https://www.cumhuriyet.com.tr
5-6 adet orta boy patates
5 adet haşlanmış yumurta
200 gram tütsülenmiş salam veya sosis (veya sucuk benzeri bir ürün)
250 gram ekşi krema (yoksa süzme yoğurt + limon karışımı kullanılabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Karabiber ve kırmızı toz biber
Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyun ve ince dilimleyin.
Haşlanmış yumurtaları da dilimleyin.
Salam veya sosisleri halka şeklinde doğrayın ve az yağda hafifçe kızartın.
Fırın kabını tereyağıyla yağlayın.
Kat kat dizmeye başlayın:
İlk kat patates,
Üzerine biraz tuz, karabiber ve toz biber serpin,
Üzerine yumurta dilimleri ve salamları dizin,
Her katın arasına 1-2 yemek kaşığı ekşi krema yayın.
Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
En üste ekşi krema ve arzu ederseniz rendelenmiş peynir ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Dilimleyerek sıcak servis yapın.

|