Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Paluze Tarifleri > Portakallı Muhallebi (10 adet - 624,496 defa bakıldı)

Portakallı Muhallebi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakallı Muhallebi

Oruç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.07.2006
Mesajlar: 46
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc6317
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
4,661 defa indirildi / yazdırıldı




1 ½ su bardağı süt
½ su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 ½ su bardağı portakal suyu
Portakal dilimi

Sütü, şekerle birlikte bir tencereye alın ve kısık ateşte ocağın üzerine koyun. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Diğer tarafta yumurtapirinç unu ve mısır nişastasıyla çırpın ve bu karışımın ince ince akıtarak ocaktaki süte katın. Ardından taze sıkılmış portakal suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve kaselere aktarın. Soğutun, portakal dilimiyle süsleyip servis yapın.


ML® Meyveli Muhallebi için tıklayın




Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024


Portakallı Muhallebi

jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
Kısa URL: https://ml.md/lc17432
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2007
2,959 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı portakal suyu
Yarım portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı pirinç unu
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
Üzeri için hindistancevizi

Soğuk süt ve diğer malzemeler bir tencereye aktraılır, ateşe koymadan iyice karıştırılır. Sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Kaselere paylaştırılır, buzdolabında soğutulur, üzerine hindistancevizi serperek servise sunulur.


Portakallı Muhallebi

Dara'lı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.05.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc51622
Gönderme Tarihi: 14.May.2010
2,794 defa indirildi / yazdırıldı




8 kişilik
1 bardak şeker
3 adet yumurta sarısı
1 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
1 kg kaynamış süt
1 portakalın suyu
1 portakal kabuğu rendesi

Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarısını beyazından ayırdıktan sonra sarıları tencereye alın. Un, pirinç unu, şeker ve portakal kabuğu rendesini sütle iyice ezin. Koyulaşana kadar kaynatın. Kıvama gelince, ocaktan indirin ve portakal suyunu ilave edin. Muhallebiyi kaselere boşalttıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve buzdolabına koyun. İyice soğuyup katılaşınca arzuya göre, dondurma, portakal kabuğu rendesi veya antepfıstığıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.


Portakallı Muhallebi

lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc54515
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
2,665 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2,5 bardak portakal suyu
2,5 bardak su
1 su bardağı şeker
1/2 paket kepekli bisküvi
6 çorba kaşığı nişasta

Tencereye portakal suyunu, suyu, şekeri ve nişastayı alalım. Sürekli arıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Pelteyi ateşten alıp mikserde 2 dakika çırpalım. Islatılmış bir kalıba veya borcama peltenin yarısını boşaltalım. Kenarlarda biraz pay bırakarak üzerine bisküvileri bir sıra halinde dizelim. Üzerine kalan pelteyi boşaltalım. Pelteyi buzdolabında birkaç saat soğutup kalıbından çıkartalım. Kalıp yerine borcam kullandıysanız pelteyi dilimleyerek çıkartın.


Portakallı Muhallebi

aytaşı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc58783
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2010
3,023 defa indirildi / yazdırıldı




7 su bardağı süt
1 kaşık nişasta
1 kaşık pirinç unu
250 gr. toz şeker
8 iri portakal kabuğu reçeli tanesi
1 fiske tuz
1 bardak su

Sütü toz şekerini, tuzu bir tencereye koyunuz. 5 dakika kadar arada bir karıştırarak sütü kaynamaya bırakın. Ayrıca bir kasenin içinde nişasta ile pirinç ununu suyla birlikte iyice ezerek halledin. Sonra bunun kaynamakta olan sütün içine bir taraftan hızlıca karıştırarak, azar azar ilave edin. Muhallebiyi 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten indirdikten sonra daha önce ince, ince kıyılmış olan portakal kabuğu reçeli koyun ve muhallebi boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ateşten indirdikten sonra derhal kaselere boşaltın. Arzu ederseniz üstunu şekilli kesilmiş portakal kabuğu reçeli ile süsleyip, soğuduktan sonra servis yapınız.


Portakallı Muhallebi

Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64414
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
3,157 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı portakal suyu

Bir tencereye süt ve toz şekeri koyup kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve portakal suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve portakal dilimleriyle süsleyin.


Portakallı Muhallebi

reaksiyon
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2014
Mesajlar: 23
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc101733
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2014
2,525 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet portakal
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet limonun suyu
Üzeri için:
4 top vanilyalı dondurma

Tereyağını tencerede eritin, üzerine unu ekleyip kavurmaya başlayın. Un kavrulunca üzerine sütü, şekeri döküp karıştırarak pişmeye bırakın. Ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımın içine portakal suyunu ilave ederek 5 dakika kadar çırpın. İçleri oyulmuş portakallara paylaştırın. Üzerine dondurma da çok yakışıyor. Hemen ikram edebilirsiniz. Üzerine bol miktarda tarçın serpin.



Portakallı Muhallebi

şirin şentürk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2015
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc106974
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2015
2,284 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet portakal
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 tutam dövülmüş damla sakızı
3 çorba kaşığı nar tanesi

Portakalları ortadan ikiye bölüp suyunu sıkın ve posasını elinizle sıyırın. Süt, portakal suyu ve şekeri bir tencereye koyun. Isınınca biraz suyla açılmış nişastayı ilave edin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Soğuyunca içine damla sakızı ve vanilyayı koyup iki dakika mikserle çırpın. Muhallebiyi portakal kabuklarına pay edip nar taneleriyle süsleyin.


Fotoğraf "şakrak" tarafından gönderildi. 26.10.2015


Portakallı Muhallebi

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163283
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2022
400 defa indirildi / yazdırıldı




Sütlü muhallebisi için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Portakallı muhallebisi için:
3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya

Portakallı muhallebi için malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırın ve kaynatın.
Sütlü muhallebi için gerekli malzemeleri de ayrı bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız malzemeler soğumadan, önceden ıslattığınız cam bir kalıba, önce sütlü sonra portakallı muhallebiden sırayla azar azar dökün. Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Oda ısısında soğuyan tatlınızı dolapta dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarabilir ve dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz tatlıyı cam kuplarda tek kişilik olarak da servis edebilirsiniz.

Not: Hindistancevizi, portakal dilimleri ya da toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi ile süslenebilir.



Portakallı Muhalebi

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170085
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2023
371 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Muhallebi için:
1 poşet Dr. Oetker Muhallebi
5 su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
2 adet portakal (küp şeklinde doğranmış)
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı su

Muhallebiyi, 5 su bardağı süt ve portakal kabuğu rendesi ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Kaselere üstten 2 cm boşluk bırakarak paylaştırın.
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine portakalları sıralayın.
Tartjöle'yi toz şeker ile karıştırın. Portakal suyu ve su ekleyip karıştırarak pişirin. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın, 30 saniye kadar karıştırarak soğutun ve portakalların üzerine yayın.
Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 1-2 saat bekletip servis yapın.







Portakallı Muhallebi Tarifleri Paluze Tarifleri



(10 adet Portakallı Muhallebi 624,496 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort