| 
 
 
 | 
Reçelli Kurabiye | 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6060 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2006 
3,922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
500 gr oda isisnda bekletilmis margarin
 
4 yumurta
 
1 çay bardagi siviyag
 
1 su bardagi toz seker
 
4 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 kg un
 
 
YAPILIŞI
 
Margarin, siviyag, yumurta, tozseker, vanilya, kabartma tozu genis bir kap içinde karistirilir. Unu yavas yavas ilave edelim. Ne çok kati nede yagini kusacak kadar yumusak olmayacak bir hamur yapalim. Kurabiye makinasi ile sekil verelim ve yaglanmamis tepsiye dizelim. 180 derecelik firinda hafif pembelesinceye dek pisirelim. Pisen kurabiyeleri firindan alip sogumaya birakalim. Soguyan kurabiyelerin yarisinin uzerine recel surup kalan recelsiz kurabiyeleri uzerine kapatalim ve servis tabagina alalim.
 
 
 
 
Fotoğraf "Nesli Han" tarafından gönderildi. 23.11.2014
  
 | 
Reçelli Kurabiye | 
  | 
parsel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2008 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27703 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2008 
2,688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
 
1 adet yumurta
 
5 çorba kaşığı marmelat veya reçel
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
 
Yapılışı:
 
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 1 paket margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın. Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Bir saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamuru merdane veya oklava yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Çay bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların yarısının ortasına küçük bir şişe kapağıyla delik açın. Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli fırında kızartmadan pişirin. Bütün olarak pişirdiğiniz kurabiyelere reçel veya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerleştirdikten sonra servis yapın.
  
 | 
Reçelli Kurabiye | 
  | 
feriştah 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 18.11.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30405 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2008 
2,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta ve 250 gr. margarini mikserle 5 dk. çırpın. 2 yemek kaşığı dövülmüş badem, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı toz şeker, 2 poşet Dr. şekerli vanilin, 3 su bardağı elenmiş un, 1 poşet hamur kabartma tozu, 1 limon kabuğu rendesi ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye bölün, ikisini de yağlı kağıt arasında 2 mm kalınlığında açıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Tırtıklı yuvarlak kalıpla hamurları kesin. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer çay kaşığı vişne reçeli koyun. Kalan hamurların ortalarına bıçakla artı yapın ve diğerlerinin üzerine kapatın. Daha küçük bir kalıpla kenarlardan yapışacak şekilde üzerlerine bastırın. 180°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.
  
 | 
Reçelli Kurabiye | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102285 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2014 
1,450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
150 gram tereyağı
 
3 çorba kaşığı reçel
 
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
 
1 çay bardağı mavi haşhaş
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı nişasta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı şeker
 
 
Öncelikle kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Yumurta ve yağı ekleyip hamur haline getirip yuvarlayın. Ortasına parmakla batırıp çukurlaştırın. Yumurtanın akını sürüp haşhaş serpin. Tepsiye dizip 200 derecede 30 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Ortasına reçel koyup, çay saatinde ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Reçelli Kurabiye | 
  | 
çok şey bilen adam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.05.2019 
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142426 
Gönderme Tarihi: 02.May.2019 
688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tereyağı
 
3 kahve fincanı pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
4 su bardağı un
 
1 adet limon rendesi
 
Vişne reçeli taneleri
 
 
Yumuşamış tereyağı ve şekeri iyice karıştırın. Vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve un ekleyip yoğurun. Sert bir hamur tutup 30 dakika bekletin.
 
Hamurdan beze yapıp merdane yardımıyla açın. Kalıpla şekillendirip ortasını işaret parmağınızla çukurlaştırın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
 
175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Kurabiye soğuduktan sonra ortasına vişne taneleri koyun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |