Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

PORTAKALLI KREMA (kabuğunda)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PORTAKALLI KREMA (kabuğunda)

ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc57882
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2010
2,092 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

8 büyük vaşington portakalı
250 gr. portakal püresi
150 gr. toz şeker
4 yaprak jelatin
2 bütün yumurta
2 yumurtanın sarısı
1 adet portakal
5 adet kesme şeker
1/2 kg. vurulmuş krem şanti
8 portakal kabuğu

Jelatinleri kendilerine göre bol soğuk, mümkün se buzlu suda 2 saat önce ıslayıp susuz olarak bir tabağa çıkarınız.
8 portakalın üst kısımlarından ikişer santim kesip atınız. Portakalların kabuklarını yırtmadan bir kaşığın sapı ile içlerini boşaltınız. Devrilmemeleri için birer komposto kasesine oturtunuz. İçinden çıkan etleri zarsız olarak kalburdan geçiriniz. 250 gr. olarak sulu vaziyette muhafaza ediniz. Bir tencereye jelatini, yumurtaları, toz şekeri ve portakal rende yapar gibi sürtülmüş 5 adet kesme şekeri ilâve edip bir yumurta çırpma teli ile ağır ateşte veya sıcak suyun içinde oturtulmuş vaziyette pişirmeden jelatinleri eriyip yumurta köpürüp koyulaşıncaya kadar iyice vurunuz. Ateşten alıp vurarak soğutunuz. Soğuttuktan sonra bir kevgir alarak dikkatlice karıştırıp evvelâ krem şantiyeyi sonra portakal püresini yediriniz. Sonra portakalın kabuklarının içini boşaltıp buzdolabına koyunuz. Soğuyunca üzerlerine dekor torbasıyla güzelce sıkılmış krem şanti ve krem şantinin üzerine birer dilim portakal koyup servis ediniz.


Kabuğunda Portakallı Krema

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61987
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2011
2,028 defa indirildi / yazdırıldı




3 büyük portakal
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı mısır nişastası (3 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 limonun suyu
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
250 gr (1 su bardağı) krema (kar haline gelinceye kadar dövülmüş)
1 çorba kaşığı kavrulmuş badem (küçük küçük kırılmış)

Portakalları ikiye bölüp sularını sıkarak bir kenara koyunuz.
Keskin bir bıçakla sıkılma yarım portakalların içlerini ve beyaz kısımlarmı çıkarıp atınız. Boş kabuklan, hepsinin bir sıra halinde sığabileceği bir servis tabağına yerleştirip bir kenara bırakınız.
Portakal suyunu orta boy bir tencereye boşaltıp portakal kabuğu rendesi, suda eritilmiş mısır nişastası, limon suyu ve şekeri ekleyiniz. Tencereyi orta ateşe oturtup sürekli karıştırarak kaynatınız. Bir dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirip, karışımı bir kaseye boşaltarak tamamen soğumaya bırakınız. Soğuyan portakallı karışıma, madeni bir kaşıkla kremayı katıp karıştırınız.
Portakallı kremayı, kaşıkla portakal kabuklarına doldurarak üstlerine badem serpiniz.
Buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra servis ediniz.

Not: Portakallı kremayı yanında bisküvi ile servis edebilirsiniz.






PORTAKALLI KREMA (kabuğunda) Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(2 adet PORTAKALLI KREMA (kabuğunda) 70,825 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort