| 
 
 
 | 
Reçelli Kalpler | 
  | 
Sermin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2005 
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65953 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011 
1,772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. yumuşak margarin
 
2 adet yumurta
 
2 kahve fincanı pudra şekeri
 
1 adet rendelenmiş limonun kabuğu
 
1 paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
Reçel
 
 
Oda sıcaklığındaki margarini, yumurta sarılarını, pudra şekerini, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve aldığı kadar unu iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp, orta kalınlıkta açın. Her bir parçadan kalıplar yardımıyla kalp şeklinde hamurlar yapın. Hamurların orta kısımlarını bastırarak çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalplerin ortasına reçel döküp servis yapın.
  
 | 
Reçelli Kalp Kurabiye | 
  | 
huri cihan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2012 
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72257 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2012 
2,701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
 
4 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
 
Aldığı kadar un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
1 çaybardağı tanesiz vişne reçeli
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
 
Tereyağını ve pudra şekerini iyice yoğurun. İçine yoğurt, rendelenmiş limon kabuğu, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra unlanmış tezgahta açın. Merdane yardımıyla açtığınız hamuru kalp şeklinde kesin. Yuvarlak hamurların yarısının ortasına nişastayla karıştırılmış vişne reçeli koyup fırın tepsisine dizin. Hamurların kenarlarını kıvırıp yükseltin. İstenirse kalp şeklinde kesilmiş içi boş parçalardan kenar yapılabilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve üzerlerine pudra şekeri serpin.
  
 | 
Reçelli Kalp Kurabiye | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106725 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2015 
1,704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
3-4 çorba kaşığı reçel
 
 
Bir kabın içinde pudra şekerini ve unu karıştırın. İçine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip harmanlayın. Tereyağını, yumurtayı elinizi biraz zorlayarak yoğurun. Bu hamuru unlanmış zeminde açıp kalıplarla kesin. Yağlanmış unlanmış tepsiye dizin. İstenirse değişik şekillerde hazırlanabilir. Ortasını boş bırakıp reçelle doldurun. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin. Servis tabaklarına alıp soğumaya bırakın. 
 
 
Not: Kurabiye sade olarak da pişirilip sonra ortasına reçel ya da çikolata konulabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |