| 
 
 
 | 
Radika Salatası | 
  | 
KERİ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2009 
Mesajlar: 38
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38005 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2009 
2,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. radika
 
10 bardak su
 
1 kahve fincanı limon suyu
 
3/4 Kahve fincanı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Radikaların köklerindeki kalın ve siyah bölümlerini kesiniz. Bol su içinde birkaç kez yıkayınız.
 
Radikaları bir tencere içinde 10 bardak su ile kökleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz, (takriben 30 dakika).
 
Piştikten sonra, süzgeçten geçiriniz. Ayrıca, soğuk sudan geçiriniz, süzünüz.
 
Radikaları küçük kesiniz. Ve bir servis tabağına alınız, tuz serpiniz, tabakta biçimlendiriniz. Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu karışımını gezdiriniz.
  
 | 
RADİKYA SALATASI | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63961 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2011 
2,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr hindiba (köklerindeki çok sert kısımlar kesilerek alınmış)
 
8 su bardağı su
 
Sosu:
 
3/4 su bardağı limon suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
1/4 su bardağı zeytinyağı
 
 
Hindibaları iyice yıkadıktan sonra büyük bir tencereye koyup, suyu ekleyiniz. Tencereyi orta ateşe oturtup, hindibaları 20-25 dakika, sapları yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Hindibaları bir delikli kepçeyle tencereden alıp, bir tabakta soğumaya bırakınız.
 
Bu arada sosu yapmak için, küçük bir kasede limon suyu, tuz ve biberi karıştırınız. Zeytinyağı, çırparak karışıma katınız.
 
Hindibaları küçük parçalar halinde doğrayıp, bir salata kasesine koyunuz. Üstüne kasedeki sosu döküp, servis ediniz.
 
 
Not: Hindiba salatası da denen radikyayı değişik bir salata olarak servis edebilirsiniz.
  
 | 
RADİKA SALATASI | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91350 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2013 
1,754 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
Ayıklanmış ve yıkanmış 1 bağ radika
 
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 limon suyu ya da 3 çorba kaşığı koruk suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
50 gram doğranmış pastırma veya salam
 
2 kıyılmış domates
 
2 çorba kaşığı küp doğranmış peynir
 
 
Tüm malzemeyi geniş bir kaseye koyun ve limonla zeytinyağını ekledikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Radika Salatası | 
  | 
radar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.10.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120477 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2016 
967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kg radika
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 sulu limon
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
 
Radikaların kök kısımlarını dağıtmadan kesin. Sararmış yapraklarını koparın ve yapraklarının uç kısımları kötü ise uçlarını bıçakla keserek ayıklayın.
 
Radikaları haşlanmak üzere kaynayan suya koyun ve kök kısımları yumuşayıncaya kadar pişirin.(Yaklaşık 15-20 dk) ve önceden hazırlanmış soğuk buzlu suya alın. Haşlanan radikaların suyunu fazla ezmeden sıkın ve servis tabağına alın. Tuzluk yardımı ile tuzlayın, limon suyu ve zeytinyağı ilave ederek servis yapın.
  
 | 
Radika Salatası | 
  | 
zeynep yenge 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120742 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2016 
1,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 demet radika
 
3 yemek kaşığı koruk suyu
 
150 gr tulum peyniri
 
4-5 adet turp
 
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
 
1 demet roka
 
1 adet kırmızı soğan
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
5-6 adet cherry domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Geniş bir kasede tüm malzemeleri karıştırın, biraz bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Radika (Hindiba) Salatası | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146414 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2019 
910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilogram radika (karahindiba)
 
1 adet limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Radikaları ayıklayıp doğrayın ve bol suda yıkayın.
 
Doğradığınız radikaları, tencerede kaynamakta olan suya atıp 5 dakika haşlayın.
 
Suyunu süzüp servis tabağına alın.
 
Limon, tuz ve zeytinyağını bir kasede karıştırın.
 
Hazırladığınız sosu haşladığınız radikaların üzerine döküp servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |