| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patates Puf | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63360 
Gönderme Tarihi: 21.May.2011 
2,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr patates (kabukları soyulup, çok ince dilimlenmiş)
 
3-4 su bardağı rafine yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Patates dilimlerini büyük bir kasede, yarım saat soğuk suda bıraktıktan sonra, süzüp iyice kurulayınız.
 
İki büyük tencerenin her birine, üçte birine kadar yağ doldurup, birindeki yağı 4 dakika kızdırınız.
 
Patatesleri birinci tenceredeki daha kızgın yağa atıp, 4 dakika kızdırınız.
 
Delikli bir kepçeyle patatesleri çıkarıp, ikinci tencereye atarak 2-3 dakika, kabarana kadar kızartınız. Patatesler kızarır kızarmaz delikli kepçeyle çıkarıp, kağıt peçete üstünde yağlarını süzdürdükten sonra, üstlerine tuzu serperek servis ediniz.
 
 
Not: İki kez; önce ağır ateşte, sonra harlı ateşte kızartılmış puf patatesleri, ızgara et ya da balıklarla servis edebilirsiniz.
  
 | 
 
PUF PATATES | 
 
  | 
yelda özoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26666 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2008 
2,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4-5 adet patates
 
2 bardak kızartma yağı
 
tuz
 
250 gr. un
 
 
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup rendeden geçirin. 250 gr. unu yedirerek hamur yapın. Hamuru 3 mm incelikte açın. Nemse kalıplarının en küçük kalıbı veya bir tabakla kesin. Yağda kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PUF PATATES Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |