| 
 
 
 | 
Pudingli Pasta | 
  | 
tolky 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2999 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
6,381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 petibör büskivi
 
1 piyale puding 
 
1 şişe süt
 
İsteye göre hindistancevizi ya da ceviz
 
 
İlk başta pudingi hazırlamak için 1 şişe sütü tencereye boşaltın ve pişene kadar karıştırın sonra bisküvileri cam kare bir kaba dizin sonra pudingin yarısını boşaltın sonra yine dizin sonra yine boşaltın ve hazır.
 
 
 ML® Pudingli Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Pudingli Pasta | 
  | 
YOL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2013 
Mesajlar: 174 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92806 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013 
4,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatoş YAĞCI
 
 
60 ADET İÇİ DOLGULU RULO GOFRET
 
İÇ MUHALLEBİSİ İÇİN:
 
13 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
 
12 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
 
3 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
 
2 LİMON KABUĞU RENDESİ
 
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
 
1,5 LT. SÜT
 
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
 
ÜZERİ İÇİN:
 
1, PAKET HAZIR ÇİKOLATA SOS
 
2 SU BARDAĞI SÜT
 
 
Tencerede süt, toz şeker, limon kabuğu rendesi, kakao ve irmiği tahta kaşık ile kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp tereyağı ve hindistan cevizi ekleyip, tereyağı eriyinceye dek karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlı bir kağıt ile kaplayıp gofret yerleştireceğiniz kısımlarını pişirdiğiniz muhallebi ile kaplayın ve gofretlerin ayakta durması için muhallebiye birbirlerine paralel olacak şekilde saplayarak kalıbın etrafını tamamlayın. Kalan muhallebiyi kalıbın ortasına doldurun. Üzeri için küçük bir tencereye iki su bardağı sütü koyup hazır bir paket toz çikolata sosu ilave edin, karıştırarak pişirin. Hazırladığınız çikolata sosunu ocaktan alındıktan sonra beş dakika karıştırarak ılıtın ve irmikli muhallebinin üzerine sökün. Soğuması için dolapta bekletin.
 
 
 
  
 | 
Pudingli Pasta | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161631 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021 
387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hazır pandispanya
 
1 paket karamelli puding
 
3 su bardağı süt
 
2 adet muz
 
Kakao
 
 
3 Su bardağı sütü derin bir tencereye alın. Üzerine pudingi ekleyin. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha sonra soğuması için bir kenara alın. Pandispanyanın bir parçasını servis tabağına yerleştirin. Üzerine pudingin yarısını yayın. Dilimlediğiniz muzları dizin. Muzların üzerine kekin diğer yarısını koyun. Kalan puding ile kekin üzerini sıvayın. Muz dilimleri ile süsleyin. Kakao serpip, buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Dolaptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pudingli Pasta | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170109 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2023 
297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1 yumurta
 
1,5 yemek kaşığı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
0,5 çay bardağı un
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
Puding:
 
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
 
2 su bardağı süt
 
Ahududulu karışım:
 
1 su bardağı ahududu
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 
Bisküvili çerçeve:
 
8 adet kedidili bisküvi
 
0,5 çay bardağı süt
 
Süslemek için:
 
15 - 16 adet ahududu
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
 
 
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 1 -2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
 
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Kalıbı tekrar kullanmak için yıkayın ve kurulayın. 
 
Pudingi 2 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
 
Ahududuyu mutfak robotunda püre haline getirin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve mısır nişastasını ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
 
Keki pişirme kağıdından çıkarıp tekrar kalıbın içine oturtun. Keki, kenarından 1 cm boşluk bırakarak, bisküvileri tek sıra halinde batıracak genişlikte bir kanal açmak için bıçak ile oyun. Kedidili bisküvilerini ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz kısımları altta kalacak şekilde oluşturduğunuz kanala batırarak sıralayın. Yarım çay bardağı sütten birer çay kaşığı alıp bisküvilerin üst kısmına dökerek ıslatın. Pudingi kekin ortasında kalan boş kısma dökün ve yayın. Üzerine ahududulu karışımı yayın ve buzdolabında 3-4 saat bekletin.
 
Pastayı kalıbından dikkatlice çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerini ahududu ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |