| 
 | 
| Puçuko (Artvin) | 
|  | Asegul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 157
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39921 Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
 3,097 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Borçka Belediyesi
 
 İpsiz taze fasulye güneşte kurutur.Özellikle  kış aylarında, içine çok az bulgur ve salça konarak pişirilir.Tercihe göre üzerine sirke dökülerek yenir.
 
 
   Fotoğraf "çevreli" tarafından gönderildi. 18.08.2015
 
 
 | 
| Puçuko (Artvin) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc53673 Gönderme Tarihi: 17.Tem.2010
 5,209 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kurutulmuş taze fasulyeler kırılarak haşlanır. Suyu süzülür. Pırasalar ayıklandıktan sonra doğranır. Soğanlar doğranarak yağda sarartılır. Soğanların üzerine haşlanmış fasulyeler, pırasa ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir, karıştırılır. İçine yıkanmış, ayıklanmış bulgur ilave edilir. Üzerine su ilave edilir, tuzu, salçası konarak kaynatılır. Bulgur pişince sıcak servis yapılır.
 
 Not: Tercihen üzerine sirke konarak yenilebilir.
 
 
 | 
| Puçuko (Artvin) | 
|  | küçük tavşan Aşçı
 
  
 Kayıt: 23.05.2016
 Mesajlar: 19
 Şehir: Kütahya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117056 Gönderme Tarihi: 23.May.2016
 1,705 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı bulgur
 1 su bardağı barbunya
 1 büyük kase kurutulmuş taze fasulye
 2 adet kuru soğan
 1 kahve fincanı sıvıyağ
 1 çorba kaşığı biber salçası
 1 çorba kaşığı domates salçası
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı pul biber
 
 Barbunya ve kuru taze fasulye ayrı ayrı ayrı haşlanır. Suları dökülür, büyük tencereye aktarılır. Üzerine yıkanmış bulgur ve su ilave edilir. Bir taşım birlikte kaynatılır. Diğer tarafta soğan çok ince kıyılır. Sıvıyağda kavrulur, salça eklenir. Kaynayan yemeğe eklenir. Son olarak tereyağı, tuz ve nane ve pul biber kızdırılır ve yemeğe katılır.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.04.2023
 
 
 | 
| Puçuko (Artvin) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154085 Gönderme Tarihi: 12.Kas.2020
 360 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Kurutulmuş fasulyeler yıkanıp bir miktar su ile ıslatılır. Buğdaylar bir taşım kaynatılıp suda bırakılır. Tencerede bir miktar yağ ile soğanlar kavrulur. Arzuya göre salça konabilir. Kırmızı et tencereye konarak hafifçe kavrularak yemeğe eklenir veya yemekle beraber pişirilir. Önce fasulyeler sonra da buğdaylar ilave edilir. Tuzu, acı biberi eklenip kaynatılır.
 
 
 | 
| Puçuko (Artvin) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164697 Gönderme Tarihi: 07.May.2022
 524 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gram kuşbaşı et
 400 gram kurutulmuş yeşil fasulye
 1 adet orta boy soğan
 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 su bardağı buğday
 2 yemek kaşığı salça
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı pul biber
 1.5 su bardağı su
 
 Eti 2 dakika yüksek ateşte soteleyin. İçine ince kıyılmış soğanları ekleyin. Bu malzemeye pul biber ve salçayı ekleyip kavurun. Önceden haşlanmış fasulyeyi ilave edin. Ardından buğday, tuz ve su koyun. 45 dakika kısık ateşte pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Puçuko (Artvin) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178135 Gönderme Tarihi: 09.Haz.2024
 169 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ömer Durmuş
 
 Yarım su bardağı bulgur veya aşurelik buğday
 1 büyük kâse kurutulmuş taze fasulye (yaklaşık 1,5 kg)
 1 adet büyük boy kuru soğan
 1 kahve fincanı sıvıyağ
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı domates veya biber salçası
 1 tatlı kaşığı (silme) tuz
 İsteğe göre:
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 1 tatlı kaşığı pul biber
 Sirke veya limon
 
 Kurutulmuş taze fasulye geceden ıslatılır, daha sonra haşlanır.
 Haşlama suyu dökülür, büyük tencereye aktarılır.
 Üzerine yıkanmış bulgur veya aşurelik buğday, üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave edilir.
 Orta ısıda bir taşım kaynatılır.
 Bu işlem devam ederken yemeğin terbiyesi yapılır. Bunun için soğanlar çok ince kıyılır, sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur, üzerine salça eklenir.
 Bu karışım kaynayan yemeğe eklenir, karıştırılmaz.
 Son olarak tereyağı, kuru nane ve pul biber kızdırılır ve yemeğe katılır.
 Tercihe göre servis sırasında üzerine sirke veya limon dökülerek yahut sade şekilde yenilebilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |