| 
 
 
 | 
Poşette Tavuk | 
  | 
ju ju 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2014 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134988 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2018 
1,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg tavuk kanat (but ta olabilir)
 
2 Adet domates
 
2 adet biber
 
4-5 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
2 yemek kaşığı sıvı yag
 
2 adet fırın poşeti
 
 
Malzemelrin hepsini harmanlıyoruz iki poşete bölüştürüyoruz ağzını bağlayıp üst tarafından bıçağın ucuyla bir iki yerden deliyoruz. 30 dk kadar fırında pişiriyoruz. Yemegimiz hazır.
 
 
Not: Eğer vaktimiz varsa hazırlayıp bir kaç saat dinledirirsek daha lezzetli oluyor.
 
 
 
  
 | 
POŞETTE TAVUK | 
  | 
tolky 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2988 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
3,122 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
1 adet tavuk 
 
1 kg patates
 
4-5 adet mantar
 
3-4 adet sivri biber
 
2-3 adet domates
 
karabiber
 
kimyon
 
kekik
 
tuz
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Tavuğu ocakta alazlayıp yıkayın. Parçalara ayırın(elma büyüküğünde parçalar olacak)tuzlayın.
 
Patatesleri soyun, yıkayın, küp şeklinde ceviz büyüklüğünde doğrayın. Doğranmış patateslere tuz, kekik, kimyon, karabiber serpin, harmanlayın. Mantarları yıkayın ve küçük küçük doğrayıp tuzlayın. Domatesleri dilimleyin, sivri biberleri parmak uzunluğunda kesin. Fırında tavuk pişirme poşetlerinden bir tanesinin içine 1 tatlı kaşığı un koyup, çalkalayın. Unun bütün poşete dağılmasını sağlayın. Fırın tepsisini hafif yağlayın içine poşeti yatırın. Poşetin alt tarafına zemini kaplayacak şekilde komple patatesler yayın. Aralara mantarlar sıkıştırın. Üzerine tavukları yerleştirin. Tavukların aralarına domates ve biber parçaları koyun ve poşetin ağzını bağlayın. Poşetin üzerine 3-4 yerinden bıçağın ucuyla delik açın. 180 derecelik fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
  
 | 
Poşette Tavuk | 
  | 
Gönül Hırsızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1593 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006 
3,845 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy temizlenmiş tavuk
 
2-3 adet orta boy patates
 
1 adet domates
 
1 demet maydanoz
 
1 orta boy kuru soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
2 kaşık salça
 
1 kaşık biber salçası
 
1 fincan zeytinyağı
 
 
Öncelikle fırını 250 dereceye ayarlayın. Patates ve domates küp şeklinde doğranır, soğan, sarımsak ve maydanoz da buna ilave edilir. Temizlenen tavuk fırın tepsisinin ortasına yerleştirilir. Önce zeytinyağı ile sıvanan tavuğun üzerine 1 kaşık salça ve 1 tatlı kaşığı biber salçası konur. Bu karışım tavuğun her tafaına sıvazlanır. Daha önceden hazırlanmış malzemeler tavuğun karnına aldığı kadar yerleştirilir. Tuz ve karabiber ekildikten sonra, özel fırın poşetinin içine konur, poşetin ağzı bağlanır. Üzerine çatalla küçük bir delik açılır, fırına verilir. 20 dakika sonra servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |