| 
 | 
| Pum Pum Çorbası (Bartın) | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc181305 Gönderme Tarihi: 17.Oca.2025
 165 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı yeşil mercimek
 1 su bardağı erişte (veya kesme makarna)
 1 adet kuru soğan
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 yemek kaşığı un
 6 su bardağı su veya et suyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı nane
 
 Yeşil mercimekleri yıkayıp 4-5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyunu süzüp kenara alın.
 Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Üzerine ince doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
 Kavurduğunuz unun üzerine 6 su bardağı sıcak su veya et suyu ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
 Kaynamakta olan çorba suyuna haşlanmış mercimekleri ve erişteyi ekleyin. Erişteler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
 Çorba piştikten sonra tuz, karabiber ve nane ekleyerek karıştırın. Dilerseniz üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.
 
 
 | 
| Pumpum Çorbası (Bartın) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173649 Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2023
 259 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.bakab.gov.tr/
 
 4/5 su bardağı mısır unu
 3,5 su bardağı su
 2,5 su bardağı süt
 1-1,5 su bardağ et suyu
 3-4 dilim kıtır ekmek
 50 gr rendelenmiş taze kaşar
 Yarım kahve fincanı ayçiçek yağı
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 
 Et suyu, soğuk su ve mısır ununu tencereye alarak kaynayana kadar çırpınız.
 Kıvamı koyulaştıktan sonra sütünüilave ederek karıştırmaya devam ediniz.
 Ayrı bir tavada kıtır ekmekleri ayçiçek yağı ile kavurunuz.
 Çorbanın tuzunu ve biberini ekleyiniz.
 Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine alınız.
 Üzerine kıtır ekmekleri ekleyiniz. Rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyiniz.
 Servise hazırdır.
 
 
 | 
| Pumpum Çorbası (Bartın) | 
|  | çarşamba Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2019
 Mesajlar: 31
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144512 Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019
 894 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı mısır unu
 5 su bardağı su veya et suyu
 2 dilim kavurma
 Tuz
 Üzeri için:
 2 tatlı kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
 Tencereye suyu ya da et suyunu koyun. İçine mısır ununu ekleyip karıştırın. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
 Kavurmayı tavada 2-3 dakika çevirin. Koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın. Tuzunu da ilave ederek 5 dakika kadar pişirin.
 Tereyağını tavada kızdırıp içine pul biberi ekleyin. Ardından biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Pum Pum Çorbası (Bartın) | 
|  | küçükkız Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.03.2017
 Mesajlar: 29
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc124822 Gönderme Tarihi: 24.Nis.2017
 1,086 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 8 yemek kaşığı mısır unu
 150 gram margarin
 200 gram kıyma
 1 lt et suyu
 1 su bardağı süt
 2 dilim kaşar peyniri
 2 dilim ekmek
 Nane
 Karabiber
 Pul biber
 
 Tencereye süt ve su karışımını alıp, 8 yemek kaşığı mısır unu ekleyip orta ateşte kaynatınız.
 Ayrı bir tavada, yağ ile kıymayı ve minik minik doğradığınız ekmekleri kavurunuz. Bu aşamada lezzet katması açısından nane, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
 Kıymalı harcın yarısını çorba ile buluşturup, bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alınız.
 Kalan harcı da üzerine döküp, kaşar peyniri rendesi ile servis ediniz.
 
 
 | 
| Pumpum Çorbası (Bartın) | 
|  | kadim dost Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.03.2017
 Mesajlar: 24
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123847 Gönderme Tarihi: 16.Mar.2017
 781 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı mısır unu
 5 su bardağı et suyu
 2 dilim kavurma
 Tuz
 Üzeri için:
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
 Tencereye önce  et suyunu koyun. Ardından mısır ununu et suyuna sürekli karıştırarak ekleyin.
 Et suyu ve mısır ununa kaynayana kadar karıştırın.
 Daha sonra kavurmayı tavada 5 dakika kadar kavurun ve kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip, tekrar  karıştırın.
 Son olarak çorbanın tuzunu ayarlayın ve tereyağı ile kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üstüne dökün.
 
 
  
 
 | 
| Pumpum Çorbası (Bartın) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116738 Gönderme Tarihi: 08.May.2016
 2,042 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Yarım kg un
 250 gr tereyağı
 2 domates
 Tuz
 Su
 Üzeri için:
 Kıtır ekmek
 Kaşar Peyniri
 
 Tereyağı ile un kavrulur. Üzerine rendelenen domates ve ılık su ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır. Servis tabağına alındıktan sonra kıtır ekmek ve kaşar peyniri üzerine eklenerek servis yapılır.
 
 Not: Mısır unuyla yapılan, yapımı kolay olan, özellikle dar gelirli ailelerin sofrasında yer alan fakat günümüzde eskisi kadar yapılmayan Bartın mutfağına özgü yemeklerden biri pumpum çorbasıdır.
 
 
  
 
 | 
| Pum Pum Çorbası (Bartın) | 
|  | buz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.03.2016
 Mesajlar: 36
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115432 Gönderme Tarihi: 11.Mar.2016
 2,066 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
 
 100 gr. Mısır Unu
 650 gr. Su
 500 gr. Süt
 250 gr. Et Suyu
 250 gr. Kıtır Ekmek
 50 gr. Rendelenmiş Taze Kaşar
 25 r. Ayçiçek Yağı
 5 gr. Tuz
 5 gr. Karabiber
 
 Et suyu, soğuk su ve mısır ununu tencereye alarak kaynayana kadar çırpınız. Kıvamı koyulaştıktan sonra sütünü ilave ederek karıştırmaya devam ediniz. Ayrı bir tavada kıtır ekmekleri kavurunuz. Çorbanın tuzunu ve biberini ekleyiniz Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine alınız. Üzerine kıtır ekmekleri ekleyiniz Rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyiniz. Servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| Pumpum Çorbası | 
|  | TÖRE Aşçı
 
  
 Kayıt: 10.03.2015
 Mesajlar: 17
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc105781 Gönderme Tarihi: 10.Mar.2015
 2,228 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
 1 Su bardağı Et Suyu
 50 Gr Kaşar Peyniri
 4 Çorba Kaşığı Mısır Unu
 1 Su bardağı Süt
 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
 3 Dilim Tost Ekmeği
 Su
 Tuz
 
 Tenceremize et suyu, soğuk su ve mısır ununu koyup karıştırıyoruz. Kıvamı koyu olunca sıcak su ilave ediyoruz. Tuz ve sütü de döküp çorbamızı pişiriyoruz. Tavamıza tereyağını alıyoruz. Doğranmış pastırma ve tost ekmeklerini üzerine döküp kızartıyoruz. Sosu İçin: Tavamıza tereyağını alıyoruz. İçerisine salçayı da döküp kavuruyoruz. Biraz sıcak su ilavesi yaparak kıvamını açıyoruz. Çorbamızı servis tabağına alıyoruz. Üzerine pastırmalı tost ekmeklerini ve sosumuzu döküp servis ediyoruz.
 
 
 | 
| Pumpum Çorbası (Bartın) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104002 Gönderme Tarihi: 30.Arl.2014
 2,510 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 10 yemek kaşığı mısır unu
 150 gr margarin
 50 gr kıyma
 50 gr sucuk
 2 dilim ekmek
 6 su bardağı su
 1 yemek kaşığı salça
 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Bir tencereye mısır unu ve su konularak karıştırılır. Ateşe konulup bir süre kaynatılmaya devam edilir. Ayrı bir tavada da kıyma ile küp şeklinde doğranmış 1 dilim ekmek yağda kavrulur ve kaynamakta olan çorbanın içine katılır (Arzu edilirse bir su bardağı süt ilave edilebilir. Süt ilave edilecekse un bir kaşık artırılır). Tuz ve karabiber konulup bir süre daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Üzerine, küp küp doğranıp yağda kızartılan ekmek ile salçayla yapılan sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek sıcak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Pum Pum Çorbası (Bartın) | 
|  | Yörem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.11.2006
 Mesajlar: 245
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9751 Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
 4,809 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 10 yemek kaşığı mısır unu,
 150 gr. margarin veya 1 fincan zeytinyağı,
 50 gr. kıyma,
 pastırma veya sucuk,
 2 dilim ekmek,
 6 su bardağı su,
 1 yemek kaşığı salça,
 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber.
 
 Bir tencereye mısır unu ve su konularak karıştırılır. Ateşe konulup bir süre kaynatılmaya devam edilir. Ayrı bir tavada da kıyma ile küp şeklinde doğranmış 1 dilim ekmek yağda kavrulur ve kaynamakta olan çorbanın içine katılır (Arzu edilirse bir su bardağı süt ilave edilebilir. Süt ilave edilecekse un bir kaşık artırılır). Tuz ve karabiber konulup bir süre daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Üzerine, küp küp doğranıp yağda kızartılan ekmek ile salçayla yapılan sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Pumpum Çorbası için tıklayın
 
 ML® Pumpum Çorbası (görsel)
 
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |