| 
 
 
 | 
Puf Böreği (sebzeli) | 
  | 
haslet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2013 
Mesajlar: 51 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89453 
Gönderme Tarihi: 22.May.2013 
2,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
400 gram ıspanak
 
2 kabak
 
2 kırmızı dolmalık biber
 
1 soğan
 
 
Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın. Üzerine unla karıştırılmış kabartma tozu ile karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirin. İç malzemesi için kıydığınız sebzeleri soğanla kavurup üzerine iri doğradığınız ıspanakları ekleyin. Hamuru unlanmış zeminde açıp yuvarlak şekilde kesin. İçlerine ılınan ıspanaklı harcı bölüştürün. Kapatın, kenarlarını çay tabağıyla kesin. Kızdırdığınız yağda kızartın. İsterseniz fırında da pişirebilirsiniz.
  
 | 
Sebzeli Puf Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166753 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022 
339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
Hamuru İçin:
 
4 su bardağı un
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı sirke
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
Su
 
İçi için:
 
3 orta boy kabak
 
1 orta boy havuç
 
1 baş kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
Karabiber
 
Pul Biber
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Kabakları rendeleyin, suda haşlayın ve suyunu sıkın. Soğanı rendeleyin, sıvı yağda soteleyin. Rendelenmiş havucu da ekleyin soteleyin. Kabağı da ekleyin, soteleyin. En son tuz, karabiber pul biber maydanoz ve dereotunu ilave edin karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırın, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edin. Hamuru küçük mandalina kadar bezelere ayırın. Her bezeyi çok ince açın. Açılmış yufkanın bir kenarına kabaklı harçtan yayın. Harcın yukarı kısmında kalan kısmı sıvı yağla yağlayın. Yufkayı harçlı kısımdan sarın. Silindir halindeki yufkayı kendi etrafında döndürerek şekil verin, tepsiye dizin. Bu şekilde hazırlanan yufkaların üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağla beraber çırpılmış yumurta sarısı sürün. 170 derece fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |