| 
 
 
 | 
Portakallı Tereyağı | 
  | 
ecenaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2009 
Mesajlar: 44 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37751 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2009 
2,797 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. tereyağı
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
2 çay kaşığı portakal suyu
 
1 çay kaşığı pudra şekeri
 
 
Tereyağını yumuşatınız, buz üzerine oturtunuz. İçine portakal suyu, limon suyu, ve pudra şekeri ilâve ediniz. Vurarak yağa suları yediriniz.
 
 
Not: Çay servisleri için  hazırlanan kanapelar, yeneceği zamana kadar buzdolabında kalmalı, arzu edilirse bir çay kaşığı portakal kabuğu rendesi ilâve edilebilir. Bu metodla herhangi bir meyvenin suyu tereyağına karıştırılabilir. Yumuşatılmış tereyağını buz üzerine oturtunuz, tereyağı katılaşırken meyve suyunu ilâve ediniz (vurarak).
  
 | 
Portakallı Tereyağı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165087 
Gönderme Tarihi: 26.May.2022 
1,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tereyağı
 
1 adet portakal
 
1 adet limon
 
Maydanoz
 
Tuz
 
 
250 gram yumuşatılmış tereyağı, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, rendelenmiş limon kabuğu, bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı doğranmış maydanozu spatula ile karıştırın. Salam şekli verip yağlı pişirme kağıdıyla sardıktan sonra buzdolabında bekletin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |