|
|
Renkli Börek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159303
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2021
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
3 adet havuç
750 gram ıspanak (sadece yaprakları)
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
4 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
Havuçları rendeleyip yağda soteleyin. Bir başka tavada, küçük doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Ispanağı yapraklarını ayırıp tuzla ovalayın ve suyunu sıkın. Bir yufkayı düz bir zemine serip, havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı üzerine serin. Kıymayı serpiştirin. Onun da üzerine üçüncü yufkayı serip, ıspanak yapraklarını yayın. Yufkaları rulo biçiminde sarıp, ortadan ikiye kesin (tepsiye sığması için). Kenar kısımlarını kesip, dilimleyin. Yoğurt ve yumurtaları çırpıp, üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.
|
Renkli Börek |
|
tertemiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9285
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
2,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 hazır yufka
2 tavuk göğsü
1/2 kg. havuç
1/2 kg. pazı yaprağı
1 orta boy soğan
1 yumurta
125 gr. tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavuk etlerini haşlayıp ince ince didikleyin. Soğanı ince rendeleyin. Pazı yapraklarını yıkayıp doğrayın, rendelenmiş soğanla birlikte az yağda kavurun. Havucu haşlayıp püre haline getirin. Fırını orta derecede ısıtın ve fırın tepsinizi yağlayıp hazırlayın. Yağınızı eritip yufkaları ıslatmak üzere içine yeten kadar su ilave edin. Birinci yufkayı yayın, su-yağ karışımıyla ıslatın, üzerine pazıyı yayın. İkinci yufkayı da aynı şekilde ıslatın, üzerine havucu yayın. Üzerine üçüncü yufkayı serin. Üçüncü yufkanın üstüne tavuklu harcı yerleştirin. En üstü yufka ile kapatıp böreğinizi yuvarlak olarak fırına yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Dilerseniz susam ya da çörekotu serpin, 30-35 dakika kızartın.
|
|
Renkli Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|