4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Krema için:
80 gr tereyağı
280 gr krem peynir
400 gr pudra şekeri
1 küçük şişe vanilya aroması
Süslemek için:
Taze çiçekler
Yumurtalar ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. 18 santimlik kelepçeli kek kalıbına hamuru eşit olarak paylaştırın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar bekletin. Kalıptan çıkarıp enine 3 parçaya kesin. Kek parçalarının arasına bolca krema sürüp üst üste dizin. En üste krema sürün. Taze çiçeklerle süsleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc15791
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket vanilyalı puding,
3 su bardağı süt,
1 paket krem şanti,
1 paket kakaolu bisküvi,
1 adet muz, çilek ve kivi
Vanilyalı pudingi 2 su bardağı süt ile kıvam koyulaşana dek pişirin. Diğer yanda 1 su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayın. Krem şantiden bir miktar ayırarak pudingin içine ilave edin. Kakaolu kare bisküvilerden 6 tane alın. İki sıra halinde dizin. Bisküvilerin üzerine bir kat vanilyalı pudingten sürün. Pudingin üzerine bebe bisküvilerini enlemesine sıralayın.
Bir kat daha puding sürün. Halka halka dilimlenmiş muzları dizin. Yine bir kat halinde puding sürün ve kakaolu bisküvileri sıralayın. Pastanın en üstüne, önceden hazırladığınız krem şantiyi sürün. 1 gece buzdolabında bekletin. Mevsim meyveleriyle süsleyip, servis yapın.