| 
 
 
 | 
Portakal Sulu Kereviz | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72479 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2012 
6,039 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kereviz
 
2 su bardağı taze sıkılmış portakal
 
3 adet havuç
 
1 su bardağı su
 
2 adet kesme şeker
 
1 adet limon suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Kerevizlerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Derin bir kabı suyla doldurup içine limon suyunu ekleyin. Kerevizleri limonlu suda 15 dakika bekletin. Havuçların kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın. Orta boy tencereye zeytinyağını alıp kızdırın. Üzerine havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Kerevizleri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Portakal suyu, su, kesme şeker ve tuzu tencereye ekleyin. Hafifçe karıştırın. Orta dereceli ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Servis yapmadan önce üzerine dereotu serpin.
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
Güney 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2006 
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4669 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
5,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet iri keviz
 
1 adet havuç
 
1 adet kuru soğan
 
1 çaybardagi zeytinyag
 
3 adet kesme seker
 
1-1,5 su bardagi portakal suyu
 
 
Zeytinyag, kuru soğan ve verev kesilmis havuçlar ateste birkaç dakika karistirarak pembelestirilir. Domates dilimi seklinde kesilmis ve limonlu suda bekletilmis kerevizler ilave edilir. Üzerine seker, tuz ve portakal suyu konur ve l5-20 dakika kerevizler yumusayincaya kadar pisirilir.
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7890 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2006 
4,872 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy kereviz
 
3 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet orta boy havuç
 
2 adet kerevizin yaprakları
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
çeyrek limonun suyu
 
1 çay bardağı portakal suyu
 
1 yemek kaşığı şeker
 
yeterince tuz
 
 
Kerevizleri derince soyup yarım daire şeklinde kalın yuvarlak dilimler halinde keserek limonlu suda bekletelim. Uygun bir tencereye kıyılmış soğanları ve yuvarlak dilimlenmiş havucu alalım. Kerevizleri limonlu sudan çlkartıp soğanların üzerine ekleyelim ve üzerlerime kereviz yapraklarını ilave edip tuzunu ayarlayalım. Zeytinyağını, portakal suyunu gezdirip yemeği ağır ateşte pişirerek ocaktan alıp soğutalım. Tencereyi ters çevirerek yemeği tenceredem çikaralım ve servis yapalım.
  
 | 
Portakal Soslu Kereviz | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74462 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2012 
4,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg kereviz
 
2 su bardağı portakal suyu
 
1 su bardağı su
 
3 adet havuç
 
2 adet kesme şeker
 
1 adet limon suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
1 yemek kaşığı dereotu
 
 
Kerevizlerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Derin bir kabı suyla doldurup içine limon suyunu ekleyin. Kerevizleri limonlu suda 15 dakika bekletin. Havuçların kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın. Orta boy tencereye zeytinyağını alıp kızdırın. Üzerine havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Kerevizleri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Portakal suyu, su, kesme şeker ve tuzu tencereye ekleyin. Hafifçe karıştırın.Orta dereceli ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Servis yapmadan önce üzerine dereotu serpin.
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
VII.Murat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23396 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2008 
3,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük kereviz
 
2 havuç
 
2 soğan
 
1 su bardağı portakal suyu
 
1,5 çay kaşığı şeker
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Dereotu
 
Tuz
 
 
Doğranmış soğanı, halka halka kesilmiş havuçları, kuşbaşı doğranmış kerevizi, portakal suyunu, yağı, şekeri ve tuzu bir tencereye koyup, kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca, üzerine kıyılmış dereotu serpin.
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
EVET 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2011 
Mesajlar: 33
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66250 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2011 
3,629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kereviz
 
1 adet limonun suyu
 
2 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1.5 su bardağı portakal suyu
 
1 adet kesmeşeker
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
5 dal dereotu
 
Tuz
 
 
Kerevizleri soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın. Limon suyunu üzerine gezdirin. Tencereye dilim doğranmış havuç ve piyazlık doğranmış soğanların yarısını döşeyin. Üzerine kerevizlerin yarısını koyun. Kalan havuç, soğan ve kerevizleri dizin. Zeytinyağı, kesmeşeker ve tuz koyun. Portakal suyunu da ilave edip, ocağa koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
hayriye arslan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2012 
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71840 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2012 
3,533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kereviz
 
2 adet havuç
 
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
 
1 adet soğan
 
2 adet kesme şeker
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Kerevizlerin kabuklarını iyice soyup limonla ovun. Elma dilimi gibi dilimlere ayırın. Tencereye doğranmış soğan ve havucu koyun, üzerine zeytinyağını koyup 3 dakika pişirin. Kerevizleri, şekeri tuzu ve portakal suyunu da üzerine koyup kapağını kapatın, yaklaşık 30 dakika kadar havuç ve kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun ve servis yapın.
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
şeff 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70570 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011 
3,352 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kereviz
 
5 portakal
 
1 kuru soğan
 
2 havuç
 
6 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Kerevizler soyulup ince ince dilimler şeklinde kesilip limonlu suda bekletilir. Sap kısımları da çok ince olmamak kaydıyla doğranır. Zeytinyağında havuç ve ay şeklinde doğranmış soğan kavrulur. Limonlu suda bekletilen kerevizler eklenir, tuz ilave edilir. Portakal suyu da eklenip pişmeye bırakılır.
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
merve x 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70441 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011 
3,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 orta boy kereviz
 
1 büyük soğan
 
2 orta boy havuç
 
2 orta boy patates
 
1 portakalın suyu
 
Yarım limonun suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
 
Patates, kereviz ve havucu küp küp doğrayarak limonlu suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını, soğanları, kereviz, havuç ve patatesi ekleyin. Üzerine portakal ve limon suyunu dökün. Tuz ve şekeri ilave edip, suyu ekleyin. Suyu az koyarsanız, sebzelerin kendi suyuyla pişmesini sağlayabilirsiniz. Sık sık yemeğin suyunu kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Tüm malzemeyi karıştırın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca yemeğiniz hazırdır. Soğuk servis edin. Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
Huban 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86187 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2013 
2,749 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet kereviz
 
2 adet havuç
 
1 adet limon
 
1 su bardağı portakal suyu
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Kerevizin kök ve yaprakları ayrılıp güzelce yıkanır. Kökleri soyup küp gibi, yaprakları ise, ince doğranır. Havuç, küp şeklinde doğranır. Tencereye yeteri kadar zeytinyağı konur. Önce havuç bir miktar kavrulur. Sonra doğranmış kerevizler ilave edilir bir miktar pişirilir. Daha sonra portakal ve limon suyu ilave edilir. Kereviz,kuru ise bir çay bardağı kadar su ilave edilebilir, yeteri kadar tuz konur. Kaynadıktan sonra ateş kısılır. Pişmeye yakın kereviz yaprakları ilave edilir. Kısık ateşte biraz daha pişirilir, altı kapatıldıktan sonra 15 dalika dinlendirilir. İstenirse soğuk olarak da servis yapılabilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.02.2024
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
kamyoncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103251 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2014 
2,655 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kereviz
 
1 adet patates
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
1 adet portakalın suyu
 
1 limon suyu
 
2 çorba kaşığı şeker
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz ve sıcak su
 
 
Tencereye zeytinyağını koyup ince doğranmış soğanları kavurun. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Soğanların içine sebzeleri koyup kavurun. Portakalın suyunu, isterseniz birkaç dilim portakalı, limon suyunu, şekeri ve tuzu ekleyip üzerini örtecek kadar sıcak suyunu ilave edip pişirin. Dereotuyla süsleyip soğuk olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
TÖRE 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 10.03.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105780 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2015 
2,590 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. kereviz
 
1 adet limonun suyu
 
2 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1.5 su bardağı portakal suyu
 
1 adet kesme şeker
 
1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
5 dal dereotu
 
Tuz
 
 
Kerevizleri soyup doğrayın. Kararmamaları için limon suyunu üzerine gezdirin. Tencereye doğranmış havuç ve soğanları koyun. Üzerine kerevizleri, zeytinyağı, kesme şeker ve tuz ekleyin. Portakal suyunu da ilave edip ocağa koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117574 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2016 
1,864 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kadriye Okcu
 
 
1 kilo kereviz
 
2 adet patates
 
1-2 adet havuç
 
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
 
1 adet kesme şeker
 
½ bardak sıcak su
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
Kerevizi bekletmek için limon suyu
 
 
Kerevizi orta büyüklükte küp küp doğrayalım. Bir süre limonlu suda bekletelim. Soğanı yemeklik havucu ise yuvarlak doğrayalım. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavuralım. Ardından doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavuralım. 1 adet kesme şekeri de ilave edelim. Ardından 1 su bardağı portakal suyunu ve yarım bardak sıcak suyu da ekleyelim. 30 dakika pişirelim. İster sıcak ister soğuk servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
mor salkım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135164 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018 
1,192 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gr. Kereviz (1 adet iri boy )
 
2 adet havuç
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
 
1 adet büyük patetes
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 yemek kaşığı un
 
½ limon suyu
 
2 su bardağı portakal suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Bir tutam maydanoz yaprağı
 
2 yemek kaşığı bezelye (arzu edilirse)
 
 
Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu portakal suyunda bekletin. Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Havuçları soyun ve enine halka halka doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun. Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyu ile yarım limon suyunu ve şeker ilave edin. Arzu edenler yemeğin içine 2 yemek kaşığı bezelye de ilave edebilirler . Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin. pişerken takip edin gerekirse su ilave edin , çok da sulu olmasın.Pişme süresi 30 - 40 dakika .Piştikten sonra 1 gece dolapta bekletirseniz lezzeti dahada güzel olacaktır. Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm. Servis esnasında maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
tarif sayar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2018 
Mesajlar: 36 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137582 
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2018 
839 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
1 adet kereviz kökü
 
3 adet sıkmalık portakal
 
1 adet küçük boy kuru soğan
 
1 adet havuç
 
15 gr çiğ fındık
 
1 tutam fesleğen
 
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
1 adet limon
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Deniz tuzu
 
Karabiber
 
 
Soyup ince halkalar hâlinde kestiğiniz kerevizi kararmaması için derin bir kapta limonlu suya yatırın. Ardından ince ince kestiğiniz soğanı ve havucu orta boy bir tencerenin dibine serin, önceden sıktığınız portakal suyunu üzerine ilave edin. Halka şeklindeki kerevizleri üzerine dizdikten ve tuz ile karabiber ektikten sonra su ve zeytinyağı ilave edip yağlı kâğıt ile hava almayacak şekilde kapatın. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra yemeği kenara alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta süzme yoğurda biraz zeytinyağı ve deniz tuzu ekleyip çırpın; sonrasında tabağa aldığınız yemeğin üzerine sıkma torbası yardımıyla koyun. Fesleğen ve çekilmiş fındık ekleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
CumaDan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Cumaovası | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143295 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2019 
622 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kereviz
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı sıcak su
 
3-4 diş sarımsak
 
2 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 limon
 
2 adet portakal
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kerevizin kabuklarını soyun. Ceviz büyüklüğünde küp küp dilimleyin. Kararmaması için derin bir kabın içine koyduğunuz sirkeli veya limonlu suda bekletin.
 
Büyükçe bir soğanı salata soğanı şeklinde doğrayın. Havucu soyarak ince ince dilimler halinde doğrayın.
 
Tencereye zeytinyağı koyun, havuçları ve soğanları atın, tuz koyarak karıştırın. Sarımsakları soyarak ilave edin. Sonra suda beklettiğiniz kerevizleri yıkayarak tencereye alın. Toz şeker koyun, limon ve portakalı sıkarak tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu biraz çekince sıcak suyu ilave edin. Kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
Sıcakken servis tabağına alıp üzerini kereviz yaprakları ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
mevsim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.03.2020 
Mesajlar: 46 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149091 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2020 
538 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram kereviz
 
1-2 yemek kaşığı un
 
3 adet havuç
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet patates
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı portakal suyu
 
Tuz
 
 
Kerevizleri soyup küp küp doğrayın.
 
Kararmamaları için unlu suya koyup pişirene kadar burada bekletin.
 
Patatesi de soyup kerevizlerle aynı büyüklükte doğrayın.
 
Havuçları soyup dilimleyin.
 
Soğanı yemeklik doğrayın.
 
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı kavurmaya başlayın.
 
Tuz ve şekeri de ilave edip soğanlar iyice yumuşayana kadar kavurun.
 
Soğan pembeleşince havuçları ekleyip 1-2 dakika daya kavurun.
 
Kerevizlerin suyunu süzüp durulayın ve patateslerle birlikte tencereye ekleyin.
 
1-2 kez tencerede çevirdikten sonra portakal suyunu ekleyip yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin.
 
Ardından ocağı en kısık seviyeye getirip kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
 
Servis etmeden önce soğumasını bekleyin. Mümkünse bir gece buzdolabında bekletmek yemeğinizin lezzetinin daha da yoğunlaşmasını sağlayacaktır.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
Amca62 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 28
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152130 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020 
366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet havuç
 
1 adet patates
 
1 adet soğan
 
1 adet portakal
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığından az toz şeker
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Tencereyi ocağın üzerine alın. Soğanı ve yağı ekleyip, soğanları kavurun.
 
Sonrasında küp küp doğradığınız havuçları tencerenin içerisine ekleyin.
 
Kereviz ve patatesleri de küp küp doğrayıp tencerenin içerisine ilave edin.
 
Portakal ve limon suyu tuz ve şekeri de ekledikten sonra harlı ateşte 5 dakika, kısık ateşte yarım saat pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175262 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2023 
298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kereviz
 
1 adet orta boy patates
 
1 adet havuç
 
1 adet orta boy soğan
 
Zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı portakal suyu
 
 
Bir kâse yemeklik soğan doğrayın. 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile birlikte kavurun.
 
Soğanlar yumuşamaya başlayınca küp küp doğramış olduğunuz havuç ve patatesi de ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından kerevizleri de soyup orta boy küpler veya dilimler halinde doğrayın ve ekleyin.
 
Kerevizleri ekledikten hemen sonra limonun suyunu içerisine sıkın. Kalan zeytinyağını, portakal suyunu, tuzu ve şekerini ekleyip karıştırın, pişirmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177530 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2024 
245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 adet kereviz
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet patates
 
2 adet havuç
 
2 adet portakalın suyu
 
Yarım limon suyu
 
1 çay bardağı su
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Öncelikle kerevizi, patatesi ve havucu temizleyip, iri iri doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve küp küp doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Sonra kereviz, patates ve havucu ekleyin. Üzerine portakal, limon suyunu ve tuzu ilave edin. Suyu az geldiyse son olarak sebzelerin üzerine geçmeyecek şekilde su ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |