| 
 
| 
 
 
 | 
 
Portakallı Tatlı | 
 
  | 
kadircan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67335 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011 
2,424 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı tozşeker
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı portakal veya kayısı reçeli
 
1 çay bardağı bal
 
1 tatlı kaşığı toz zencefil
 
1 tatlı kaşığı muskat
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
2 çay bardağı su
 
1 çay bardağı bal
 
2 çorba kaşığı pudraşekeri
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Yumurtaları ve tozşekeri bir kapta, rengi açılıp bir misli kabarana dek çırpın. Ardından içine kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi katıp, karıştırın. Ardından kabartma tozunu da ekleyip, tekrar karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba malzemeyi boşaltıp, yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. 2 bardak suyu balla karıştırıp, fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin. Kekin biraz şişmesini bekleyin. Sonrasında yuvarlak kalıplarla dilimler çıkarın. Pudraşekeri ve limon suyunu karıştırıp, keklerin üzerine sürün ve servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 01.02.2022
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Portakallı Tatlı Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |