|
|
RAGU FINANSIYE |
|
KANDİLCİ
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2010
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc52789
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2010
1,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir parça yağsız dana etini doğrayıp bir kuşhaneye koyunuz. Sonra doğranmış trüf, mantar, biber, defne yaprağıyla biraz kekik ilâve edip hafif ateşte çeviriniz. Sonra 2 kaşık iyi etsuyu ile 2 kaşık Esmer Meyane ilâvesiyle biraz daha çevirdikten sonra indirip şinuvadan geçiriniz. Sonra tekrar ateşe sürüp iyice pişince benmaride sıcak tutunuz. Bu salçaya, tavuğun karaciğeri, mantar, trüf, dana bezi, beyin (bunlar ayrı ayrı haşlanmış ve ufak ufak doğranmış olacaklar) ve haşlanmış tavuk katısı ilâve edip bir süre ateşte pişirdikten sonra patelerde kullanmak için bunları da sıcak tutunuz; ya da baş yemek olarak servis yapınız.
|
RAGU FINANSIYE |
|
KANDİLCİ
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2010
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc52790
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2010
1,979 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kuşhaneye 125 gram tereyağı koyup kuvvetli ateş üstünde eriyince içine 2 çorba kaşığı has un koyup bir tahta kaşıkla bir düziye çeviriniz. Gereğince ezilince kuşhaneyi kıvılcımlı kül üstüne çekip arasıra karıştırınız. Rengi dönmeyecek şekilde ağır ağır bir saat kadar pişirip kaldırınız. Buna iyi bir tavuk suyu koyup iyice çevridikten sonra doğranmış trüf, mantar, biber, defne yaprağıyla biraz kekik ilâve edip bir süre pişince servis yapınız.
Not: Börekler, volovanlar içindir. Sıcak patelerde de kullanılır.
|
|
RAGU FINANSIYE Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|