Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > Portakallı Ördek (2 adet - 127,697 defa bakıldı)

Portakallı Ördek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakallı Ördek

mayo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.06.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc151353
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020
855 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet bütün ördek
3 adet portakal
1 tatlı kaşığı domates salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı bal
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı tuz

Ördeği güzelce temizleyin, içini yıkayıp kağıt havluyla kurulayın.
Salçaya biraz tuz ekleyip karıştırdıktan sonra ördeğin üzerine masaj yaparak yayın.
Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırıp ördeğin her tarafını 4-5 dakika kadar kızartın.
Kızaran ördeğin derisine bıçakla çizikler atın.
Tencereye ördeğin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
1 adet portakalın suyunu sıkıp tencereye ilave edin.
Tuz, kişniş ve defne yaprağını da ekleyip kapalı kapalı halde etleri yumuşayana kadar 1 saat civarında pişirin.
Pişen ördeği fırın tepsisine alın.
Kalan portakalların suyunu sıkın.
İçine balı ve ördeğin haşlama suyundan 1 kepçe kadarını ilave edip sos kıvamına getirin.
Sosu tepsiye aldığınız ördeğin üzerine güzelce gezdirin.
Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ördeği fırına verin.
Derisi kızardıktan sonra çıkarıp dilimleyerek sıcak servis edin.

Not: Portakallı ördek Çin yemeği olarak bilinse de aslında Fransız mutfağına özgü bir lezzet. Özellikle 1960’larda çok sevilen bu tarif ününü Fransız yemekleriyle ünlü ABD’li şef Julia Child'a borçlu.



Portakallı Ördek

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63149
Gönderme Tarihi: 15.May.2011
2,774 defa indirildi / yazdırıldı




2 kg'lık 1 ördek (pişmeye hazır, sakatatı temizlenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (küçük parçalar halinde kesilmiş)
Sosu:
2 büyük portakal
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı İspanyol sosu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz (yıkanmış)

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız. Ördeğin boynunu, kanatlarıyla birlikte sıkıca bağlayınız. İçini, tuz ve biberle ovup, yarık kısmını şişle tutturunuz. Ördeği yayvan bir rosto tepsisine koyup, üstüne yağı serpiniz.
Ördeği fırının orta katında 20 dakika pişirip, fırının sıcaklığını azaltarak (180°C) 60 dakika daha, buduna çatal batırdığınızda renksiz su akana kadar pişiriniz. (Ördeğin üstüne arasıra suyundan döküp her tarafmın pişmesi için sık sık döndürünüz).
Ördek pişerken bir portakalın kabuğunu ince ince kesip, 1/2 su bardağı kaynar su konmuş küçük bir tencerede 10 dakika, acılığını kaybetmesi için bırakınız. Portakal kabuklarını süzüp bir kenara bırakınız.
Kabuğu soyulmuş portakalı ikiye bölüp, yarısının suyunu sıkarak bir kenara bırakmız. Öteki yarısını, beyaz kısımlarını soyduktan sonra dilimleyiniz. Öteki portakalı kabuğuyla dilimleyiniz. Hepsini bir kenara bırakınız.
Ördeğin pişmesine 6-7 dakika kala, şeker ve sirkeyi küçük bir tencereye koyup, ağır ateşte madeni bir kaşıkla karıştırarak, eritiniz.
Ateşi açıp, şurubu biraz kaynattıktan sonra, ateşten indirerek bir kenara bırakınız.
Ördek pişince fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Alüminyum kağıtla sararak sıcak kalmasını sağlayınız.
Tepsideki suyun üstünde biriken yağları alıp atınız. Tepside kalan suyu bir tencereye boşaltınız.
Tencereyi ağır ateşe oturtup, İspanyol sosunu katarak, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız. Sosu 5 dakika kaynatınız. (Üstünde yağ birikirse, alıp, atınız.)
Ayırdığınız portakal kabuklarını, portakal suyunu, tuzu, biberi ve küçük tenceredeki şekerli sirke şurubunu ekleyiniz. 3-4 dakika daha, sos hafif koyulaşana kadar pişiriniz.
Ördeğin bağlarını çözüp, kabuklu portakal dilimleriyle süsleyiniz. Etrafına kabuğu soyulmuş portakal dilimlerini ve maydanozu döşeyiniz. Sos tenceresini ateşten alıp, sostan ördeğin üstüne gezdiriniz. Kalan sosu bir sosluğa boşaltıp, ördekle birlikte servis ediniz.

Not: Fransız mutfağının başlıca klasik yemeklerinden olan bu ördeği, patates sote ve tereyağlı kabak ile servis edebilirsiniz.






Portakallı Ördek Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(2 adet Portakallı Ördek 127,697 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort