| 
 
 
 | 
Portakallı Kabak | 
  | 
Fortuna 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2011 
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69126 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2011 
2,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kabak
 
1'er adet havuç ve soğan
 
Yarım demet dereotu
 
1 su bardağı portakal suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı şeker ve tuz
 
 
Havuçlar temizlenip, doğrandıktan sonra biraz yumuşayana kadar 10 dakika haşlanır. Kabaklar temizlenip doğranır. Soğan incecik doğranıp, zeytinyağında biraz kavrulur. Kabak ve havuç soğanlara ilave edilip kavrulur. Tuzu, şekeri konulup, portakal suyu eklenir. Ağzı kapatılıp ağır ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir
  
 | 
Portakallı Kabak | 
  | 
cızbız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2013 
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93145 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013 
1,718 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kaşık zeytinyağı
 
1 su bardağı portakal suyu
 
1 çay kaşığı şeker
 
4 adet kabak
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1/2 demet dereotu
 
Tuz
 
 
Önce havuçlar temizlenip, doğrandıktan sonra biraz yumuşayana kadar 10 dakika haşlanır.
 
Soğan incecik doğranıp, zeytinyağında biraz kavrulur.
 
Kabaklar temizlenip doğranır.
 
Kabak ve havuç soğanlara ilave edilip kavrulur.
 
Tuzu, şekeri konulup, portakal suyu eklenir.
 
Ağzı kapatılıp ağır ateşte pişirilir.
 
Soğuduktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |