| 
 
 2.5 su bardağı un
 1/4 su bardağı tozşeker
 1 adet yumurta
 125 gr. tereyağı
 Krema için:
 3 çorba kaşığı toz jelatin
 3 çorba kaşığı kaynamış su
 1 su bardağı süzme yoğurt
 1 paket krem şanti
 4 çorba kaşığı pudraşekeri
 2 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 
 Hamur malzemesini bir kapta iyice yoğurun ve ince olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yükselterek yerleştirin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Toz jelatini kaynamış suda eritin. Yoğurt, krem şanti, pudraşekeri, yumurta ve sütü çırpın. Erimiş jelatini de ilave edip, 1-2 kez karıştırıp, kekin üzerine yayın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Vişne reçeliyle süsleyerek servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "haminne" tarafından gönderildi. 16.10.2018
 
 
 |