|
Profiterol |
|
yasemin abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2019
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc143587
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
682 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 bardak un
2 adet kesme şeker
4 yumurta
1 bardak su
Tuz
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
İç kreması için:
1 yumurta
100 gram un
150 gram şeker
Yarım litre süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
200 gram şeker
1 çorba kaşığı un
50 gram kakao
2 yumurta sarısı
Yarım litre süt
Profiterol hamuru için bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve tereyağını koyup kaynatın. Su kaynayınca elenmiş unu koyup hızla karıştırın. Ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Hamur ılınınca limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Her yumurtadan sonra hamuru çok iyi karıştırın.
Krema sıkma torbası yardımıyla hamuru yağlanmış fırın tepsisine küçük toplar halinde koyun. Önceden 220 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
İç kreması için bir tencereye 1 yumurtayı, unu ve şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek telle veya mikserle karıştırın. Ateşe koyup un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin. Fazla kaynatmadan ateşten alıp vanilya, limon kabuğu rendesi ve tereyağı ilave edip karıştırın. Kaymak tutmaması için arada bir kremayı karıştırın.
Çikolata sosunu hazırlamak için bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve yarım litre süt koyup karıştırın. Kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın. Ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşten alın.
Fırından çıkarmış olduğunuz profiterol toplarını bıçakla delin. İçlerine beyaz krema doldurun. Topları servis tabağına dizin. Üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.
|
Profiterol |
|
taze yaprak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc139927
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2019
839 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.callebaut.com
Profiterol sos:
1000 g süt
200 g şeker
25 g nişasta
25 g un
50 g toz kakao Callebaut® CP
300 g bitter çikolata Callebaut® 811 100 g Creme deli Artigiano Gold (%18 fındık)
1 ad vanilya çubuğu
Crema Patisserie:
900 g süt
100 g krema
1 adet çubuk vanilya
200 g şeker
160 g yumurta sarısı
75 g nişasta
1 g tuz
Profiterol Hamuru:
500 g süt
10 g şeker
6 g tuz
250 g tereyağı
250 g un
500 g bütün yumurta
Süt, şeker, nişasta, un ve kakaoyu birleştirerek custard kreması pişirin.
Çikolatayı üzerine dökün, pralin ve vanilya çekirdeklerini ekleyin, karıştırın.
Bardaklara yerleştirin ve dinlendirin. Dekore edin.
Crem patisserie için, süt, krema ve vaniyayı kaynatın.
Üzerine şeker, yumurta sarısı, nişasta ve tuz ekleyin ve custard kreması şeklinde pişirin.
Hamuru için, süt, şeker, tuz ve tereyağını kaynatın.
Un ekleyin ve kavurun.
Mikserde yavaş yavaş yumurtayı ekleyin.
Tepsiye küçük yuvarlaklar sıkın, 180°Cde 30 dakika pişirin.
|
Profiterol |
|
hayriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc139671
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2019
844 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.ruhundoysun.com
CHOUX HAMURU:
100 g Tereyağı
2 yemek kaşığı Şeker
¼ tatlı kaşığı Tuz
240 ml Su
175 g Un
4 adet Yumurta
PASTACI KREMASI:
1 Adet Vanilya çubuğu
500 ml Süt
90 g Şeker
5 adet Yumurta sarısı
30 g Un
30 g Buğday nişastası
ÇİKOLATA SOS:
300 g Çikolata
200 ml Krema
50 g Kakao
100 g Şeker
10 ml Süt
Choux Hamuru için: Grundig fırını 150 dereceye ayarla.
Bir tencerede tereyağı, şeker, tuz ve suyu kaynama derecesine getir. Unu ekleyip hızlıca karıştırarak 2 dakika pişir. Ocaktan alıp 1-2 dakika serinlet.
Yumurtaları bir kapta çırp. Bir çırpma teli, ya da robot yardımıyla; yumurtaları yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hamur elde et.
Sıkma torbasına doldurduğun hamuru yağlı kağıt serili tepsilere aralarında boşluk bırakarak sık.
Fırında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişir.
Pastacı Kreması için: Vanilya çubuğunu ikiye böl, çekirdeklerini çıkart.
Bir tencerede süt, vanilya ve şekerin yarısını kaynama noktasına getir.
Bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırp. Un ve nişastayı ekleyip iyice yedir.
Sıcak sütten bir kepçe alarak yumurta karışımına yavaşça karıştır. Yumurta karışımını süt tenceresine ekle. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişir.
Ocaktan aldıktan sonra geniş bir tepsiye yayarak soğut. Soğuduktan sonra saklama kabına aktarıp buzdolabında beklet.
Çikolata sos için: Çikolatayı doğra, geniş bir kaba koy.
Krema, kakao ve şekeri çırpma teliyle karıştırarak malzemeleri birbirine yedir, kaynama noktasına getir.
Çikolataların üzerlerine sıcak kremalı karışımı dök. 1 dakika kadar bekleyip spatula ile karıştır.
Oda sıcaklığındaki sütü azar azar ilave et ve akıcı bir kıvam elde edene kadar karıştır.
Pastacı kremasını, ucuna duy taktığın sıkma torbasına doldur.
Kremayı profiterol toplarının içine sık.
Kremalı hamurların üzerine çikolata sos dök.
|
Profiterol |
|
sultan ener
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc135436
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2018
858 defa indirildi / yazdırıldı
|
55 g tereyağı
75 g beyaz ekmek unu, elenmiş
2 büyük yumurta, çırpılmış
225 ml krema
100 g şeker
100 ml çikolata sosu
2 yemek kaşığı beyaz çikolata parçacıkları
Fırını 200 ° C'ye ısıtın.
Bir pişirme tepsisini yağlı kağıt serin.
150 ml tereyağını yarım bardak su ile kaynatın. Unu hemen bir tahta kaşıkla pürüzsüz bir hamur topu oluşturur. Parlak macun yapmak için yumurtayı biraz ekleyin.
Hamurunu büyük düz ağızlıklı bir sıkma torbasına koyun, fırın tepsisine 2.5 cm çapında sıkın.
20 dakika pişirin, sıcaklığı 220 ° C'ye yükseltin biraz daha pişirin. Tel rafa aktarın ortalarına buhar delikleri açın ve tamamen soğumaya bırakın.
Kremayı kalınlaşana kadar çırpın, sonra bir sıkma poşetine koyun ve buhar deliğinden içine doldurun.
Bir şekeri profiteroller üzerinde gezdirin. Çikolata sosu üzerine sıkın ve beyaz çikolata parçacıklarını serpin.
|
Profiterol |
|
önemli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc128263
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2017
878 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
250 ml su
5 g tuz
175 g un
110 g tereyağı
4 orta boy yumurta
10 g toz şeker
Pasta kreması için:
500 ml süt
100 g toz şeker
100 g un
6 yumurta sarısı
1/2 çubuk vanilya
50 g tereyağı
Sosu için:
200 g bitter çikolata
150 ml krema
Su, yağ, tuz ve şekeri ocakta kaynatın. Kaynayan suya unu ilave edin ve ocaktan alın. Yumurtaları teker teker mikserle çırparak karışıma ekleyin ve akışkan olmayan yumuşak bir hamur elde edin. Sıkma torbası ile ceviz büyüklüğünde pişirme tepsisine sıkın. 190 derecelik fırında, hamurlarınız kabarıp renk alana kadar pişirin. Soğuyunca topların altına parmağınızla delik açın. Hazırladığınız pastacı kremasını bir sıkma torbası ile pişirdiğiniz profiterol toplarının içine sıkın ve hazırladığınız çikolata sosu ile servis edin.
Pasta kreması hazırlanışı:
Sütü vanilyayla beraber ocakta kaynatın. Vanilyayı çıkartın. Yumurta sarılarıyla toz şekeri çırpın. Unu ekleyin. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtaya ekleyin ve ocakta pişirin. Ocaktan alın, tereyağını içine atıp eritin. Oda sıcaklığına gelene kadar karıştırarak soğutun.
Sosun hazırlanışı:
Kremayı bir tavada ısıtın ve çikolatayı içine ekleyerek eritin.
|
Profiterol |
|
mimar kenan
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc124256
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2017
979 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
Hamur için:
200 ml Su
40 gr. Tereyağı
1 tutam Tuz
130 gr. Un
3 Yumurta
1 çay kaşığı silme Kabartma tozu
Dolgu malzemesi:
350 ml Krema
2 Paket çubuk krema
2 Paket Şekerli Vanilin
200 gr. Meyve (Frenk üzümü, çilek, kiraz veya mandalina)
Su, yağ ve tuzu bir tencerenin içinde kaynayıncaya kadar ısıtın. Un ilave edin ve pürüzsüz bir hamur topağı haline getirin.
Tencerenin dibinde beyaz bir tabaka olduğunda hamur topağını ocaktan alın ve bir kabın içine koyun.
Yumurtaları tek tek ilave edin. Sonunda buna kabartma tozunu karıştırın.
İki çay kaşığı ile veya bir sıkma torbası ile mandalina büyüklüğünde hamurları üsütne un serpilmiş bir tepsiye sıkın ve hemen altın sarısı pişirin.
Henüz sıcak olan profiterol toplarını enine kesin. İçinde hala pişmemiş hamur varsa, bunu alın. Profiterolleri soğumaya bırakın.
Kremayı şekerli vanilin ile sıkıca çırpın.
Profiterol hamurlarına krema ve meyve doldurun.
Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
|
Profiterol |
|
altınel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118965
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2016
1,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nergiz Çetin
Hamur topları için:
125 gr tereyağı
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 su bardağı un
4 adet yumurta
İç kreması:
1/2 litre süt
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı
Çikolata sosu için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı kakao
40 gram bitter çikolata veya 1 paket Hazır Çikolatalı Sos
40 gram bitter çikolata
Su tereyağı toz şeker tuz tencereye konulup kaynatılır. Un kaşık kaşık eklenip sürekli karıştırılır. Hamur top haline gelince ocaktan alınır. Hamur soğuyunca yumurtalar tek tek eklenip mikser ile iyice çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çay kaşığı ile alınan hamurlar minik toplar şeklinde dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika iyice sertleşene kadar pişirilir. Kremasının yapılışı: Nişasta toz şeker ve yumurta karıştırılır. Süt yavaş yavaş eklenerek muhallebi gibi pişirilir. Soğuduktan sonra tereyağ eklenip mikserle çırpılır. Soğumuş hamur topları ortadan ikiye kesilerek içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurulur. Çikolatalı sos yapılışı: Nişasta toz şeker ve kakao karıştırılır. Süt yavaş yavaş eklenerek ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Bu aşamada istenirse hazır paket çikolata sosu arkasındaki tarife göre pişirilir. Çikolatalı sos sıcakken parçalanan bitter çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. Biraz ılıyınca içine kremaları doldurulmuş topların üzerine çikolatalı sos dökülür. Tepsiye sıralanarak veya üst üste konularak sosu dökülüp servis edilir.
|
Profiterol |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118523
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
75 gram margarin
1 su bardağı su ve süt karışımı
2 su bardağından 2 parmak eksik un
1 çorba kaşığı şeker
1 fiske tuz
Yarım çay kaşığı kabarta tozu
1 çay kaşığı vanilya
4 adet yumurta
Şerbeti için:
2 kaşık toz şeker
2 kaşık su
Limon suyu
Su ve sütlü karışımı kaynatın. Unu ve tuzu koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın, soğutun. içine yumurtaları kırarak yedirin. Vanilyayı, kabartma tozunu koyup karıştırın. Az yağlanmış bir fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımı ile hamurdan alarak tepsiye dizin. Isıtılmış 190 derece fırında pişirin. Pastalar pişerken 30 dakika fırının kapağını hiç açmayın. Pastalar iyice soğuyunca pomba ile içine krema doldurun. 2 kaşık şekeri tavada karamel yapın. 2 kaşık su koyun ve ağda kıvamında pişirin. Limon suyunu ekleyip ateşten alın. Hazırladığınız pastaların her tarafına şerbet sürün. Üçünü birbirine yapıştırın. Bir tane de ortaya yapıştırın. Hepsine aynı işlemi yapıp servis tabağına dizin. Üzerine ağda gezdirin ve süsleyin.
Kreması için tencereye yarım litre süt, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı şeker, 1 çorba kaşığı margarin ve 2 yumurtanın sarısı koyun. Göz göz olana dek pişirin. Mikserde 10 dakika çırpın.
Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
|
Profiterol |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117814
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2016
1,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
Birsen Erdem
1/4 su bardağı su
75 gram katı yağ
1 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
Krema için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
50 gram margarin
Çikolata sos için:
200 gram çikolata
200 ml krema
Su yağ şeker tuz kaynatılır. Elenmiş un katılır, tavaya yapışmayacak kıvama gelince altı kapatılır. Ilınınca içine birer birer yumurtalar karıştırılarak eklenir. Kabartma tozu konur ve macun kıvamı oluncaya kadar çırpılır. Yağlanmış tepsiye yarım tatlı kaşığı kadar aralıklarla konup 200 derecede ısıtılmış fırının orta gözüne konur. 5-6 dakika sonra ısı 150 dereceye indirilerek, 20-25 dakika kurutularak pişirilir. Enlemesine kesilerek içine kreması konulup kapatılır. Üzeri çikolata sosu ile kaplanır. Kreması için süt, un, şeker kaynatılır. Kaynadıktan 1 dakika sonra kapatılır. Krema iyice soğuyunca yağ konulup mikserle karıştırılır. Sosu; krema kaynama noktasına gelince çikolatalar içine atılıp kapatılır. Çikolatalar eriyince üzerine dökülür.
|
Profiterol |
|
sote
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2015
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc110567
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2015
1,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 su bardağı un
1,5 su bardağı su
100 gram tereyağı
3-4 adet yumurta
Bir tutam tuz
Kreması için:
2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
200 gram çiğ krema
200 gram bitter çikolata
Hamurunu yapmak için önce tencereye suyu koyun, yağ ve bir tutam tuzla suyu kaynatın. Kaynayan suya unu ekleyip kaşığın üzerine toplanıncaya kadar unu kavurup ocaktan alın. Biraz hamuru soğuyunca içine yumurtaları teker teker kırıp yedirin. Bu hamuru sıkma torbası ya da kaşıkla tepsiye yuvarlak şekilde yerleştirin. 170 derecede 30 dakika pişirip çıkartın. Bu arada kreması için gereken malzemeleri ocakta pişirin. Sosu içinde çiğ krema ve çikolatayı eritin. Pişen hamurların içine kremayı üzerine de sosu döküp ikram edin.
|
Profiterol |
|
Othello
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94768
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2013
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 Su bardağı Süt
1.5 Çay bardağı Toz Şeker
3 Yemek kaşığı Un
1 Paket Vanilya
1 Adet Yumurta
Üzeri İçin:
1 Paket Çikolata Sosu
Tencerede 1 su bardağı suyu ve margarini kaynatın. Üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı hamura bire birer yedirerek karıştırın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra elde ettiğiniz yapışkan hamuru iyice karıştırdığınızdan emin olun. Sonrasında hamuru 10 dakika dinlendirin Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek yerleştirin. Hamur toplarını, daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayabiliriz. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
|
Profiterol |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88991
Gönderme Tarihi: 06.May.2013
2,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
100 gr. margarin
2 su bardağı un
2 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
4 adet yumurta
Krema için:
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
7 çorba kaşığı şeker
1/2 litre süt
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
200 gr. bitter çikolata
1 paket küçük krema
Margarin, su, tuz ve şeker tencere içerisinde kaynatılıp un, yavaş yavaş ilave edilerek 15 dakika topak olmaması için hızlı hızlı karıştırılarak pişirilir. Hamur toparlanınca altı kapatılır, soğumaya bırakılır.
Yumurtalar tek tek içine ilave edilip macun kıvamına gelene kadar elle yoğrulur, (ele yapışacak şekilde)
Buzdolabında yarım saat bekletildikten sonra çıkarılır. Hamur, elle yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 150-180 derece fırında 45 dk. kabarana kadar alt ve üst pişirilir (kuruyuncaya kadar)..
Kremanın Yapılışı: Un, şeker, nişasta ve pirinç unu tencereye konur, içerisine yavaş yavaş süt ilave edilir. Kısık ateşte 10 dakika karıştırılarak pişirilir. Pişirme işleminden sonra üzerine vanilya ilave edilip soğutulur. Hazırlanan krema, pişen profiterollerin içine şırınga yardımıyla doldurulur.
Servis tabağına dizilerek çikolata sosu ılıkken profiterollerin üzerine dökülerek servis yapılır.
Çikolata sosun yapılışı: Teflon tencereye krema boşaltılır, kaynamaya yakın bitter çikolata ilave edilip koyulaşınca ocaktan alınır.
|
Profiterol |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75772
Gönderme Tarihi: 15.May.2012
3,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
500 gr. şu hamuru
100 gr. tozşeker
200 ml. su
250 ml. pastacı kreması
200 ml. çikolata sosu
Fırınınızı l60-180°C'ye getirip, ısıtın. Fırın tepsisinin üzerine fırın kâğıdı serin. Önceden hazırladığınız şu hamurunu bir sıkma torbasına doldurun. Küçük toplar halinde, aralıklı olarak fırın tepsisine sıkın. Tepsiyi ısıtılmış fırına sürün, toplar kabarıp altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Küçük bir kapta şekeri su ile 2-3 dakika kaynatarak bir şurup hazırlayıp ılındırın. Pastacı kremasını biraz gevşetmek için bu şurup ile birlikte çırpın. Eğer pastacı kremanız gevşekse (muhallebi kıvamında ise) şurup kullanmayın. Hazırladığınız kremayı bir sıkma torbasına doldurun.
Pişen şu hamurlarını soğumaya bırakın. Soğuyanları birer birer sol elinize alıp, yine aynı elin başparmağı ile altından bastırarak bir delik açın. Hamurda açılan bu çukuru sıkma torbasmdaki pastacı kreması ile doldurun.
Dolan profiterolleri bir tabağa kubbe biçiminde dizin. Bütün profiterolleri doldurup dizdikten sonra üzerine çikolata sosunu döküp servis yapın.
|
Profiterol |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc74622
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
2,341 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı Un
100 gr tereyağ ya da margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
4 adet yumurta
Kreması için:
Yarım litre süt
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet toz şanti
1 paket çikolata sosu
Üzeri için:
Yarım litre süt
Tencereye su, yağ, tuz ve şekeri koyup ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca azar azar un ekleyerek karıştırın. Unun tamamını ekleyince tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak kısık ateşte pişirin. Pişen hamuru kenara alıp soğumaya bırakın. Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın. Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince içine tek tek yumurtaları ekleyin. Her kırdığınız yumurtayı mikserle hamura iyice yedirmeden diğerini kırmayın. Hamur kekten daha sert ama kurabiyeden yumuşak yapışkan bir hal alıyor. Sıkma torbasına hamuru doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük toplar halinde sıkın. Önceden ısıtılımış 150 derecelik fırında 50-60 dakika yani hamurlar kabarıp kızarana kadar pişirin. Hamuru pişirirken fırını asla açmayın. Pişen hamurları fırını kapatıp soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Yoksa hamur çökebilir. Diğer yandan krema malzemelerini tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Mikserle çırpıp havalandırın ve dolaba kaldırın. İyice soğudukça krema koyulaşıp kıvama gelecektir. Kremayı sıkma torbasına boşaltın. Pişirdiğiniz hamurları torbanın ucu ile bastırıp delin ve krema ile doldurun. Hamur kremayı ittiğinde dolmuş demektir. Hazır çikolata sosunu tarifine göre pişirin. Ilınınca hazırladığınız hamurların üstüne döküp hemen servis yapın. Yoksa hamurlar yumuşayabilir.
Not:
1.Hamura koyacağınız yumurtalar mutlaka oda ısısında olmalı.
2.Yumurtaları hamur iyice soğuyunca ekleyin.
3.Yumurtaları iyice hamura yedirmeden bir diğerini eklemeyin.
4. Fırın mutlaka ısıtılmış olmalı.
5.Hamurlar pişine kadar fırının kapağını asla açmayın.
6.Pişme işlemi bitince fırını kapatın ve hamurları içinde 15-20 dakika soğumaya bırakın. Bu süre sonunda fırının kapağını açın.
|
Profiterol |
|
merve x
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70454
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
2,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1 su bardağı su
2 yumurta
Yarım çay bardağı şeker
İçi için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
Fındık ezmesi
Hamuru için suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatalım,kaynayan suya unu ekleyip hızlı karıştıralım. Koyulaşan hamuru ocaktan alalım, biraz ılınınca 1 yumurta kırıp yoğuralım, yumurtayı hamura tam yedirince diğer yumurtayı da kırıp yoğuralım.Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın ve yağlanmış tepsiye dizin, 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Ayrı bir tencerede iç dolgu için süt, şeker, nişasta, un ve vanilyayı kaynatalım. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp mikserle pürüzsüzleşene kadar çırpalım, üst kreması için ayrı tencerede süt, şeker, un ve kakaoyu kaynatalım. Ocaktan alalım fındık ezmesini de ekleyip krem haline gelene kadar karıştıralım. Bu arada pişen hamurlarımız soğuyunca uç kısımlarını bıçakla açalım ve çay kaşığı yada krema torbası yardımıyla iç malzemesini dolduralım. Doldurduğumuz hamurları servis tabağına alıp üstüne kremasını dökelim. Servise hazırdır
|
Profiterol |
|
mavi kelebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2011
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69525
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2011
2,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı su
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağından bir parmak eksik eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı tozşeker
İçi için:
2 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı krema
Suyu bir tencereye alıp üzerine tuz ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağı kısın. Sürekli karıştırarak pirinç ununu ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilındıktan sonra tozşekeri ekleyin. Yumurtaları karışıma teker teker ilave edip elinizle yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
İçi için, kremayı bir kaba alıp kaynama noktasına getirin. Daha sonra rendelenmiş çikolataların üzerine dökün. Pişen hamurları ikiye kesip içlerine çikolatalı harçtan doldurun. Servis tabağına alın.
Çikolata sosu için tencereye kremayı koyup üzerine yumurta sarısı, tereyağı, kakao, süt, çikolata ve mısır nişastası koyup karıştırın. Ocaktan alıp soğurun ve çikolata sosunu profiterollerin üzerine gezdirerek servis yapın.
|
Profiterol |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67538
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2011
2,862 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
Proflterol ekmeği için:
100 gr. margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
6 adet yumurta
Krema için:
4 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Yarım kahve kaşığı vanilya
1 paket margarin
Çikolatası için:
8 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Margarini ve suyu kaynatalım. Unu içine döküp karıştıralım.
Ocaktan indirip yumurtaları ikişer ikişer çırparak tahta kaşıkla yedirelim.
Yuvarlak toplar halinde bir fırın tepsisine sıkıp otuz dakika kadar pişirelim.
Piştiği zaman kabarmış olan bu hamurların sönmemesi için, fırının kapağını açmadan fırında soğutalım. Soğuduktan sonra ortadan sandviç gibi kesip içine kremayı dolduralım.
Kremanın yapılışı: Margarin hariç, krema malzemesinin hepsini iyice çırpalım ve ocakta karıştırarak kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Pişmiş olan kremayı bir mermer veya tepsinin içine dökelim. İyice soğutup margarini, soğumuş olan kremaya katalım ve iyice çırpalım (Parfe gibi beyazlaşıp kabarıncaya kadar).
Sonra bu kremanın içine, arzu ederseniz bir çorba kaşığı kakao ilave edip karıştırabilirsiniz. Bu kremayı bıçak, tatlı kaşığı veya şırınga ile profiterol ekmeklerinin içine dolduralım ve kâselerin içine iki üç adet dizelim.
Üzerindeki çikolatası: Çikolata malzemesinin hepsini soğukken çırpalım ve ocağın üzerinde pişirelim.
İçine çikolata kıralım ve soğuduktan sonra kâselerin üstüne dolduralım. En üstünü de krem şanti ile süsleyebiliriz.
|
Profiterol |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67488
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2011
4,565 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
Profiterol için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Krema için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Çikolata sos için:
1 adet bitter çikolata
1 kaşık nişasta
1 kaşık un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Ufak bir tencereye margarin ve bir bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra bir su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Hamur iyice kavrulup piştikten sonra soğumasını bekleyin. Hamur soğuduktan sonra üç yumurtayı tek tek bu hamurun içine yedirin. Hamurun iyice kabarması için yumurtalann iyice içine yedirilmiş olması gerekiyor. Daha sonra hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Bir tepsiyi yağlayarak, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde alalım. Aralarında en az iki-üç cm boşluk olacak şekilde dizin. Daha önceden 180 derece ısıtılmış fınnımızda üzeri kızarana kadar ortalama 35- 40 dakika pişirin.
Pastacı kremasını hazırlamak için; Bütün malzemeleri bir tencereye koyarak, kremayı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz, kremamız piştikten sonra soğutmaya alıyoruz. Profiterol hamurun içine hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduruyoruz.
Çikolata sosunu da pastacı kreması gibi bütün malzemeyi soğuk sütün içinde önce karıştırıyoruz. Daha sonra ocakta ağır ateşte kaynatıyoruz. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirip servis edebiliriz.
Fotoğraf "pestil" tarafından gönderildi. 25.06.2016
|
Profiterol |
|
aşçının rüyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc64849
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,836 defa indirildi / yazdırıldı
|
Cemaliye Tüter
1 ölçü şu hamuru
İçine:
1/2 lt. krem şanti
1/2 ölçü çikolatalı pasta kreması
Sosu için:
200 gr. (1 su bardağı) şeker
2 adet yumurta sarısı
1 küçük kahve fincanı un
1/2 lt. (2 bardak) su
100 gr. doğranmış çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
1 Bir ölçü şu hamuru hazırlayın. Küçük yarım limon büyüklüğünde hamurlar sıkın. Sıcak fırında pembe renkte pişirin.
2 Soğumuş olan hamurların içlerini krem şantinin yarısıyla, kalan hamurları da pasta kremasıyla doldurun.
3 İçi doldurulmuş hamurları bir servis tabağına dizin. Üzerini çikolatalı sosla örtün. Soğuduktan sonra kalan krem şantiyi üzerine sıkın.
Çikolatalı sosun yapılışı: Bir tencereye şeker, yumurta sarısı, rendelenmiş çikolata, un, koyup karıştırın. 1/2 litre sıcak suyu azar azar katıp karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın.
|
Profiterol |
|
lokman
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc63637
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
3,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Hamuru için:
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
Çikolata sosu için:
2 çorba kaşığı kakao
80 gram bitter çikolata
Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı çiğ krema
Küçük bir tencereye suyu, tereyağını, şekeri koyup kaynatın. Yağ eriyince unu ilave edin ve kısık ateşte tahta kaşıkla 4 dakika karıştırın. Karışımı cam bir kabın içine alarak soğumaya bırakın. Mikserin çırpma ucu ile yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirin. Bu hamuru sıkma torbasına aktarın. Hamuru fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın. (Yaklaşık 2 tepsi çıkar.) Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Fırının kapağını hiç açmayın. Fırından alıp soğutun.
Kreması için: Tencereye sütü, unu, şekeri ve bir yumurtayı ocak üzerinde çırpıp koyulaşana dek pişirin ve soğutun. Bu sosu pişmiş hamurun içine doldurun, servis tabağına koyup üzerine çikolata sosu döküp servis yapın.
Çikolata sosu için: Gereken tüm malzemeyi ocakta pişirin, soğutun sos olarak kullanın.
|
|