| 
 
 
 | 
Pudingli Meyve Şöleni | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170107 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2023 
291 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Taban:
 
2 paket yulaflı bisküvi
 
1 su bardağı ince kırılmış ceviz
 
1 su bardağı fındık kırığı
 
4 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
 
4 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
 
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
100 g eritilmiş tereyağı
 
1 çay bardağı süt
 
Dolgu:
 
2 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
 
5 su bardağı süt
 
Üzeri için:
 
2 dilim taze ananas
 
Yarım muz
 
3 - 4 adet çilek
 
2 - 3 adet böğürtlen
 
1 adet mango
 
1 adet kivi
 
10 - 15 adet frenk üzümü
 
1 adet siyah incir
 
Kalıp:
 
Dr. Oetker Bicolor Serisi Dikdörtgen Kelepçeli Kalıp (30x12 cm)
 
 
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine ceviz, fındık kırığı, kayısı, incir ve pudra şekerini ekleyip kaşık ile karıştırın. Eritilmiş tereyağı ile sütü bisküvili karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Karışımı kalıba alın, eliniz ile bastırarak tabana ve 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde kenarlara yayın. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
 
Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
 
Süre sonunda bisküvili tabanın kenarlarını bir spatula yardımı ile sıyırarak kalıptan ayırın. Kalıbın kelepçesini açın, tabanı yavaşça çıkarın ve servis tabağına alın. Soğuyan pudingi mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Bisküvili tabanın içine alın, üzerini düzeltin ve buzdolabında 1 saat bekletin.
 
Meyveleri pudingin üzerine sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pudingli Meyve Tatlısı | 
  | 
pazar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65848 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011 
4,136 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket vanilyalı puding
 
3.5 su bardağı süt
 
4 top çikolatalı dondurma
 
7-8 adet çilek
 
10 adet siyah üzüm tanesi
 
50 gr. antepfıstıklı krokan
 
Sosu için:
 
1 paket bitter çikolata
 
3 çorba kaşığı krema
 
1 tatlı kaşığı neskafe
 
 
Pudingi koyulaşana kadar pişirin. Sos için, küçük parçalara böldüğünüz çikolata ve kremayı bir kaba alıp, neskafeyi ekleyin. Ağır ateşte karıştırarak pişirin. Kapların en altına birer top kondurma koyun. İkiye böldüğünüz çilek ve üzümleri üstüne yerleştirin. Küçük parçalara böldüğünüz krokanı üstüne serpin. Pudingi de kaplara paylaştırın. Üzerine çikolatalı sostan gezdirin. Çilek, üzüm ve nane yapraklarıyla süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |