|
Portakallı Tavuk |
|
şıkşık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2011
Mesajlar: 85
|
Kısa URL: https://ml.md/lc80633
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2012
1,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
20 Adet tane karabiber
1 Kg. tavuk kalça şiş
1 Tatlı Kaşığı bal
1 Çay Kaşığı tuz
1 Adet portakal
1 Tatlı Kaşığı nişasta
Tavukları tencereye diziyoruz. Üzerine portakalı sıkıyoruz. Kabuklarını rendeliyoruz. Tane karabiberi ve balıda tencereye ekliyoruz. 25 dak pişiriyoruz. Tavuklar pişince nişastayı sulandırıp tencereye ekliyoruz 5 dak kısık ateşte piştikten sonra altını kapatıyoruz.
|
Portakallı Tavuk |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28719
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2008
3,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 5 parça kemiksiz tavuk göğüs eti
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 2 çorba kaşığı un
- 2 portakal
- 30 g (2 çorba kaşığı) Sana
- 2 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 500 ml (2 su bardağı) portakal suyu
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
Hazırlanışı
Hazırlık:
Tavukların her iki taraflarını tuzlayıp biberleyin ve hafifçe unlayın.
Portakalları yıkayıp bir doğrama tahtası üzerine yerleştirin. Baş kısmını ve altının kabuğunun yuvarlak olarak kesip çıkartın. Portakalı kesik tarafı üzerine oturtup; bıçakla kabuklarını soyun. Kabukların beyaz kısımlarını bıçakla iyice sıyırın. Kabukları çok ince şeritler halinde doğrayın. Soğanları ikiye bölüp ince ince dilimleyin.
Bir tavaya portakal ve limon suyunu, balı ve sirkeyi koyup karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp akıcılığı biraz azalıncaya kadar çektirin.
Fırın kabına yerleştirilmiş soğanlı ve portakallı tavukların üzerine sosu dökün.
Ana Yemek:
Tavuk, portakal ve soğanları aşağıda gösterilen biçimde hazırlayın.
Derince bir kızartma tavasında Sana'yı kızdırın. Tavukları tavaya yerleştirip her iki tarafı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızarmış tavukları bir fırın kabına alın. Üzerilerine portakal kabuğu şeritlerini serpiştirin. Bir kenarda bekletin.
Fırınınızı 180°C'ye getirip, ısıtın.
Bu arada soğanları tavukları pişirdiğiniz tavada orta ateşte sürekli karıştırarak, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Tuzlayıp, kekiği katın ve tavayı ateşten alın. Soğanlı karışımı tavukların üzerine yayın.
Aşağıda gösterilen portakallı sosu hazırlayıp tavukların üzerine gezdirin. Tavukları fırına sürüp yaklaşık 20 dakika fırında pişirin.
Portakallı tavuğu sıcak olarak servis yapın.
|
|