| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ramazan Pilavı | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26944 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008 
2,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg. dana kuşbaşı
 
1 adet kuru soğan
 
1 su bardağı erişte
 
1 su bardağı nohut
 
2 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 
5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
 
# Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir.
 
# Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur. Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur.
 
# Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur.
 
# Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır.
 
# Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir. Tencere ile kapak arasına kağıt havlu kapatılır, ateş söndürülür, yarım saat dinlendirilir.
 
# Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır.
 
# Servise sunulur.
 
 
Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Sahurda tüketilmesi tavsiye edilir.
 
 
 ML® Ramazan Pilavı için tıklayın 
 
 
 
 
 
ML® Ramazan Pilavı (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ramazan Pilavı Tarifleri Biberli Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |