|
|
Profiterol |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29145
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
7,832 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
100 g Sana yağı
1 bardak un
2 adet kesme şeker
4 yumurta
1 bardak su
Tuz
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
İç Kreması:
1 yumurta
100 g un
150 g şeker
Yarım litre süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı Sana
Çikolata Sosu İçin:
200 g şeker
1 çorba kaşığı un
50 g kakao
2 yumurta sarısı
Yarım litre süt
Profiterol hamuru için bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve yağı koyup kaynatın.
Su kaynayınca elenmiş unu koyup hızla karıştırın.
Ateşi kısıp 10 dakika pişirin.
Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Hamur ılıyınca limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin.
Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin.
Her yumurtadan sonra hamuru çok iyi karıştırın.
Krema sıkma torbası yardımıyla hamuru yağlanmış fırın tepsisine küçük toplar halinde koyun.
Önceden 220 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
İç kreması için bir tencereye 1 yumurtayı, unu ve şekeri koyun.
Sütü azar azar ilave ederek telle veya mikserle karıştırın.
Ateşe koyup un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin.
Fazla kaynatmadan ateşten alıp vanilya, limon kabuğu rendesi ve Sana yağını ilave edip karıştırın.
Kaymak tutmaması için arada bir kremayı karıştırın.
Çikolata salçasını hazırlamak için bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve Yarım litre süt koyup karıştırın.
Kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın.
Ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin.
Koyulaşınca ateşten alın.
Fırından çıkarmış olduğunuz profiterol toplarını bıçakla delin.
İçlerine beyaz krema doldurun.
Topları servis tabağına dizin.
Üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.
ML® Profiterol için tıklayın ML® Kasede Profiterol için tıklayın
Fotoğraf "ferahnur" tarafından gönderildi. 03.03.2021
|
Profiterol |
|
rigal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2009
Mesajlar: 52 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc81044
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2012
1,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Hamurişi
1 Su Bardağı un
1 Paket vanilya
3 Adet yumurta
1 Su Bardağı su
1 Paket kakao
Kremamız için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
Ufak bir tencere ile margarine 1 bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin.Sürekli karıştırmanız yorucu olucaktır ama hamurun kaliteli olması için bunu yapmaya özen gösterin. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurusn soğumasını bekleyin.Hamuru dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı hamura eklemeniz gerekiyor. Burda dikkat etmeniz gereken şey 3 yumurtayıda kırıp hamura yedirmeye çalışmayın bu işlemde biraz yorucu olabilir ama profiterolun güzel olması için her yumurtayı hamura ayrı ayrı kırarak yedirin. Bu işlem tamamlandıkdan sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk.Hamurun kabarması için iyice karışmış olması gerekiyor, bu yüzden karıştırma işlemine önem gösterin. Bütün yumurtları kırıp hamura yedirdikten sonra 10 dakika kadar hamuru dinlendirirn.Daha önce 180 derece ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar ortalama 40 dakika pişiyoruyoruz.Hamurlar hazır oldukdan sonra kremasını hazırlıyoruz. Vanilya dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişiriyoruz, kremamız piştikden sonra üzerine vanilyayı ekleyerek iyice karıştırıyoz.Profiterölümüzün pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduruyoruz.Tüm profiterölleri doldurdukdan sonra üzerine çikolata sosumuzu gezdirin. Artık profiterollumuz servise hazır.
|
|
Profiterol Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|