Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

PRATİK BİLGİLER


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PRATİK BİLGİLER

Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26881
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
2,216 defa indirildi / yazdırıldı




En iyi yemek, dibi kalın ve düz olan tencerede pişer.
Yemeklerin yanmaması için tencere vakit vakit oynatılmalıdır.
Domatesler, yemeğe konmadan önce kaynar suya batırılıp çıkartılmalı, soyulmalı ve çekirdekleri çıkartılmalıdır.
Soğanları soyarken gözlerin yanmaması için soğanlara sirke serpilir.
Yemeklerde fazla salça kullanılmamalıdır.
Hamurlar dinlendirilirken üzerine nemli bez örtülürse kabuk tutmaz.
Unla yapılan tatlılara az tuz konursa tadı artar.
Kebaplı etlerin daha lezzetli olması için bunları bir kahve fincanı soğan suyu, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı süt karışımıyla ovup 10-12 saat buzdolabında bekletmek, sonra pişirmek gerekir.
Balıklar bir baş soğan, 1 demet maydanoz, 2 defneyaprağı, ince doğranmış yarım limon karışımıyla ovulur veya bu karışım üzerine serpildikten onbeş dakika sonra pişirilirse çok lezzetli olur.
Yumurtalar alüminyum kapta çırpılırsa siyahlaşır. Porselen kapta hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha iyi kabarır, hem kararmaz.
Dışarıdan satın alınan yumurtalardan bazıları bozuk olabilir. Onun için yumurtalar daima önce bir kaba tek tek kırılmalıdır. Böylece bütün yemek malzemesinin ziyan olması önlenir. Yumurta akının sarısından kolayca ayrılması için, küçük bir kaba kırılmış olan yumurta bir kabın içine oturtulmuş ince delikli bir süzgece boşaltılır. Yumurtanın akı süzgecin deliğinden altındaki kaba süzülüp akar. Sarısı da süzgeçte kalır.
Çorbanız çok tuzlu olduysa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler pişince yemeğin tuzunu da emecektir.
Et pişirirken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun.
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanları soymadan 1 fincan sirkeyi üzerlerine serpip biraz sallayın.
Maydanozlarınızı uzun süre buzdolabında aynı tazelikte koruyabilmek için, bir kavanoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın.
Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna ve limon suyu ilave edin.
Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın. Fazla haşlanan yumurtanın sarısı siyahladır ve dilimlerken dağılır.
Yumurtalı bulaşıklar ılık suyla yıkanmalıdır. Çünkü yumurta kokusu ılık suda daha çabuk yok olur.


Pratik Bilgiler

masal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2009
Mesajlar: 33
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc35280
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2009
2,788 defa indirildi / yazdırıldı




Artan yufka ve börek içinden hazırlayacağınız sigara böreklerini buzdolabınızın derin dondurucusunda saklayabilir, hem küçük bir tasarruf elde edebilirsiniz hem de ansızın kapınızı çalan misafirlerinize çayla birlikte ikram edebilirsiniz.
Evde mısır patlatmak istiyorsunuz ve makineniz mi yok? Bir teflon tencere işinizi görür. Hele bir de cam kapaklıysa mısırların patlamasını da görebilirsiniz. Tencereye mısırlarla birlikte koyacağınız bir miktar sıvıyağ ve tuzla yapacağınız patlamış mısırın tadına doyamayacaksınız.
Tavuk pişirirken çıkan koku sizi rahatsız mı ediyor? Tencereye sıkacağınız birkaç damla limon kötü kokuyu yok edecektir.
Evde kurabiye pişirirken hep aynı şekli vemekten sıkıldıysanız, yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz. Evde bulunan çeşitli büyüklükteki bardakların ağız kısımları ya da kakao yerine çikolata, tarçın yerine kahve, yeni tatlar ve görünümler sağlayacaktır.
Her zaman yaptığınız kek bu kez olmadı mı? Soruna göre çözümler mevcut. Çok kuruysa, evde bulunan meyve suyuyla ıslatabilirsiniz. Ya da tadını mı beğenmediniz? Karamel ya da çikolata sos hazırlayıp her dilimi sosla birlikte servis edebilirsiniz.
Pazardan aldığınız salatalık malzemelerini hemen kullanmayacaksanız saklamak için çeşitli yollar var. Bunlardan birisi şu; yeşil soğan, dereotu, maydanoz, kıvırcık gibi ürünleri temizleyin ama yıkamadan gazete kağıdına ya da mutfak havlusuna sarın.






PRATİK BİLGİLER Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(2 adet PRATİK BİLGİLER 129,589 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort