| 
 
 
 | 
RAFADAN VE SÖĞÜŞ YUMURTA | 
  | 
nesrinateş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20188 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007 
9,926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir kaba yumurtaları örtecek kadar su konup kaynatılır. Yumurtalar yıkanıp yavaşça kaynar suya bırakılır. Hafif hararetli ısıda 1-2 dakika kaynatarak rafadan, 3-4 dakika kaynatarak yarı katı, 10-12 dakika kaynatarak katı  (söğüş) yumurta oluşturulur.
 
Pişme müddeti sonunda sıcak sudan çıkarılıp soğuk suda soğutulur.
  
 | 
Rafadan Yumurta | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7616 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006 
3,938 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
yarım çay kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Su
 
Karabiber
 
 
Yumurtalar su dolu bir kapta ateşe konur. Çatlamaması için bir tutam tuz konur. Su kabarcıklar çıkararak kaynamaya başladıktan bir dakika kadar sonra ocaktan indirilir. Birkaç defa soğuk sudan geçirilerek ılıması için bir kenara bırakılır. Yumurtaların baş tarafı kapak gibi açılır içine kızdırılmış tereyağı, tuz ve karabiber konarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
RAFADAN YUMURTA HAZIRLAMA | 
  | 
ziver47 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19040 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007 
3,589 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kahvaltıda kullanılır. Bunda yumurtanın çok taze olması lâzımdır.
 
1-  Kaynamakta olan suya yıkanmış yumurtaları yavaşça koyunuz. 1-2 dakika bekletiniz veya 100'e kadar sayınız.
 
2-  Yavaşça çıkarınız, yumurtaları kaplarına yerleştirip sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
RAFADAN YUMURTA | 
  | 
emek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37787 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2009 
3,095 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstediğiniz kadar yumurtaların girebileceği bir kap içerisinde suyu kaynatınız. Kaynamış su içine, yumurtaları atınız. Kaynayan su içinde yumurtaları 3 dakika bırakınız. Delikli bir süzgece çıkarınız.
  
 | 
RAFADAN YUMURTA | 
  | 
selim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52583 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010 
2,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çok taze yumurtaları fıkır fıkır kaynayan suya atınız. Üç dakika geçince çıkarıp servis yapınız.
 
 
Not: Suya yumurtaları atıp 15 dakika geçince çıkarıp soğuk sudan geçirirseniz hazırlop yumurta olur. Yeniş şekli herkesin keyfincedir.
  
 | 
RAFADAN YUMURTA | 
  | 
meridyen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.01.2010 
Mesajlar: 44 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46247 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2010 
2,687 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kaynamakta olan suya yıkanmış yumurtaları yavaşça koyunuz. 1-2 dakika bekletiniz veya 100'e kadar sayınız. Yavaşça çıkarınız, yumurtaları kaplarına yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |