|
Portakallı Kuzu Kaburga |
 |
kristal çanak
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2015
Mesajlar: 25 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc113496
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2015
2,528 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket dömi çeşni
25 gr margarin
2 su bardağı portakal suyu
500 gr kuzu kaburga
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
Dömi çeşni baharatını talimatlarına göre hazırladıktan sonra karıştırma kabına alarak 2 su bardağı portakal suyu, 1 yemek kaşığı bal ve 25 gr. margarini ilave ederek karıştırın.
Karışım sos kıvamına geldikten sonra kaburganın üzerine güzelce yedirin.
Kalan sosu kaburgaların üzerine dökerek dinlenmesi için buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Dinlenmiş kaburga etini buzdolabından çıkartarak fırın torbasına sosu ile birlikte yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin.
Kaburgalar piştikten sonra soğutmadan fırın torbasından çıkartıp servis edebilirsiniz.

|
Portakallı Kuzu Kaburga |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc103116
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2014
1,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuzu kaburga
2 adet portakal suyu
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı bal
Kuzu kaburga dışındaki malzemeleri istediğiniz baharatları da ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra yayvan bir tepsiye kaburgaları dizin ve sosu gezdirerek dökün. Buzdolabında 1 saat bekletin.daha sonra fırın poşetine koyun fırında pişirin.
|
|