| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Portakallı Sünger Keki Tarifleri Pankek Tarifleri
| 
 |  
| Portakallı Sünger Keki |  
|  | bitmeyen şarkı Editor
 
  
 Kayıt: 07.01.2011
 Mesajlar: 2219
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67381 Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2011
 2,249 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 2 tatlı kaşığı tereyağ
 1 çorba kaşığı un
 2 yumurta
 60 gr (1/4 su bardağı) şeker
 40 gr (1/3 su bardağı) un
 2 çorba kaşığı mısır nişastası
 2 çorba kaşığı portakal marmelatı
 7 gr (1,5 yaprak) jelatin (1 tatlı kaşığı şeker konmuş, 1/2 su bardağı sıcak portakal suyunda eritilmiş ve tutup, sertleşene kadar soğutulmuş)
 90 gr sütsüz (bitter) çikolata
 1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
 18 küçük kek kalıbını yağlayınız. 1 çorba kaşığı unla kalıplan unlayıp, fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız.
 Yumurta ve şekeri orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyunuz. Kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencereye yerleştirip, tencereyi ağır ateşe oturtunuz. Yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kasedeki karışım iyice koyulaşıp, telden şeritler halinde dökülünceye kadar çırpınız.
 Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkarınız. Unu ve nişastayı yumurtalı karışıma eleyerek, iyice karıştırınız.
 Hamuru kaşıkla, yüksekliği kalıpların yarısına gelecek kadar doldurunuz. Kalıpları fırına yerleştirip 7-8 dakika, ortalarına parmağınızla bastırdığınızda yeniden eski hallerine dönene kadar pişiriniz.
 Kalıpları fırından alıp, kekleri tel ızgara üstüne çıkararak soğumaya bırakınız.
 Marmelatı jelatin karışımına ekleyip buzdolabında 10 dakika, katılaşıncaya kadar bekletiniz. Buzdolabından alıp, her kekin ortasına 1 tatlı kaşığı marmelatlı karışımdan sürerek bir kenara bırakınız.
 Çikolatayı ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyup, kaseyi kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz. Tencereyi ağır ateşe oturtup, çikolatayı eritiniz. Eriyince zeytinyağı ekleyip iyice karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp, kaseyi çıkarınız. Erimiş çikolatayı keklerdeki marmelatın üstüne eşit miktarda sürünüz.
 Kekleri buzdolabında 5-10 dakika, çikolata katılaşıncaya kadar bekletiniz. Keklerinizi buzdolabından alıp, servis ediniz.
 
 Not: Portakallı sünger kekleri, yapıldıkları gün taze ve yumuşakken yenilebilecekleri gibi, bir iki gün bekletilip bisküvi gibi de servis edilebilir.
 
 
 |  
| Portakallı Sünger Kek |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc92157 Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2013
 1,988 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 4 yumurta
 1 Bardak kadar un
 1 bardak toz şeker
 Yarım kaşık kabartma tozu
 Yarım bardak portakal suyu
 4 kaşık sıvı yağ
 1 paket vanilya
 1 tane portakal
 1 paket bitter çikolata
 Yarım bardak krema
 Yarım kaşık ince kıyılmış portakal kabuğu
 
 Yumurtaların sarısını ayırın, bir kabın içinde un, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırın.
 Yumurta sarısı ile birlikte portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğunu karıştırın.
 Yumurta aklarını ayrı bir kabın içinde az bir miktar tuz ile çırparak kar haline getirin.
 Daha sonra unlu karışımı ekleyin.
 Hamuru kek kalıbının içine dökün.
 Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 55 dakika süre ile pişirin.
 Keki fırından çıkartarak soğuması için bekleyin.
 Sosu için: Çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayı ekleyerek karıştırın. Ocaktan alın ve portakalın kabuğunu rendeleyerek ilave edin. Sosu soğumuş olan kekin üzerine gezdirin ve portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 |  
| Portakallı Sünger Kek |  
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160852 Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2021
 507 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
 1 su bardağı un
 1 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik toz şeker
 Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
 Yarım su bardağı portakal suyu
 4 çorba kaşığı sıvı yağ
 1 paket vanilya
 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
 Sos için:
 1 paket (80 gram) bitter çikolata
 Yarım su bardağı krema
 Yarım çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
 
 Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde un, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurta sarısı, portakal suyu, sıvı yağ, vanilya ve portakal kabuğu ekleyip, karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra metal bir kaşıkla yavaşça unlu karışıma ekleyin. Hamuru, yağlanmış ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirip, keki bu şekilde soğutun. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ekleyin. Sosu kekin üzerine gezdirin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |