|
|
Profiterollü Pasta |
|
bezgin seyyah
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc136691
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2018
948 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet hazır pasta keki
Sos İçin:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kako
3 çorba kaşığı toz şeker
10 adet bitter çikolata
1 çay kaşığı nişasta
Krem Şanti İçin:
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt
Kreması İçin:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Profiterol İçin:
1 su bardağı un
1 su bardağı su
75 gr. sana kase
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Küçük bir tencereye suyu, margarini, toz şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve bir kaç taşım kaynatıyoruz. Kaynayan karışıma unu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte 3 dakika kadar pişiriyoruz. Ardından ocaktan indirip ılınması için kenara alıyoruz. Arada bir karıştırırsanız ılınması kolaylaşır. Ilındıktan sonra içine 3 yumurtayı kırıp iyice karıştırıyoruz. Şimdi bir torbanın ucunu deliyoruz ve içine hazırladığımız hamuru koyuyoruz. Hafif yağladığımız tepsiye torbayı aşağı doğru sıkarak ceviz büyüklüğünde yuvarlakları tepsiye bırakıyoruz.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz. 25 30 dakikada pişiyor. Profiterol pişerken biz kremayı hazırlamaya geçelim, bir tencereye süt, şeker, un, vanilyayı koyup ateşe koymadan önce iyice karıştırıyoruz. Ardından ocağa alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi hazırlamaya geçelim toz şantiyi ve sürü mikserle karıştırıp köpürtüyoruz.
Küçük bir tencereye süt, toz şeker, kakao, nişastayı ilave edip iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz ocaktan indirmeden çikolataları ilave edip çikolatalar eriyene kadar pişiriyoruz. Bütün hazırlıklarımız bitti haydi bunları birleştirelim, hazır keki alıp üç kat yapacak şekilde üçe ayırıyoruz. Ve kekin ilk katını servis edeceğimiz tabağa alıyoruz. Üzerine krema ve krem şantiden alarak ilk kata sürüyoruz. Bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz. Ve an son katınada krema ve krem şantiyi sürerek profiterolleri üzerine diziyoruz üzerine krema ve krem şantiden sonra sosu ilave ediyoruz.
|
Profiterollü Pasta |
|
Şule'nin Şarkısı
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc59949
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2011
3,524 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
Sosu için:
1 SU bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı toz şeker
10 adet bitter çikolata
1 çay kaşığı nişasta
Şanti için:
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Kreması için:
1 adet hazır pasta keki
1 lt. süt
1.5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Profiterolü için:
1 su bardağı un
1 su bardağı su
75 gr. margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Profiterol hamuranun hazırlanışı: Küçük bir tencereye suyu, margarini, toz şekeri koyup kaynatıyoruz. Margarin eriyince unu tek hamlede döküp, tahta kaşıkla karıştırarak 3 dk. kısık ateşte pişiriyoruz. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakıyoruz. Hamura parmağımızı batırıp dayanabileceğimiz ısıya düşmüşse, 3 yumurtayı sırayla kırıp karıştırıyoruz. Şanti torbasına yuvarlak büyük uç takıp, hamuru koyup, hafif yağlanmış fırın tepsisine tepeden torbanın ucu tepsiye deyip, üstten tepsiye sıktığımız torbayı yavaşça yukarı doğru çekerken bir taraftanda sıkmaya devam ediyoruz. Böylelikle tepside olması gereken hamur miktarı, küçük bir erik ortadan kesildiğindeki oval kısmının görüntüsü gibi olacak. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırının orta katında hiç kapağını açmadan 25-30 dk. pişiriyoruz.
Kremanın hazırlanışı: Bir tencereye sütü, şekeri, unu, vanilyayı koyup sürekli kanştırarak pişiriyoruz. Kaynama başlayınca kısık ateşte ısıya dayanıklı bir kaşıkla 3 dk. karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Şantinin hazırlanışı: Toz şantiyi ve sütü mikserle karıştırıp, köpürtüyoruz.
Sosun hazırlanışı: Küçük bir tencereye sütü alıyoruz ve üzerine kakaoyu, toz şekeri, nişastayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatıyoruz. Ocaktan alınca çikolataları ilave edip erittikten sonra ara sıra karıştırarak sosu soğutuyoruz.
Bütün hazırlıklarımız tamamlandıktan sonra hazır aldığımız ya da kendimizin hazırladığı pasta kekini üçe bölüyoruz. Alt taban kekini servis yapacağımız tabağa alıyoruz. Soğumuş olan kremaya üç kaşık şantiden koyup kremanın yumuşak ve lezzetli olmasını sağlıyoruz. Servis tabağındaki kekin üzerine 4-5 kaşık kadar krema koyup yayıyoruz ancak tam kenar uçlara yaymıyoruz. Üzerine diğer keki koyup tekrar aynı işlemi yapıyoruz. Son katı da koyduktan sonra elimizle hafiften pastayı bastırıyoruz. Böylece kek ve krema kaynaşıyor. Pastamızın üzerini ve yanlarını şantiyle sıvadıktan sonra pişirip, soğuttuğumuz profiterol hamurlarını, kremayla doldurup pastamızın üzerine diziyoruz. Soğutmuş olduğumuz çikolata sosunu da üzerine dökerek pastamızı servise hazır hale getiriyoruz.
|
Profiterollü Pasta |
|
sudenaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2009
Mesajlar: 40 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc37032
Gönderme Tarihi: 31.May.2009
2,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kakaolu hazır pasta keki
PROFİTEROL İÇİN:
125 gr margarin
1/2 su bardağı süt
12 çorba kasığı un
1/2 su bardağı su
5 yumurta
1 tutam tuz
İÇİNİN BEYAZ KREMASI:
3 su bardağı süt
2 çorba kasığı un
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kasığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
ÇİKOLATA KREMASI:
2,5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ
KREM ŞANTİ:
1 paket krem şanti
yarım su bardağından biraz fazla süt
PREFİTEROL YAPILIŞI:
Bir tencereye su, süt ve yağ eklenir, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştırılır. Yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur. Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya konularak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pin pon topu büyüklüğünde sikilir: Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz krema sıkılır.
BEYAZ KREMA YAPILIŞI:
Vanilya dışında bütün malzemeler azar azar süt ilave edilerek, pütür kalmayacak şekilde ezilir. Daha sonra ocakta karıştırılarak pişirilir. Bir taraftan süt ve krem şanti hazırlanır, karışım soğuduktan sonra, krem şanti ve vanilya eklenerek mikserle çırpılıp enjektöre doldurulur.
ÇİKOLATA KREMASI YAPILIŞI:
Çikolata ve yağ dışındaki malzemeler tencereye konarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Çikolata ve yağ eklenerek karıştırılarak eritilir.
PASTANIN YAPILIŞI:
Profiterollerin içine beyaz kreme sıkılır. Hazır pasta kekinin her katına bolca krem şanti sürülür. Pastanın her tarafı şantiyle kaplanır.Üzerine doldurulmuş profiterol konulup üstüne çikola sosu dökülerek süslenir. Buzdolabında 1 gün dinlendirilir.
|
|
Profiterollü Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|