|
|
Profiterol |
|
toz parmak
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc58682
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2010
2,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr tereyağı
1 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Krema İçin:
1/2 litre süt
Türk kahvesi fincanıyia 1 fincan un
Türk kahvesi fincanıyla 1,5 fincan tozşeker
1 paket vanilya
Sos için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kako
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı tozşeker
1 Tereyağı, su, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla karıştırmaya başlayın. Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşacakve artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelecektir.
2 Tencereyi hemen ocaktan alın ve katılaşıp top haline gelen hamuru bir cam kaba aktardıktan sonra soğumasını bekleyin.
3 Hamur soğuyunca oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları hamura teker teker ilave edip mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın. Böylece hamur daha sulu bir kıvam alacaktır.
4 Diğer taraftan, fırın tepsisine fırın kağıdı serin. Hazırladığınız hamurdan, suyla ıslattığınız tatlı kaşığıyla alarak aralıklı olarak tepsiye dökün. Hazırladığınız küçük toplan 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri sararıncaya kadar, 30 dakika pişirin, firının kapağını açıp soğuyuncaya kadar bekletin.
5 fırından çıkanp sandviç gibi ortalarından ikiye kesin.
6 Kremayı hazırlamak için; süt, un, tozşeker ve vanilyayı küçük bir tencereye aktarıp sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp soğutun.
7 Soğuyan kremayı hazırladığınız topların içine paylaştırın ve servis tabağına dizin.
8 Sosu hazırlamak için; süt, tozşeker, un, kakao ve yumurtayı başka bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin, ocaktan alıp karıştırarak birazcık ılıtın. Sosu topların üzerine gezdriip servise sunun.
|
Profiterol |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57194
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
2,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
250 gr. su
125 gr. sade yağ
200 gr. un
7 adet yumurta
375 gr. tozşeker
1.5 kg. süt
50 gr. kakao
150 gr. un
4 adet yumurta
250 gr. krem şanti
50 gr. pudra şekeri
Yağı bir tencerede eritip, bir fiske tuz ve su ilave ederek kaynatınız. Su kaynayınca unu ekleyiniz. Hafif ateşte karıştırarak 10 dakika pişiriniz. Ateşten indirip içine teker teker 7 yumurtayı kırarak karıştırınız. Ucu hunili bir torbaya koyup, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye, 2 santim aralıklarla ceviz büyüklüğünde topaklar sıkınız. Yüksek hararetli fırında pişiriniz. Soğutulan topakları alt kısmından kesiniz, içlerine krema doldurunuz. Sen/is tabağına kule gibi diziniz. Üzerine kakaolu sıcak krema dökünüz. Soğuduktan sonra krem şantiyini pudra şekeriyle koyul aştırılıp, profiterolün üstünü süsleyiniz.
Kremanın yapılışı: Bir tencereye 4 yumurtayı, 150 gr. unu, 375 gr. toz şekeri ve bir paket vanilyayı koyarak, içine azar azar 1250 gr. süt ilave edip kanştırınız. Orta hararetli ateş üzerinde 10 dakika kaynatarak pişiriniz. Bu kremanın 3/4'ü profiterolün içine doldurulur. Geri kalanına kakao ve 250 gr. süt ilave edilerek, bir taşım kaynatılıp sıcak olarak profiterolün üstüne dökülür.
|
Profiterol |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54503
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
7,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
4 yumurta
100 gr. margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un + 1 çorba kasığı un
Ara kreması:
30 gr. margarin
1,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 çay bardağı şeker
Çikolata sosu:
1 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilya
30 gr. margarin
Tencereye margarini ve suyu ekleyip kaynatalım. Margarin eridiğinde unu ekleyip hızla ve sürekli karıştırarak koyu bir hamur kıvamına gelene dek pişirelim Tencereyi ateşten alıp hamuru soğutalım. Yumurtaları teker teker ve yoğurmaya devam ederek ekleyelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller vererek margarinle hafifçe yağlanmış tepsiye aralıklı dizelim. 5 dk. önceden ısıtılmış 140° ısılı fırında hamurların üzeri pembeleşip kuruyana dek pişirelim. (Fırından almadan hamurlardan birine dokunarak kuruyup kurumadığını kontrol edin. Yeterince pişmeyen hamurlar fırından aldıktan sonra çökerler.) Pastayı fırından çıkarıp soğutalım Bu arada ara kremasını hazırlayalım. Tencereye sütü, unu, şekeri alalım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alarak soğutalım. Margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Pastaları ikiye keselim. Alt parçasının üzerine 1 tatlı kaşığı krema koyalım. Üst parçayı kremanın üzerine kapatalım ve kakaolu kremayı hazırlayalım. Tencereye çırpılmış yumurtayı, sütü, unu, şekeri, kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk. çırparak profiterolle-rin üzerine gezdirelim. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
Profiterol |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53972
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
2,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardağı un
8 adet yumurta
1/2 paket margarin
Sosu için:
1 yemek kaşığı un
1 paket kakao
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
1 fincan pirinç unu
1 paket vanilya
1/2 fincan mısır nişastası
Hazırlanışı
Hamuru için su ile yağ ocakta kaynatılır. Kaynayan karışımın içine un ilave edilerek, ocaktan indirilir ve ihyana kadar karıştırılır. Ilıyan hamurun içine yumurtalar tek tek yedirilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, önceden yağlanmış olan fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak şekilde dökülür. Önceden ısınmış olan 185 derecelik fırına sürülerek, yarım saat pişirilir. Sosu için; un, kakao ve şeker karıştırılarak, süt ilave edilir. Ocakta kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kreması için sütün içine şekerin çoğunluğu dökülerek ocakta kaynatılır. Ayrı bir tencerede 4 yumurta sarısı, kalan şeker ve vanilya çırpma teli ile çırpılır. Daha sonra pirinç unu ve nişasta katılarak 1-2 dakika daha çırpılır. Bu karışımın içine ocakta kaynatılan süt dökülür ve topaklaşmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır. Pişirilen hamurun içine enjektör yardımıyla krema sıkılır. Servis tabağına alınır. Soğuyan son üzerine dökülerek, soğuk servis yapılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 26.07.2022
|
Profiterol |
|
Suzanna
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Roma |
Kısa URL: https://ml.md/lc23066
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008
3,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Kreması:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 kaşık un
1 kaşık mısır nişastası
Sosu:
4 tatlı kaşığı nişasta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
1 paket kakao
Suyu ateşe koyup, margarini sıcak suda eritin. Unu azar azar katıp, kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp iyice yedirin. Fırın tepsisine birer tatlı kaşığı koyun. Sıcak fırına sürüp, orta ısıda 25 dakika pişirin. Fırını kapatıp, 10 dakika da içinde bekletin. İyice kabarmaları gerekir. Fırının kapağını açarsanız, soğuk hava ile temas edip sönebilirler.
Kremalık malzemeleri birbirine katıp, pişirin. Karıştırarak soğutun. Hamurların ortasını kesip, içine krema doldurup kapatın.
Sosu da pişirip, birer kaşık üzerlerine dökün.
ML® Kasede Profiterol için tıklayın
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 30.10.2024
|
Profiterol |
|
Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19538
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
12,499 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
100 gr. yağ
125 gr. un
10 gr. şeker
4 yumurta
1 su bardağı su
tuz
vanilya
Çikolata sos:
200 gr. şeker (8 kaşık),
30 gr. un (1 kaşık),
200 gr. sütsüz acı çikolata veya 50 gr. kakao,
2 yumurta şarısı.
Krema:
3 yumurta,
80 gr un (3 kaşık),
180 gr. şeker (7 kaşık),
50 gr. kakao,
1/2 lt. süt veya 450 gr. su,
Vanilya,
limon kabuğu rendesi.
Çikolata sos Yapılışı:
1- Bir tencereye 200 gr. şeker, 30 gr. un, 2 yumurta sarısı koyup üzerine 1/2 lt. su ilave ederek karıştırınız.
2- Sonra küçük parçalara doğranmış çikolatayı veya kakaoyu koyunuz.
3- Ateşten alıp vanilayı ilave ediniz.
Hamur Yapılışı:
1- Bir tencereye suyu, şekeri, tuzu, yağı koyup kaynatınız.
2- Su kaynayınca 125 gr. unu koyup ve süratle karıştırarak ateşi kısıp 10 dakika pişiriniz.
3- Ateşten alıp soğumağa bırakınız.
4- Biraz ılıyınca 4 yumurta kırıp vanilya, limon kabuğu rendesi koyup yoğurunuz, yumurtayı yedirinlz, (Elle sıka sıka).
5- Ucuna düz huni takılmış bir torbaya hamuru doldurunuz (Hunisiz de sıkılabilir.)
6- Yağlanmış bir tepsiye koni şeklinde küçük küçük sıkınız.
7- Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 40 dakika pişiriniz.
8- Kuruduktan sonra fırından alınız (Kurumadan alırsanız çöker, hafif fırında mutlaka kurutunuz.)
Krem Yapılışı:
1- Bir tencereye 3 yumurtayı 80, gr, unu, 180 gr. şekeri 50 gr. kakaoyu koyunuz.
2- 1/2 lt. sütü azar azar ilave ederek karışımı eziniz.
3- Ateşe koyup un çorbası koyuluğuna gelinceye kadar kaynatınız, (Fazla kaynatmayın kokusu ve lezzeti değişir.)
4- Ateşten alıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ediniz.
5- Kaymak tutmaması için arasıra karıştırınız.
Final:
1- Hamuru hazırlayıp pişirip içlerine pasta kremi doldurduktan sonra servis tabaklarına kubbe şeklinde diziniz.
2- Üzerlerini tamamen kaplayacak şekilde çikolata salçası dökünüz.
3- Üzerlerine kıyılmış fıstık serpip servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 26.07.2022
|
Profiterol |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6737
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım Paket Margarin
1 su bardağı su
1 çimke tuz
1 kesme şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
Sosu İçin
100 gr. margarin
2,5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı
1 kg. süt
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı vanilya
Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.
Kremanın yapılışı: Margarin eritilir. İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.
Profiterolün yapılışı: Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistancevizi serpilip, servise hazırlanır.
ML® Profiterol için tıklayın
Fotoğraf "napolyon" tarafından gönderildi. 04.03.2021
|
|
Profiterol Tarifleri Çikolatalı Pasta Tarifleri
|
|