
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014
1,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 adet kayısı
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı bezelye
3 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Öncelikle bir tencereye 3,5 su bardağı su koyup kaynatın. İçine bezelye, tuz ve pirinçleri ekleyip haşlayın. Daha sonra süzüp bir kaba aktarın. Kıyılmış maydanoz, taze soğan ve kayısıları da pilavın içine ekleyip harmanlayın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Renkli Pilav |
|
balerin
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc96493
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2014
1,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 adet kabak
2 adet biber
1 adet soğan
2 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Pirinçleri yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Küp doğranmış sebzeleri tencerede sıvı yağda 5 dakika kavurun. Pilavı yapacağınız tencerenin içine de tereyağını ve rendelenmiş soğanı, kabuk tarçını ekleyin. Kavurmaya devam ederken içine pirinçleri süzüp ilave edin. Et suyu, şeker ve baharatları, rendelenmiş domatesi de ekleyince kapağını kapatıp 25 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra da 10 dakika kadar demlenmeye bırakıp sıcak olarak servis yapın.
|
Renkli Pilav |
|
kırık çanak
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc94579
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2013
1,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç
3 adet sivribiber
Tencereye tereyağını alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, sivri biberi ve doğranmış havuçları da ekleyip kavurun. 3 dakika kadar kavurduktan sonra pirinçleri ekleyin, kavurmaya devam edip üzerine suyunu verin. 20 dakika kadar orta ateşte pişirip daha sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirip dinlenmeye alın. Sıcak olarak servis tabağına alın.
|
Renkli Pilav |
|
melda özer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.12.2019
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc147557
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2019
674 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 su bardağı baldo pirinç
5-6 parça kurutulmuş domates
1 salçalık kırmızıbiber
1 dolmalık yeşil biber
1 dolmalık sarı biber
Yarım su bardağı konserve tane mısır
Yarım su bardağı bezelye
3 su bardağı tavuk suyu veya su
30 gr tereyağı
Tuz
Kuru domatesleri ve biberleri küçük doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Doğradığınız sebzeleri, bezelyeyi ve mısırı ilave ederek sebzeler hafif yumuşayana kadar kavurun. Üzerine pirinçleri ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun. Tavuk suyu ve tuzu da ekleyip pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Servis yapın.
|
|