Kısa URL: https://ml.md/lc130032
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2017
1,156 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
2 bardak un
7 bardak su
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sadeyağ
Tuz
Un, genişçe bir tepsiye serpiştirilip üzerine bir su bardağında hazırlanmış tuzlu su tanelendikten sonra tepsi, hamurlar nohut büyüklüğüne gelinceye kadar döndürülür. Bir tencereye 6 su bardağı su ve tuz koyup kaynatılır, kaynayan suya hamur topakları atılıp 5 dakika kadar veya un kokusu kayboluncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tavada sadeyağ eritilip ısıtılır ısınan yağa ince doğranmış soğanlar atılarak iyice kavrulup kaynayan hamur topaklarının üzerine ilave edilir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınıp sıcak olarak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc139387
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2018
1,060 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı un
9 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sade yağ
Un bir tepsiye serilir. Ayrı bir yerde 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz atılıp karıştırılarak tuzlu su yapılır. Tuzlu sudan unun üzerine, yağmur şeklinde, biraz tanelenir. Temiz bir çöp veya kaşığın sapıyla karıştırılır. Tekrar su serpilir ve karıştırılır. 1 bardak tuzlu su bitinceye kadar bu işleme devam edilir. Top top olan un elekten geçirilir. Alta inen un kullanılmaz. Diğer tarafta bir tencerede 8 su bardağı su kaynatılır. Kaynar suya 2 tatlı kaşığı tuz ile eleğin üzerindeki un atılır. 15 dakika pişirilir. Kuru soğan ince doğranır, yağda kavrulur, pişen çorbanın üzerine bu sos dökülerek servis yapılır.