| 
 
 
 | 
Portakallı Zeytinyağlı Yerelması | 
  | 
hakan özoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127231 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2017 
1,137 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kilo ufak boy yer elması
 
2 adet portakal
 
1 adet limon
 
20 adet arpacık soğan
 
1/2 demet dereotu
 
2-3 adet ince taze soğan veya Frenk soğanı
 
2 yemek kaşığı yabani pirinç
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 bardak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Süslemek için; taze soğan ve dereotu
 
 
Yer elmalarını soyarak, limonlu suya koyun. Daha sonra arpacık soğanları soyun. Portakalları beyazı kalmayacak şekilde soyarak, yuvarlak ve biraz etli dilimleyin. Tencereye zeytinyağı, arpacık soğanları, yer elmalarını, pirinç, su, yarım limon suyu ve tuzu koyup, kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika, tümü yumuşayana kadar pişirin. Portakal dilimlerini pişirme sürecinin yarısında tencereye ilave edin. Portakallı yer elmasını üzerine kıyılmış taze dereotu ve taze soğan serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Yerelması | 
  | 
ciğercan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2015 
Mesajlar: 29 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106262 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2015 
1,788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yerelması
 
1 adet soğan
 
1 adet portakal
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
Dereotu
 
 
Soğan yarım daire şeklinde doğranır. Zeytinyağında soğan börttürüldükten sonra soyulmuş ve bir kaç parçaya kesilmiş yerelmaları atılır. Bir kaç tur kavrulur. Sıkılmış portakal, tuz ve şeker ilave edilir. Kapak kapatılır. Kısık ateşte 45 dakika pişirilir. Ilık servis esnasında üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |