| 
 
 
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2977 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006 
6,298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 adet kereviz
 
1-2 adet kuru soğan
 
1-2 adet havuç
 
1-2 yemek kaşığı bezelye
 
1 büyük veya 2 küçük portakal
 
 
Soğanı küçük küçük doğrayın.1-2 kaşık sıvı yağ da pembeleşinceye kadar kavurun sonra içine doğradığınız kerevizleri, halka halka doğradığınız havuçları ve bezelyeyi katın. 3-4 dakika soteleyin. En son portakal suyunu da ekleyip kısık ateşte pişirin. (portakal suyu az gelirse su ilave edin.)
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
Valide Sultan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2008 
Mesajlar: 26
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35636 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2009 
4,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 kg. kereviz
 
3 baş soğan
 
2 adet orta boy patates
 
2 adet havuç
 
2 adet portakal suyu
 
Tuz.
 
 
Kerevizler soyulur, yıkanıp enginar gib lortalarından ikiye kesilerek tencereye yerleştirilir. Yemeklik doğranmış soğan halka şeklinde kesilmiş havuç üzerlerine yerleştirilir. Tuz ve portakal suyu ilavesi ile 1 fincan su ile ateşe koyualarak pişirilir. Kerevizlerin yumuşamasına yakın küp kesiimiş patatesler ve kıyılmış kereviz yaprakları ilave edilerek pişirme işlemine devam edilir, arada bir suyu kontrol edilerek kerevizlerin pişmesi sağlanır, pişme işlemi tamamlanıca istenirse 1 limon suyu ile 1 yumurta çırpılarak yemeğin suyuna azar azar ilave edilerek terbiye yapılır.
 
 
Not: Terbiye yemeğe ayrı bir lezzet verri. İsteğe göre sade olarak da pişirilebilir.
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
aras 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75167 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012 
3,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kereviz
 
2 adet havuç
 
1 adet soğan
 
Yarım portakalın suyu
 
Yarım limonun suyu
 
Yarım tatlı kaşığı şeker
 
 
Kerevizleri yıkayıp kabukları soyun. Elma oyacağı ile orta kısmı temizleyin. Havuçları yıkanıp temizleyin. Kerevizlerin boş kalan orta kısmına yerleştirin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp, kavurun. Kerevizleri, portakal suyu, limon suyu, tuzu şekeri ve kerevizlerin üzerini örtecek kadar su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Soğuyunca afiyetle yiyin.
  
 | 
Portakallı Kereviz | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100116 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2014 
2,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane ortaboy kereviz
 
1 tane portakal
 
1 orta boy soğan
 
1 orta boy havuç
 
2 çay kaşığı toz şeker
 
3 çorba kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
kerevizleri soyup kuşbaşı doğrayalım limonlu suda bekletelim portakalın yarısını doğrayıp yarısının suyunu sıkalım soğan ve havucu halka halka kesip yağla sote edelim portakalı kerevizi partakal suyunu şekeri 1 çay bardağı su tuz ilave edilir ve ocağın üzerine konularak 10 - 15 dakika pişirilir
  
 | 
 
 
 
 
 
 |