| 
 
| 
 
 
 | 
 
Portakallı Krep | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62042 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2011 
2,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru
 
4 kesme şeker
 
1 orta boy portakal (yıkanıp kurulanmış)
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
250 gr (1 su bardağı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
 
125 gr (2/3 su bardağı) çekilmiş badem yada dövülmüş acıbadem kurabiyesi
 
1 kahve kaşığı vanilya esansı
 
3/4 su bardağı portakal suyu
 
 
Krepleri, krep tarifine uygun kızartıp sıdak olarak saklayınız.
 
Kesme şekerlerle portakalları, şeker portakalın yağını emecek biçimde ovunuz. Şekerleri orta boy bir kaseye koyup, tahta kaşığın tersiyle eziniz.
 
Küçük, keskin bir bıçakla portakalın kabuğunu soyunuz. (Portakalın içi kullanılmayacaktır) Kabuğun içindeki beyaz kısmı tamamen çıkarıp atarak, kabuğu çok ince kıyınız. Portakal kabuğunu kasedeki şekere katınız.
 
Yumuşatılmış yağ ve toz şekeri ekleyip, tahta kaşığın tersiyle karışımı, hafif ve kabarık bir krema kıvamına gelene kadar dövünüz. Çekilmiş badem (yada dövülmüş acıbadem kurabiyesi) ve vanilya esansını katarak iyice karıştırınız. Portakal suyunu yavaş yavaş ekleyip krema kıvamında olana kadar dövünüz.
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip ısıtınız.
 
Krepleri tezgaha düzgünce yayıp her birinin üstüne hazırladığınız yağlı karışımdan sürünüz. Krepleri önce yarıya, sonra tekrar yandan dörde katlayarak, katlanmış krepleri yağlanmış, yayvan, ateşe dayanıklı bir cam tabağa yerleştiriniz. Krepleri fırında 10-15 dakika pişiriniz, kreplerinizi servis ediniz.
  
 | 
 
Portakallı Krep | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121137 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016 
1,483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 yumurta
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı buğday unu
 
Yarım su bardağı mısır unu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
15 gr tereyağı
 
Yeteri kadar şeker
 
1 adet portakal
 
 
Çukur bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpın. Buğday unu, mısır unu ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin. Bir peçete ile teflon tavayı yağlayıp karışımı döküp kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp portakalların filetolarını çıkartın ve taze nane yapraklarıyla birlikte krep hamurunun içine sarıp servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Portakallı Krep Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |