https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet orta boy elma (soyulmuş ve ince dilimlenmiş)
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt (ılık)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya (ya da 1 paket kabartma tozu)
1 çimdik tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için pudra şekeri
Derin bir kaba sütü alın, üzerine kuru maya ve şekeri ekleyerek 5 dakika bekletin.
Ardından yumurta, un ve tuzu da ekleyerek pürüzsüz, akışkan kıvamda bir hamur elde edin.
Not: Eğer kabartma tozu kullanıyorsanız, maya yerine direkt unla birlikte karışıma ekleyebilirsiniz.
Soyulup ince dilimlenmiş elma parçalarını hamura karıştırın.
Tüm dilimlerin hamura iyice bulanmasına dikkat edin.
Hamuru ılık bir ortamda üzeri kapalı şekilde yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
Kabartma tozu kullanıyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz.
Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip kızdırın.
Hamurdan bir kaşık alarak tavaya dökün ve arkalı önlü altın rengi alana kadar pişirin.
Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Racuchy’leri servis tabağına alın, üzerine bolca pudra şekeri serpin.
Arzuya göre tarçın, reçel, bal ya da krema ile de servis edebilirsiniz.

|