| 
 
 
 | 
Portakallı Pilav | 
  | 
Başak Eren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.07.2007 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23624 
Gönderme Tarihi: 04.May.2008 
2,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı portakal suyu
 
2 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 adet kesme şeker
 
1 portakal kabuğu rendesi
 
Tuz
 
 
Pirinci ayıklayıp, tuzlu sıcak suda en az bir saat bekletin ve nişastası gidinceye kadar yıkayın. Bir tencereye yağı koyun, eriyince suyu ve portakal suyunu ilave edin. Kaynayınca pirinci, şekeri ve tuzu ekleyip, karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 20 dakika pişirin. Piştikten sonra portakal kabuğunu da ilave edip, karıştırın ve servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "canik" tarafından gönderildi. 18.08.2014
  
 | 
Portakallı Pilav | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69178 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2011 
2,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı baldo pirinç
 
1 çorba kaşığı tereyağ
 
Yarım portakalın rende kabuğu
 
1 adet portakalın suyu
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 adet kesme şeker
 
Yarım kahve fincanı badem
 
1 çay kaşığı tuz
 
Süslemek için:
 
Kavrulmuş badem
 
 
Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat dinlendirip, süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinç ve tuzu ilave edip, pirinci kırmadan karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Rendelenmiş portakal kabuğu, yarım su bardağı portakal suyu, sıcak su ve kesmeşekeri ekleyin. Önce yüksek, sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan alıp 20 dakika dinlendirin. Kavrulmuş bademlerle süsleyip, servis yapın.
  
 | 
PORTAKALLI PİLAV | 
  | 
Çiçek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Bayrampaşa İSTANBUL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24888 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2008 
2,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak baldo pirinç
 
1 bardak ayçiçek yağı
 
5 adet portakal
 
Tuz
 
Dereotu
 
 
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırıp bir tepsiye dökün. Portakalları soyup ince ince doğrayın. Dereotunu da doğrayıp pilava katın. Karıştırın ve servis yapın. Görünümü güzel, tadı hoş bir pilavdır.
  
 | 
Portakallı Pilav | 
  | 
Duygu Sal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2013 
Mesajlar: 57 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91117 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2013 
1,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yemek kaşığı margarin
 
2 su bardağı pirinç
 
300 gr yağsız ya da orta yağlı kıyma
 
7-8 adet kuru kayısı
 
1 adet büyük limonun kabukları
 
1 adet büyük soğan
 
1 çay bardağı kuru sarı üzüm
 
1 çay bardağı kabuksuz tuzsuz badem
 
2 su bardağı et suyu 
 
1 adet portakalın suyu
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı köri
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
 
Tuz ve çekme karabiber
 
8-10 dal maydanoz
 
 
Soğanı çok ince pişince görünmeyecek gibi doğrayın. 3 yemek kaşığı margarini pilav tenceresinde kızdırdıktan sonra soğanları ölünceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, karıştırarak kavurmaya devam edin kıymalar tane tane olsunlar. 2 diş sarımsağı elinizle rastgele doğrayıp içine ilave edin. Pirinçleriniz yarım saat kadar ılık suda dinlenmede olsunlar. Küp küp doğradığınız kayısıları ve üzümleri yıkayın. Et suyunuz sıcak olsun. Soğanlar ve kıyma kavrulduktan sonra bademleri, baharatları ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Bir kaç dakika sonra üzüm ve kayısıları, köriyi ekleyip sıcak suyunu verin. Ardından narin ama iyice yıkanmış pirinçleri tencereye ilave edin. Portakal suyunu ekleyin. Yumuşak bir şekilde karıştırıp kapağını kapatın. Altını kısın ve yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekip pirinçler pişince altını kapatın. Dipten de alıp karıştırdıktan sonra üzerine bir dem bezi yerleştirerek (temiz bir havlu, havlu kağıt, temiz bir tülbent kumaşı vb) beklemeye bırakın. 10-15 dakika demlendikten sonra pilavınız servis edilmeye hazır tane tane ayrılmış olacaktır. Tabaklara servis ederken üzerlerine çok ince kıyılmış maydanoz serperek pilavınızı renklendirin.
  
 | 
Portakallı Pilav | 
  | 
feray 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2013 
Mesajlar: 49 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90614 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2013 
1,562 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
40 gr tereyağı
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
2,5 su bardağı su
 
1 su bardağı taze portakal suyu
 
2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
Tuz
 
 
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün.
 
Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın.
  
 | 
Portakallı Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154652 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020 
407 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 su bardağı baldo pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 adet portakal (kabuğu ve suyu)
 
1 yemek kaşığı kuş üzümü
 
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1,5-2 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Pirinçleri yıkayın ve tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletelim.
 
Kuş üzümlerini yıkayıp ılık suya koyun.
 
Tereyağı ve zeytinyağını yayvan bir tencereye alin.
 
Fıstıkları ekleyip pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
 
Pirinçleri yıkayıp iyice suyunu süzün ve fıstıklara ekleyip birkaç dakika kavurun.
 
Sıcak su, portakal suyu, süzülmüş kuş üzümü ve tuzu ekleyin.
 
İlk birkaç dakika harlı ateşte pişirin.
 
Portakallı pilav tarifi
 
Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
 
Portakal kabuğunu ekleyip karıştırın.
 
Üzerini kağıt havlu ile örtün.
 
10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Pilav | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155105 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2020 
333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2.5 su bardağı su
 
1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
 
3 adet kesme şeker
 
Tuz
 
 
Pirinci yarım saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz. Bir tencerede tereyağını eritip pirinci kavuruyoruz. Üzerine su, portakal suyu, tuz ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Fokurdamaya başlayınca ateşi kısıp pirinç suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pilavın pişmesine yakın portakal kabuklarını ilave edip karıştırıyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |